• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Sumeček Pangasius pečený v alobalu
Napište svůj komentář k receptu

Sumeček Pangasius pečený v alobalu

autor: Di
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Sumeček Pangasius pečený v alobalu
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • pangasius filety (nebo z jiné ryby)
    • olivový olej
    • česnek
    • pepř mletý
    • citron
    • petrželka
    • alobal
  • Omáčka
    • jogurt
    • ochucená majonéza trochu (např. Hellmans)
    • sůl
    • zázvor
    • kari
    • petrželka

Postup přípravy receptu

1
Větší pláty alobalu pomažeme olejem. Na každý položíme osolenou porci ryby, kterou opepříme a posypeme drceným česnekem (stroužky rozmáčkneme plochou stranou nože a pak ještě trochu nakrájíme). Navrch položíme vždy 2 kolečka citrónu i s kůrou a snítku petržele.
2
Balíčky uzavřeme, položíme na plech a pečeme v rozehřáté troubě cca 20 minut. Pokud je vložíme na suchý plech, ryba bude zezdola trochu opečená. Podlijeme-li baličky, pustí ryba více šťávy, ale já doporučuji raději první způsob.
3
Suroviny na omáčku smícháme a lehce vychladíme.
4
Podáváme s brambory, bramborovou kaší apod.
5
Převzato z TV Paprika.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Sumeček

Sumeček

Pečený Pangasius

Pečený Pangasius

Zapečený pangasius

Zapečený pangasius

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Dáša | 2. 6. 2012 11:56

    Já pagase vždy chvilku peču,potom sliju vodu která se vypekla a peču dál.Posypu sýrem, podliji smetanou a do smetany přidám od maggi Harmonii chuti.Recept mám ze školní jídelny.

  • Michal Vittek | 14. 4. 2011 21:09

    Moc jsme si pochutnali.

  • Katka A. | 12. 8. 2009 18:23

    Já ho měla vždycky dobrého a ani ne blátivého. Vždycky, hlavně před smažením, nechám rybu uplně rozmrznout a pak jí ještě pořádně vysuším. Že by byla zase suchá se vůbec nebojím, protože Pangas je vodnatý doopravdy hodně a vždy tam nějaká ta voda zbyde. Myslím, že když uděláte tohle, nebudete ho mít blátivého a určitě si pošušňáte :-)

  • Eva Přecechtělová | 5. 3. 2008 08:23

    Tak ten co jsem koupila já, byl bílý zmrazený, necítil blátem, ale po usmažení maso bylo jako bláto a vůbec nebylo chutné. Celé rozpatlané a plné vody. Zakapala jsem citronem atd., ale nepomohlo. Připadlo mi to jako by to bylo z jiné ryby.

  • Hana Rožníčková | 4. 3. 2008 18:20

    Já si kupuju ryby jen v Makru a to zásadně chlazené, a nikdy jsem s nějakou pachutí neměla problém. Pangas je výborná ryba bez kostí.

  • Di | 4. 3. 2008 16:42

    Tak to jsem nevěděla, vždycky jsem měla jenom bílého. Nikdy nebyl jako bláto a nikdy neměl žádné pachutě. Pokaždé byl skvělý!

  • Zuzana Šindlerová | 4. 3. 2008 12:32

    Pangasia je několik druhů, z nichž bílý je nejvíc kvalitní, růžový už méně. Ještě je jeden druh, jak mi vysvětlovat dealer mraženého zboží, ale opravdu si nevzpomenu jaký, snad žlutý. Kupuji pokaždé bílého a je opravdu výborný.

  • Marie | 3. 3. 2008 21:53

    Děkuji za rady, snad najdu odvahu ještě jednou vyzkoušet !!!!!!!!

  • Andra | 3. 3. 2008 18:03

    Tuto rybu kupujem dost casto a tiez sa mi uz stalo, ze mala podobnu pachut. Zrejme zije v bahnistom prostredi. Navrhla by som pred pouzitim namocit do mlieka a potom pokvapkat citronovou stavou ako uvadza Di.

  • Di | 3. 3. 2008 13:51

    Já kupuji pouze zmrazenéhoi a žádné problémy nemám. Zkuste pokapat maso před obalením citrónem, zpevní se.

  • Gábina H | 3. 3. 2008 12:24

    Taky jsem jednou koupila sumečka, který měl tučné kraje. To nám také nechutnalo, jinak je ok

  • Eva Přecechtělová | 3. 3. 2008 11:19

    Mám podobnou zkušenost. Pangasia jsem koupila baleného na Kauflandu a udělala ho zapečeného a byl výborný. Minulý týden jsem koupila v jednom obchodě slevněného, volně váženého, dělala jsem také smaženého a byl jak bláto a vůbec nám nechutnal.

  • Marie | 2. 3. 2008 22:21

    Mám dotaz, již dvakrát jsem koupila mražené filety sumečka pangasia a vždy chutnaly trochu po bahně, čtu chválu na tuto rybu a nevím kde dělám chybu. Nám vůbec nechutná a to pevné maso bylo pěkné bláto. Rybu jsem nechala rozmrznout a okořenila, obalila v trojbalu. Prosím poraďte !!!!

  • Alf | 12. 2. 2008 13:26

    Super... ten sós je úžasný, moc chutnalo...

  • Jitřenka Němcová | 13. 1. 2008 08:19

    Vařila jsem včera k obědu. Manželovi jsem tam dala česnek,sobě jenom ten citron a můžu říct, že to bylo svělé! Pangasius je výborná rybička, má pevné, ale velice jemné maso a během pečení se krásně prosytil vůní citronu. K tomu jsem v páře uvařila brokolici a baby karotky. Výborný dietní povánoční oběd. Dávám 1.

  • Di | 11. 1. 2008 10:08

    Raději rozmrznout, alespoň trochu, aby zbytečně nepustila hodně vody.

  • Gábina H | 11. 1. 2008 08:57

    Di, necháváte rybu rozmrznout, nebo se dá použít i mražená?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby
Maso Rybí Oběd Večeře Pečení Zdravý oběd Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Alobal Česnek Citron Jogurt Kari Ochucená majonéza Olivový olej Pangasius Pepř mletý Petrželka Sůl Zázvor
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Plněný vepřový bůček

Plněný vepřový bůček

Rybí polévka

Rybí polévka

Cibulový koláč se slaninou

Cibulový koláč se slaninou

Bábovka bez vajec

Bábovka bez vajec

Čokoládový dort

Čokoládový dort

Óbr dort - číslice

Óbr dort - číslice

Vepřový jazyk na divoko

Vepřový jazyk na divoko

Jednoduché staročeské plátky se žampiony

Jednoduché staročeské plátky se…

Univerzální jednoduché těsto na ovocné knedlíky

Univerzální jednoduché těsto na…

Doporučujeme

30 minut
Pstruzi s bylinkami, citrony a salsou

Pstruzi s bylinkami, citrony a salsou

45 minut
Mini pizzy calzone II.

Mini pizzy calzone II.

45 minut
Jahodová bublanina

Jahodová bublanina

20 minut
Bezový sirup za studena

Bezový sirup za studena

30 minut
Restovaná zelenina se sýrem halloumi

Restovaná zelenina se sýrem halloumi

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Poslední sledované recepty

276
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
107
Makový (ořechový) závin od Lidušky
Makový (ořechový) závin…
34
Schwarzwaldská brokolice s mozzarellou
Schwarzwaldská brokolice…
30
Kynutý knedlík z mikrovlnky
Kynutý knedlík z…
27
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka

Zajímavé články

6 druhů ovoce a zeleniny, které byste neměli loupat
6 druhů ovoce a zeleniny, které byste neměli…
Tvarohové moučníky: Inspirujte se naší galerií a oslaďte si víkend s rodinou
Tvarohové moučníky: Inspirujte se naší galerií a…
Marináda na gril podle Zdeňka Pohlreicha, kterou zvládne každý
Marináda na gril podle Zdeňka Pohlreicha, kterou…
Vločkové kaše: 5 nejlepších k snídani i svačině
Vločkové kaše: 5 nejlepších k snídani i svačině
Sýr halloumi: Vychutnejte si tuhle famózní pochoutku nejen na grilu
Sýr halloumi: Vychutnejte si tuhle famózní…
AHA.cz Natálie Jirásková po konci s Mišíkem: Už je zase šťastná!

Natálie Jirásková po konci s Mišíkem: Už je zase šťastná!

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Blesk pro ženy Konečně stylové boty pro ženy s vbočenými palci: Tyhle netlačí, radí stylistka!

Konečně stylové boty pro ženy s vbočenými palci: Tyhle netlačí, radí stylistka!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Michal David před koncerty v O2 areně: Skončil na kapačkách!

Michal David před koncerty v O2 areně: Skončil na kapačkách!

SportRevue.cz Stíny zašlé fotbalové slávy. Připomeňte si 5 smutných osudů (ne)slavných stadionů

Stíny zašlé fotbalové slávy. Připomeňte si 5 smutných osudů (ne)slavných stadionů

Maminka.cz 6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

Blesk Horoskopy Velký horoskop zdraví na červen: Komu hrozí úrazy při sportu a kdo by se měl chránit před sluncem či infekcemi?

Velký horoskop zdraví na červen: Komu hrozí úrazy při sportu a kdo by se měl chránit před sluncem či infekcemi?

  • Recepty.cz
  • Sumeček Pangasius pečený v alobalu
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact