• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Sulc - recept po babičce
Napište svůj komentář k receptu

Sulc - recept po babičce

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 135
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Sulc - recept po babičce
Sulc - recept po babičce
Sulc - recept po babičce
Sulc - recept po babičce
Sulc - recept po babičce
Sulc - recept po babičce
Sulc - recept po babičce
5fotografií
Nahrát fotku
 

Sulc - recept po babičce

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • cibule
    • sůl
    • česnek
    • ocet
    • pepř mletý celý i mletý
    • bobkový list
    • nové koření
    • vepřové koleno
    • vepřové nožičky
    • vepřové kůže
    • vepřová hlava

Postup přípravy receptu

1
Na přípravu sulcu používáme suroviny, které po tepelné úpravě "klihovatí" - nožičky, hlavy, kůže, kolínka atd.
2
Množství surovin záleží na tom, kolik ho chceme mít. Například pro dvě osoby bohatě stačí 2 nožičky a malé kolínko.
3
Očištěné a oprané maso zbavené štětin dáme uvařit doměkka s kořením (1 bobkový list, 2-3 kuličky nového koření, 6 kuliček pepře = množství pro 2 osoby), solí a malou cibulí.
4
Poměr surovin: 55-60% kližnatých a masových vařených surovin = 40-45% kližný vývar.
5
Uvařené suroviny vyjmeme z vývaru, necháme vychladit, pečlivě vykostíme a pomeleme. Pomeleme zároveň i česnek (pro 2 osoby 3-4 stroužky). Libové maso můžeme jen pokrájet na menší kousky. Vývar přecedíme, vrátíme do něj maso, pomletou kůži s česnekem, osolíme a opepříme dle chuti a dáme na chvilku povařit s troškou octa (1-2 lžíce).
6
Hotový horký sulc naléváme do nádob: mísy, misky, srnčí hřbet, sáčky na tlačenku... a necháváme v chladnu ztuhnout. Vychlazený, ztuhlý sulc podáváme s pokrájenou cibulí, pokapané octem. Nejlépe s čerstvým chlebem.
7
**Poznámky:**
8
* Jestliže chceme mít větší množství (podíl) rosolu než masa, dáme vařit víc kůží, které pak všechny neumeleme, ale použijeme jen vývar.
9
* Pokud uděláme sulc z většího množství, dá se zarexovat do sklenic.
10
* Ocet do sulcu přidáváme proto, aby nebyl kalný.
11
* Pokud chceme mít sulc co nejméně tučný, tak po ztuhnutí sebereme vrchní vrstvu tuku, znovu rozehřejeme a znovu necháme vychladit.
12
* Do sulcu můžeme přidat i pokrájenou zeleninu (cibuli, kyselou okurku, povařenou mrkev, celer, petržel), to je pak poměr surovin = 55% masa, 30% vývaru,15% zeleniny.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bramborové těsto-recept po babičce

Bramborové těsto-recept po babičce

Pracny - recept po babičce

Pracny - recept po babičce

Sádlovky - recept po babičce

Sádlovky - recept po babičce

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • sloupek 77 | 10. 12. 2016 11:13

    bomba.u mně za 1*

  • marek manas | 10. 12. 2016 10:01

    sulc super.prostě klasika .za mně osobně nebát se česneku.navíc mi ho doporučil doktor kvůli nemoci dna.je dobrý na klouby <:-)

  • Franta | 16. 11. 2016 13:40

    Dělám jej stejně, jen ještě přidávám buď mletý, nebo nastrouhaný čerstvý zázvor. Množství ingrediencí dávám podle chuti a momentální nálady, proto je to pokaždé napínavé a překvapující, jak se povedl. Povedl se však vždycky, jen jednou jsem musel sklenici po 3 měsících ve špajzu vyhodit, neboť netěsnilo véčko a objevila se plíseň. Sulc vylepšuji kyselou okurkou, nebo houbami zavařenými na kyselo. Je to bašta, právě vařím další várku.

  • Franta | 16. 11. 2016 13:40

    Dělám jej stejně, jen ještě přidávám buď mletý, nebo nastrouhaný čerstvý zázvor. Množství ingrediencí dávám podle chuti a momentální nálady, proto je to pokaždé napínavé a překvapující, jak se povedl. Povedl se však vždycky, jen jednou jsem musel sklenici po 3 měsících ve špajzu vyhodit, neboť netěsnilo véčko a objevila se plíseň. Sulc vylepšuji kyselou okurkou, nebo houbami zavařenými na kyselo. Je to bašta, právě vařím další várku.

  • Pepa | 14. 11. 2016 22:24

    Vařím sulc již mnoho let a podobným způsobem a indreincemi. Do misek nebo srnčího hřebu přidávám někdy dle chuti ještě vařené vajíčko. Hlavné za srnčího hřbetu po nakrájení to dělá hezkou mozajku. Přeji dobrou chuť Doplnění: z koření ještě používám mariánku a libeček - mám rád voňavý sulc jako tlačenku.

  • Jirka | 1. 9. 2016 14:39

    Kde tady ve Spanelsku jsi....ja jsem kousek na jih od Torrevieja napis na chrisma@seznam.cz

  • Johánková | 21. 10. 2015 13:35

    Já si také vařím sulc doma a množství už za ty léta nehlídám, jen musím dávat pozor na manžela, protože ten má rád ze všeho nejvíc ty uvařené kůže a do sulcu by mi z nich nezbylo nic.

  • Lukas | 1. 4. 2015 18:07

    Sulc je vybornej a bomba napad s tim obalem na tlacenku.

  • Petra Plšková | 1. 1. 2015 21:32

    Jednatřicátého prosince byla moje sulcotlačenka nejžádanějším artiklem vytvořeným mojema vlastnímá rukama. Jen příště taky zkusím nepomlít všechno aby byla s kousama masa.

  • Petra Plšková | 1. 1. 2015 21:30

    Jednatřicátého prosince byla moje sulcotlačenka nejžádanějším artiklem vytvořeným mojema vlastnímá rukama. Jen příště taky zkusím nepomlít všechno aby byla s kousama masa.

  • Martina | 16. 12. 2014 18:32

    Jó, tak to jsem si u manžela zašphala! Sulc se mi povedl a je výborný.

  • anina | 8. 11. 2014 16:19

    Tento recept jsem vylepšila moravankou kterou mam stále doma a je sama o sobě kyselá a dodá tak perfektní chuť chce to vyzkoušet.

  • Hanka | 25. 4. 2014 21:11

    My dáváme přednost masu, takže jsem zeleninu nedala. Voní to teda úžasně a už i ztuhnul. Zítra se mu podíváme na zoubek a už se na to těším.

  • Iva Lejšková | 11. 12. 2013 18:57

    Můj první sulcík a poved se mi! Huráááááááááááá

  • recepty73
    recepty73 | 24. 11. 2013 20:11

    ...také krájím, mozaika je vždy hezčí ;-) , ale pokud dělám čistě masový, tak melu... a majoránku, proč ne, máme jí také rádi, ale ta zkracuje trvanlivost a pokud dělám ve velkém a vařící dávám sterilovat i do sklenic (většinou ;-) ) , byla by to škoda...

  • MJG | 22. 11. 2013 11:04

    My do toho maso jen nakrajime, i kuze, nic nemeleme,to pak nevypada hezky. A pridavame trochu majoranky,zkuste. <:-)

  • marci2 | 21. 11. 2013 18:29

    To je přesně ten recept, který dělávala moje babička. A my na něj už málem zapomněli. Děkuji za připomenutí a dávám 1.

  • Michalkova | 7. 4. 2013 14:11

    Sulc nikdy nemixovat! Maso se mele nebo kraji na male kousky a když je tuhy, znamena to ze byl vyvar extrakvalitni a tak se po rozehrati prida jen voda a znova se dochuti.

  • lachim | 31. 3. 2013 20:10

    Tak jsem poprvé zkoušel. Krásnéj, průhlednej sosík, jen se mi zdál málo tuhej. Tak jsem vzal ty uvařené kůže, trochu vývaru a tyčákem jsem to rozmixoval a přilil do znovuohřátého sulcu. Po ztuhnutí (a už dobrá tuhost) to ale má barvu jak mlíko!!! Co se stalo?? Help!!!

  • Vladimír | 19. 1. 2013 11:48

    Je možno maso a kůžičky pouze nakrájet kůžičky na hodně jemno a maso na větší kousky.

  • Pablo Jorge | 24. 12. 2012 00:47

    Ve Spanelsku jsou nozicky tez drahe,ale krasna kolinka se daji koupit za 4€. Jsou to prave dva dny,co jsem delal sulc.

  • Jareš | 26. 11. 2012 16:09

    V Čechách už taky podražilo: 1 prasečí nožička 8 korun, a po novém roce... O:-)

  • coccobello | 29. 10. 2012 22:45

    Pokusím se udělat sulc, podle Vašeho receptu. Doma nám mamka občas udělala tuhle mňamku, pak jsme se všichni rozprchli z domu a přestal se dělat. Žiji v Itálii, momentálně tu prodávají všechny potřebné kusy masa . Není to moc levná záležitost (např. 1 prasečí nožička 2 Eura!!! :'( , v čr 2 koruny 8-) ), ale je to tak dávno, co jsem ho měla...Uvidíme, jak bude chutnat manželovi, určitě ho sní do minuty ;-)

  • Šlanhofová | 22. 1. 2012 17:16

    Sulc jsem dělala úplně prvně a s velkým nadšením. Povedl se na výbornou. S kořením jsem si nebyla jistá, tak jsem dala podle toho jak mi voněl vývar a trefila jsem to akorát. Pepř si sedl ve spodní masové části a tak byla trochu víc ostřejší a to bylo dobré. Moc děkuji, Šlanhofová.

  • Jeronýmová Ladislava | 27. 7. 2011 09:08

    Sulc je mimořádně povedený, sama jsem byla ohromená a to o takové jídla nestojím vůbec. No a manžel je jak uvytržení, tak to musí být tuplem dobrota! Doporučuji!

  • Martina | 27. 4. 2011 10:49

    Tak jsem to zvládla!!! Manžel si liboval, takže naposledy jsem ho určo nedělala ;-) :-* :-D <:-) <3 M.

  • recepty73
    recepty73 | 21. 3. 2011 19:02

    ...jsem rád, že Vám chutnal.My máme nejraději ,,čistý,, , s octem a cibulí.

  • pompik | 18. 3. 2011 14:15

    Včera jsem ho dělal a musím říct že lepší jsem nejedl ! Poslal jsem i tchánovi a taky si ho velice pochvaloval ! Přidal jsem do něho vařené vejce, mrkev, sterilovaný hrášek a sladkokyselou okurku .

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Jednohubky Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Chuťovky Vepřové Slané Svačina Večeře Vaření Chlazení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Česnek Cibule Nové koření Ocet Pepř mletý Sůl Vepřová hlava Vepřové koleno Vepřové kůže Vepřové nožičky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Italská omáčka

Italská omáčka

Jablečná buchta II.

Jablečná buchta II.

Brokolicový krém

Brokolicový krém

Čokoládová bábovka s vaječným koňakem

Čokoládová bábovka s vaječným koňakem

Bomba na letní vedra

Bomba na letní vedra

Pečené brambory pod slaninou a nivou

Pečené brambory pod slaninou a nivou

Plněné cukety s ementálem

Plněné cukety s ementálem

Hruškový koláč s tvarohovým těstem a žmolenkou

Hruškový koláč s tvarohovým těstem a…

Bramborové placky (nejen) se zelím

Bramborové placky (nejen) se zelím

Doporučujeme

30 minut
Šťavnaté masové koule s parmazánem a rajčaty

Šťavnaté masové koule s parmazánem a…

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Poslední sledované recepty

475
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
74
Jindřiščin perník
Jindřiščin perník
54
Sulc - recept po babičce
Sulc - recept po babičce
52
Vepřové s cibulí na černém pivu
Vepřové s cibulí na…
47
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…

Zajímavé články

Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi nejkrásnějšími
Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi…
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se za nimi skrývá?
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se…
Recept na nakládané ředkvičky. Užijte si křupavou superpotravinu po celý rok
Recept na nakládané ředkvičky. Užijte si křupavou…
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
AHA.cz Životní změna u Leoše Mareše: Končí!

Životní změna u Leoše Mareše: Končí!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Blesk pro ženy Květnový úplněk ve Štíru zacílí na oblast vztahů, sexu a emocí. Nezadaní se mají na co těšit!

Květnový úplněk ve Štíru zacílí na oblast vztahů, sexu a emocí. Nezadaní se mají na co těšit!

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Jiří Bartoška (†78): Smrt na morfiu!

Jiří Bartoška (†78): Smrt na morfiu!

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy Květnový úplněk ve Štíru zacílí na oblast vztahů, sexu a emocí. Nezadaní se mají na co těšit!

Květnový úplněk ve Štíru zacílí na oblast vztahů, sexu a emocí. Nezadaní se mají na co těšit!

Další doporučené recepty:

Suflé s piniovými oříšky
Suflé s piniovými oříšky
Sugo z rajčat
Sugo z rajčat
Suchá kaše cestovní (alpské ovesné müsli), základní recept
Suchá kaše cestovní (alpské ovesné…
Sultánky
Sultánky
Sultánův poklad
Sultánův poklad
Sumec dle baštýře Jardy
Sumec dle baštýře Jardy
  • Recepty.cz
  • Sulc - recept po babičce
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact