• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Sulc - recept po babičce
Napište svůj komentář k receptu

Sulc - recept po babičce

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 135
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Sulc - recept po babičce
Sulc - recept po babičce
Sulc - recept po babičce
Sulc - recept po babičce
Sulc - recept po babičce
Sulc - recept po babičce
Sulc - recept po babičce
5fotografií
Nahrát fotku
 

Sulc - recept po babičce

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • cibule
    • sůl
    • česnek
    • ocet
    • pepř mletý celý i mletý
    • bobkový list
    • nové koření
    • vepřové koleno
    • vepřové nožičky
    • vepřové kůže
    • vepřová hlava

Postup přípravy receptu

1
Na přípravu sulcu používáme suroviny, které po tepelné úpravě "klihovatí" - nožičky, hlavy, kůže, kolínka atd.
2
Množství surovin záleží na tom, kolik ho chceme mít. Například pro dvě osoby bohatě stačí 2 nožičky a malé kolínko.
3
Očištěné a oprané maso zbavené štětin dáme uvařit doměkka s kořením (1 bobkový list, 2-3 kuličky nového koření, 6 kuliček pepře = množství pro 2 osoby), solí a malou cibulí.
4
Poměr surovin: 55-60% kližnatých a masových vařených surovin = 40-45% kližný vývar.
5
Uvařené suroviny vyjmeme z vývaru, necháme vychladit, pečlivě vykostíme a pomeleme. Pomeleme zároveň i česnek (pro 2 osoby 3-4 stroužky). Libové maso můžeme jen pokrájet na menší kousky. Vývar přecedíme, vrátíme do něj maso, pomletou kůži s česnekem, osolíme a opepříme dle chuti a dáme na chvilku povařit s troškou octa (1-2 lžíce).
6
Hotový horký sulc naléváme do nádob: mísy, misky, srnčí hřbet, sáčky na tlačenku... a necháváme v chladnu ztuhnout. Vychlazený, ztuhlý sulc podáváme s pokrájenou cibulí, pokapané octem. Nejlépe s čerstvým chlebem.
7
**Poznámky:**
8
* Jestliže chceme mít větší množství (podíl) rosolu než masa, dáme vařit víc kůží, které pak všechny neumeleme, ale použijeme jen vývar.
9
* Pokud uděláme sulc z většího množství, dá se zarexovat do sklenic.
10
* Ocet do sulcu přidáváme proto, aby nebyl kalný.
11
* Pokud chceme mít sulc co nejméně tučný, tak po ztuhnutí sebereme vrchní vrstvu tuku, znovu rozehřejeme a znovu necháme vychladit.
12
* Do sulcu můžeme přidat i pokrájenou zeleninu (cibuli, kyselou okurku, povařenou mrkev, celer, petržel), to je pak poměr surovin = 55% masa, 30% vývaru,15% zeleniny.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bramborové těsto-recept po babičce

Bramborové těsto-recept po babičce

Pracny - recept po babičce

Pracny - recept po babičce

Sádlovky - recept po babičce

Sádlovky - recept po babičce

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • sloupek 77 | 10. 12. 2016 11:13

    bomba.u mně za 1*

  • marek manas | 10. 12. 2016 10:01

    sulc super.prostě klasika .za mně osobně nebát se česneku.navíc mi ho doporučil doktor kvůli nemoci dna.je dobrý na klouby <:-)

  • Franta | 16. 11. 2016 13:40

    Dělám jej stejně, jen ještě přidávám buď mletý, nebo nastrouhaný čerstvý zázvor. Množství ingrediencí dávám podle chuti a momentální nálady, proto je to pokaždé napínavé a překvapující, jak se povedl. Povedl se však vždycky, jen jednou jsem musel sklenici po 3 měsících ve špajzu vyhodit, neboť netěsnilo véčko a objevila se plíseň. Sulc vylepšuji kyselou okurkou, nebo houbami zavařenými na kyselo. Je to bašta, právě vařím další várku.

  • Franta | 16. 11. 2016 13:40

    Dělám jej stejně, jen ještě přidávám buď mletý, nebo nastrouhaný čerstvý zázvor. Množství ingrediencí dávám podle chuti a momentální nálady, proto je to pokaždé napínavé a překvapující, jak se povedl. Povedl se však vždycky, jen jednou jsem musel sklenici po 3 měsících ve špajzu vyhodit, neboť netěsnilo véčko a objevila se plíseň. Sulc vylepšuji kyselou okurkou, nebo houbami zavařenými na kyselo. Je to bašta, právě vařím další várku.

  • Pepa | 14. 11. 2016 22:24

    Vařím sulc již mnoho let a podobným způsobem a indreincemi. Do misek nebo srnčího hřebu přidávám někdy dle chuti ještě vařené vajíčko. Hlavné za srnčího hřbetu po nakrájení to dělá hezkou mozajku. Přeji dobrou chuť Doplnění: z koření ještě používám mariánku a libeček - mám rád voňavý sulc jako tlačenku.

  • Jirka | 1. 9. 2016 14:39

    Kde tady ve Spanelsku jsi....ja jsem kousek na jih od Torrevieja napis na chrisma@seznam.cz

  • Johánková | 21. 10. 2015 13:35

    Já si také vařím sulc doma a množství už za ty léta nehlídám, jen musím dávat pozor na manžela, protože ten má rád ze všeho nejvíc ty uvařené kůže a do sulcu by mi z nich nezbylo nic.

  • Lukas | 1. 4. 2015 18:07

    Sulc je vybornej a bomba napad s tim obalem na tlacenku.

  • Petra Plšková | 1. 1. 2015 21:32

    Jednatřicátého prosince byla moje sulcotlačenka nejžádanějším artiklem vytvořeným mojema vlastnímá rukama. Jen příště taky zkusím nepomlít všechno aby byla s kousama masa.

  • Petra Plšková | 1. 1. 2015 21:30

    Jednatřicátého prosince byla moje sulcotlačenka nejžádanějším artiklem vytvořeným mojema vlastnímá rukama. Jen příště taky zkusím nepomlít všechno aby byla s kousama masa.

  • Martina | 16. 12. 2014 18:32

    Jó, tak to jsem si u manžela zašphala! Sulc se mi povedl a je výborný.

  • anina | 8. 11. 2014 16:19

    Tento recept jsem vylepšila moravankou kterou mam stále doma a je sama o sobě kyselá a dodá tak perfektní chuť chce to vyzkoušet.

  • Hanka | 25. 4. 2014 21:11

    My dáváme přednost masu, takže jsem zeleninu nedala. Voní to teda úžasně a už i ztuhnul. Zítra se mu podíváme na zoubek a už se na to těším.

  • Iva Lejšková | 11. 12. 2013 18:57

    Můj první sulcík a poved se mi! Huráááááááááááá

  • recepty73
    recepty73 | 24. 11. 2013 20:11

    ...také krájím, mozaika je vždy hezčí ;-) , ale pokud dělám čistě masový, tak melu... a majoránku, proč ne, máme jí také rádi, ale ta zkracuje trvanlivost a pokud dělám ve velkém a vařící dávám sterilovat i do sklenic (většinou ;-) ) , byla by to škoda...

  • MJG | 22. 11. 2013 11:04

    My do toho maso jen nakrajime, i kuze, nic nemeleme,to pak nevypada hezky. A pridavame trochu majoranky,zkuste. <:-)

  • marci2 | 21. 11. 2013 18:29

    To je přesně ten recept, který dělávala moje babička. A my na něj už málem zapomněli. Děkuji za připomenutí a dávám 1.

  • Michalkova | 7. 4. 2013 14:11

    Sulc nikdy nemixovat! Maso se mele nebo kraji na male kousky a když je tuhy, znamena to ze byl vyvar extrakvalitni a tak se po rozehrati prida jen voda a znova se dochuti.

  • lachim | 31. 3. 2013 20:10

    Tak jsem poprvé zkoušel. Krásnéj, průhlednej sosík, jen se mi zdál málo tuhej. Tak jsem vzal ty uvařené kůže, trochu vývaru a tyčákem jsem to rozmixoval a přilil do znovuohřátého sulcu. Po ztuhnutí (a už dobrá tuhost) to ale má barvu jak mlíko!!! Co se stalo?? Help!!!

  • Vladimír | 19. 1. 2013 11:48

    Je možno maso a kůžičky pouze nakrájet kůžičky na hodně jemno a maso na větší kousky.

  • Pablo Jorge | 24. 12. 2012 00:47

    Ve Spanelsku jsou nozicky tez drahe,ale krasna kolinka se daji koupit za 4€. Jsou to prave dva dny,co jsem delal sulc.

  • Jareš | 26. 11. 2012 16:09

    V Čechách už taky podražilo: 1 prasečí nožička 8 korun, a po novém roce... O:-)

  • coccobello | 29. 10. 2012 22:45

    Pokusím se udělat sulc, podle Vašeho receptu. Doma nám mamka občas udělala tuhle mňamku, pak jsme se všichni rozprchli z domu a přestal se dělat. Žiji v Itálii, momentálně tu prodávají všechny potřebné kusy masa . Není to moc levná záležitost (např. 1 prasečí nožička 2 Eura!!! :'( , v čr 2 koruny 8-) ), ale je to tak dávno, co jsem ho měla...Uvidíme, jak bude chutnat manželovi, určitě ho sní do minuty ;-)

  • Šlanhofová | 22. 1. 2012 17:16

    Sulc jsem dělala úplně prvně a s velkým nadšením. Povedl se na výbornou. S kořením jsem si nebyla jistá, tak jsem dala podle toho jak mi voněl vývar a trefila jsem to akorát. Pepř si sedl ve spodní masové části a tak byla trochu víc ostřejší a to bylo dobré. Moc děkuji, Šlanhofová.

  • Jeronýmová Ladislava | 27. 7. 2011 09:08

    Sulc je mimořádně povedený, sama jsem byla ohromená a to o takové jídla nestojím vůbec. No a manžel je jak uvytržení, tak to musí být tuplem dobrota! Doporučuji!

  • Martina | 27. 4. 2011 10:49

    Tak jsem to zvládla!!! Manžel si liboval, takže naposledy jsem ho určo nedělala ;-) :-* :-D <:-) <3 M.

  • recepty73
    recepty73 | 21. 3. 2011 19:02

    ...jsem rád, že Vám chutnal.My máme nejraději ,,čistý,, , s octem a cibulí.

  • pompik | 18. 3. 2011 14:15

    Včera jsem ho dělal a musím říct že lepší jsem nejedl ! Poslal jsem i tchánovi a taky si ho velice pochvaloval ! Přidal jsem do něho vařené vejce, mrkev, sterilovaný hrášek a sladkokyselou okurku .

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Jednohubky Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Chuťovky Vepřové Slané Svačina Večeře Vaření Chlazení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Česnek Cibule Nové koření Ocet Pepř mletý Sůl Vepřová hlava Vepřové koleno Vepřové kůže Vepřové nožičky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Makarony zapečené se sýrem a rajčaty

Makarony zapečené se sýrem a rajčaty

Mrkvová bábovka

Mrkvová bábovka

Tmavé housky pro domácí pekárnu

Tmavé housky pro domácí pekárnu

Okurkovo-tvarohový salát s koprem

Okurkovo-tvarohový salát s koprem

Omeleta s kuskusem

Omeleta s kuskusem

Řecký těstovinový salát

Řecký těstovinový salát

Jednoduchá lososová pomazánka

Jednoduchá lososová pomazánka

Čokoládové muffiny s banánem

Čokoládové muffiny s banánem

Kremrole paní Čermákové

Kremrole paní Čermákové

Doporučujeme

30 minut
Losos na másle a limetách se šťouchanými bramborami

Losos na másle a limetách se…

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

60 minut
Makový dort s malinami

Makový dort s malinami

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

Poslední sledované recepty

29
Vepřové s pepřovou omáčkou
Vepřové s pepřovou…
28
Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových…
28
Polévka z pečené zeleniny
Polévka z pečené zeleniny
25
Míša řezy
Míša řezy
24
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou

Zajímavé články

Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte kouzlo nedokonalosti
Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte…
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se!
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se!
Obložené chlebíčky: Budou zdobit váš stůl i na dnešní Den matek?
Obložené chlebíčky: Budou zdobit váš stůl i na…
Cizrnová mouka, skrytý poklad vaší kuchyně: 5 způsobů, jak ji můžete použít
Cizrnová mouka, skrytý poklad vaší kuchyně: 5…
Májovky chutnají i léčí. Jak je bezpečně poznat a co z nich uvařit?
Májovky chutnají i léčí. Jak je bezpečně poznat a…
AHA.cz Boží mlýny melou! Slováček o Novotném po urážce Aničky (†29)

Boží mlýny melou! Slováček o Novotném po urážce Aničky (†29)

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Blesk pro ženy Matka podle zvěrokruhu: Blíženkyně jsou zábavné, Panny dobré organizátorky

Matka podle zvěrokruhu: Blíženkyně jsou zábavné, Panny dobré organizátorky

Ženy.cz Den matek se blíží: Inspirujte se tipy na dárky, které maminku opravdu potěší

Den matek se blíží: Inspirujte se tipy na dárky, které maminku opravdu potěší

Blesk.cz Dědictví po Liamovi (†31) z One Direction: 710 milionů pro syna

Dědictví po Liamovi (†31) z One Direction: 710 milionů pro syna

SportRevue.cz „Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

„Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Koho čeká úspěch a kdo podlehne velkému pokušení?

Horoskop na další týden: Koho čeká úspěch a kdo podlehne velkému pokušení?

Další doporučené recepty:

Suflé s piniovými oříšky
Suflé s piniovými oříšky
Sugo z rajčat
Sugo z rajčat
Suchá kaše cestovní (alpské ovesné müsli), základní recept
Suchá kaše cestovní (alpské ovesné…
Sultánky
Sultánky
Sultánův poklad
Sultánův poklad
Sumec dle baštýře Jardy
Sumec dle baštýře Jardy
  • Recepty.cz
  • Sulc - recept po babičce
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact