• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Šumienkový zákusek
Napište svůj komentář k receptu

Šumienkový zákusek

autor: KatkaB2004
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Šumienkový zákusek
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 4
      ks vejce
    • mléko 1,5 dl
    • olej 1,5 dl
    • 200
      g cukr
    • 4
      lžička kakao
    • 250
      g hladká mouka
    • prášek do pečiva 1/2 balíčku prášku do pečiva
  • 1. krém
    • 1
      balení šlehačka v prášku
    • 150
      ml mléko
    • 2
      balení zakysaná smetana (400 - 500 ml)
  • 2. krém
    • 800
      ml voda
    • 2
      ks puding
    • 200
      g cukr
    • 1
      balíček šumienky

Postup přípravy receptu

1
**Těsto:** žloutky vyšlehat s cukrem, pomalu přidávat mléko, pak olej, kakao, mouku s práškem do pečiva a tuhý sníh. Dát na vymazaný, vysypaný plech, péct při 200 °C asi 12-15 minut.
2
**1.krém: **šlehačku v prášku rozmícháme v mléku a vyšleháme, přidáme kysané smetany. Vše natřeme na studené těsto.
3
**2.krém:** asi 200 ml vody dáme vařit s cukrem, ve zbytku vody rozmícháme 2 pudinky a šumienku (od Dr.Oetkera), za stálého míchání vlijeme směs do vařící vody s cukrem a vaříme, dokud nezhoustne.
4
Při chladnutí směs občas zamícháme. Po vychladnutí natřeme pudink na 1.krém a necháme ztuhnout.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kávový zákusek - řezy

Kávový zákusek - řezy

Rychlá a bezkonkurenční buchta/zákusek

Rychlá a bezkonkurenční buchta/zákusek

Zákusek chudých

Zákusek chudých

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • andarandy | 18. 4. 2011 03:39

    šumienka je šumák ;-)

  • Květa Štěpánková | 2. 3. 2008 20:00

    Četla jsem na slovenském MMB tento recept a šumienka je Vitacit, mají ho tam i vyfotografovanýmezi ingrediencemi

  • Tereza J. | 2. 3. 2008 19:56

    Danka, ten koláč robievam, u nás šumienky v sáčku dostať, ako píše autorky, vyrába ich Dr. Oetker. Skúste pozrieť v obchode, koláčik je veľmi dobrý.

  • Danka Snášelová | 2. 3. 2008 17:45

    Zákusek může být bezva, ale vyrábí se ještě klasická šumienka, která se rozpouští ve vodě a syčí? Nemyslím vitacit - to není šumienka.

  • Janka M. | 2. 3. 2008 14:22

    recept je vynikajici

  • Simča Sládková | 12. 10. 2007 20:59

    Kateřino, já bych řekla, ýe šuměnka je jako šumák, ale NE jako vitacit - ten nešumí!!!

  • Kateřina Budinská | 12. 10. 2007 11:46

    Áno:))) přímo na obalu je napsáno "šumienka", ale je to něco jako kdysi šumák nebo vitacit. Vyrábí to Dr.Oetker a dáse to koupit např.v Bille, obvykle to je blízko džusů

  • Tereza J. | 11. 10. 2007 14:35

    Áno :))) Zákusok je dobrý.

  • Věra | 11. 10. 2007 13:28

    Katko, co je to ta šumienka? Je to obyčejná šuměnka, která se rozpouští ve vodě?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Svačina Pečení Slovensko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hladká mouka Kakao Mléko Olej Prášek do pečiva Puding Šlehačka v prášku Šumienky Vejce Voda Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Minutková kuřecí směs II.

Minutková kuřecí směs II.

Tříbarevný koláč II.

Tříbarevný koláč II.

Brambory - cukroví

Brambory - cukroví

Zapékané masíčko se sýry

Zapékané masíčko se sýry

Makové lívance

Makové lívance

Kmínové přírodní maso - minutka

Kmínové přírodní maso - minutka

Výborný těstovinový salát s vejcem

Výborný těstovinový salát s vejcem

Arašídové sušenky

Arašídové sušenky

Kokosový piškot - korpus

Kokosový piškot - korpus

Doporučujeme

110 minut
Boloňské špagety

Boloňské špagety

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

34
Míša řezy
Míša řezy
30
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
28
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
25
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
24
Bramboráky
Bramboráky

Zajímavé články

Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii, vytáhněte zbraně ze spíže
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii,…
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto jídlech se bude rodina olizovat až za ušima
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto…
AHA.cz Katy Perry a Orlando Bloom po rozchodu: Rodinná dovolená!

Katy Perry a Orlando Bloom po rozchodu: Rodinná dovolená!

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy Jitka Čvančarová ve Varech: Jaké róby vynesla v minulých letech? Tyhle šokovaly i sklízely obdiv!

Jitka Čvančarová ve Varech: Jaké róby vynesla v minulých letech? Tyhle šokovaly i sklízely obdiv!

Ženy.cz Je vám víc než 40 a nezvedáte činky? Tak zvedněte zadek, než bude pozdě!

Je vám víc než 40 a nezvedáte činky? Tak zvedněte zadek, než bude pozdě!

Blesk.cz Vignerová o boji s alkoholem: Jedna sklenička mi nikdy nestačila!

Vignerová o boji s alkoholem: Jedna sklenička mi nikdy nestačila!

SportRevue.cz Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy 6 znamení zvěrokruhu, která vždy poznají, že lžete! A ještě vás v tom nechají

6 znamení zvěrokruhu, která vždy poznají, že lžete! A ještě vás v tom nechají

  • Recepty.cz
  • Šumienkový zákusek
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact