Maso opláchneme, protkneme proužky slaniny, kyselých okurek a celeru. Osolíme a opečeme na rozpáleném tuku (sádle nebo oleji) na pekáčku. Obě cibule a zbytek celeru nakrájíme nadrobno a přidáme k opékajícímu se masu, orestujeme a podlejeme vodou nebo vývarem.
2
Přidáme koření - nové koření, celý pepř a bobkový list a dusíme do změknutí masa. Potom vyděláme koření, přilejeme vodu, přidáme houby a znovu dusíme do změknutí hub.
3
<BR>Připravíme si jíšku z másla a mouky, zahustíme tím omáčku, provaříme alespoň 20 minut. Po provaření přidáme 1 lžíci plnotučné hořčice a kysanou smetanu, vaříme ještě 10 minut. Dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou.
4
<BR>Podáváme s knedlíkem nebo těstovinami.
5
<BR><BR>Trochu náročnější přípravu vynahradí skvělá chuť! Hodí se ke svátečnímu stolu teď o Velikonocích.