• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Šumajzl
Napište svůj komentář k receptu

Šumajzl

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Šumajzl
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 200
      g fazole
    • 100
      g kroupy
    • 50
      g sádlo
    • 1
      ks cibule
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      stroužek česnek

Postup přípravy receptu

1
Zvlášť uvaříme fazole, zvlášť kroupy (moc neproplachujeme vodou). Na sádle osmažíme najemno nakrájenou cibulku s plátky česneku. Vše promícháme, osolíme, opepříme a zapečeme v předem vyhřáté troubě. Podáváme s kysaným zelím a pečivem.
Podělte se s přáteli o recept
newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Vegeta | 16. 10. 2010 20:48

    Toviszejo! Sadlo tam dej a hod to do bezmasych. Sadlo se dela z obili!

  • Pavel Svítok | 7. 3. 2009 22:30

    Stacia fazule, ryza a mast, najlepsie husacia. Mnam

  • Petra Lačňáková | 26. 7. 2007 18:03

    Šumajzl u nás se míchá s uzeným-nejlépe kolenem.A když jsou kroupy vařené v onom uzeném vývaru,to je teprve papu!!!

  • Eva M. | 19. 8. 2005 03:40

    Se skvarkama a kroupami je to vynikajici.

  • Marci K | 23. 3. 2005 15:09

    A ještě lepší varianta je - místo krup dejte rýži, cibulku opečte až do křupava. V tom případě nedávejte česnek, jinak to bude hořké.

  • Šárka Mášová | 21. 1. 2005 18:00

    Daleko lepší je vyškvařit špek a teprve na škvarcích osmažit cibuli. Cibule se nebojte, dávám jí podstatně víc.

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Oběd Večeře Pečení Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Fazole Kroupy Pepř mletý Sádlo Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bramborové knedlíky se strouhankou

Bramborové knedlíky se strouhankou

Mlsná krůta

Mlsná krůta

Kuličky z tatranek

Kuličky z tatranek

Čokoládová bábovka s vaječným koňakem

Čokoládová bábovka s vaječným koňakem

Buřtový salát

Buřtový salát

Azu po česku

Azu po česku

Bramborovo-sýrové lívance

Bramborovo-sýrové lívance

Bylinková bešamelová omáčka (přeliv)

Bylinková bešamelová omáčka (přeliv)

Bramborové špalíčky

Bramborové špalíčky

Doporučujeme

40 minut
Plněné batáty

Plněné batáty

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

45
Americké lívance
Americké lívance
21
Šťavnatý mrkvový koláč (buchta) s ořechy - hrnková buchta podle Lidky
Šťavnatý mrkvový koláč …
20
Lečo s fazolemi a klobásou
Lečo s fazolemi a…
16
Zapečené kuřecí v bramborákové směsi
Zapečené kuřecí v…
16
Skořičáky - skořicové minizáviny
Skořičáky - skořicové…

Zajímavé články

Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez lepku a s minimem kalorií!
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez…
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20 nejlepších receptů z trouby pro celou rodinu
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20…
Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které připravíte za půl hodiny
Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které…
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
AHA.cz Manželka Kotka vyhrožuje rozvodem: TO SE NEDÁ VYDRŽET

Manželka Kotka vyhrožuje rozvodem: TO SE NEDÁ VYDRŽET

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Podzimní barvy podle Ani Geislerové: Proč v jejím podání nejsou nuda?

Podzimní barvy podle Ani Geislerové: Proč v jejím podání nejsou nuda?

Ženy.cz Stereotypy škodí nejen ženám. 6 věcí, v kterých to mají těžké muži

Stereotypy škodí nejen ženám. 6 věcí, v kterých to mají těžké muži

Blesk.cz Dvorní dabérka Milena Steinmasslová o Dianě Keatonové (†79): Odešla s ní část mé paměti!

Dvorní dabérka Milena Steinmasslová o Dianě Keatonové (†79): Odešla s ní část mé paměti!

SportRevue.cz FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy Kámen podle zvěrokruhu: Býky ochrání smaragd, Pannám i Kozorohům pomůže safír

Kámen podle zvěrokruhu: Býky ochrání smaragd, Pannám i Kozorohům pomůže safír

Další doporučené recepty:

Štrúdl z domácího těsta
Štrúdl z domácího těsta
Šulánky s mákem
Šulánky s mákem
Šumajstr
Šumajstr
Šumavské těstoviny
Šumavské těstoviny
Šumavský králík
Šumavský králík
Šumivý rosol
Šumivý rosol
  • Recepty.cz
  • Šumajzl
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact