Očištěná prsa pokrájíme na delší a širší hranolky, které mírně osolíme, ochutíme nasekanými bylinkami (tymián, petrželka, libeček...) nebo rozetřeným česnekem (česnekovou pastou), případně pouze opepříme. Záleží na chuti každého, někomu postačí na mase pouze chuť sušené šunky.
2
Takto připravené maso v šunce si na rozpálené pánvi s trochou oleje osmažíme ze všech stran dozlatova a po osmažení uložíme v teple (například na talíři pod alobalem).
3
Do výpeku nasypeme na větší kusy: čtvrtky, půlky - dle jejich velikosti pokrájené čerstvé žampiony a nasekaný česnek, které za občasného promíchání necháme změknout. Olej nepřiléváme, do pánve můžeme přidat jen maličko vody (cca 4 lžičky). Kdo má rád chuť bylinek, může přidat se žampiony rovnou i trochu čerstvě nasekaných. Nakonec přidáme na dochucení trochu sojové omáčky nebo soli s pepřem.
4
Prsa v šunce s žampiony podáváme k bramborové příloze