tymián
dle chuti (případně majoránka, petrželka...)
5
ks
rozšlehané vejce
dle velikosti 4 -
Postup přípravy receptu
1
V nepřilnavé pánvi, na lžíci sádla nebo másla, osmažíme drobně pokrájenou cibuli lehce dozlatova. Přidáme na menší kousky pokrájenou šunku nebo uzené maso, kterou též krátce osmažíme. Přisypeme drobně nasekaný česnek, bylinky dle chuti, opepříme, osolíme (pozor na slanost šunky / uzeného) a necháme rozvonět.
Do takto připravené směsi vmícháme předem uvařené flíčky v osolené vodě a scezené. Promícháme, necháme společně prohřát, rozprostřeme rovnoměrně na dně pánve a zalijeme mírně osolenými rozšlehanými vajíčky. Pánev zaklopíme a vejce necháme ztuhnout. Pozor dáme na to, abychom je pod poklicí "nemučili" moc dlouho a tím omeletu nevysušili. Měla by zůstat vláčná a pružná.
3
Omeletu přesuneme z pánve na talíř a můžeme podávat. Podáváme s okurkovým salátem, sterilovanou či čerstvou zeleninou...