Nejdříve dáme do hrnce (nejlépe do papiňáku) omyté vepřové nožičky s kořením, cibulí, česnekem, zalijeme vodou osolíme a asi 1 hod. povaříme. Mezitím podusíme asi ve 2 dcl ochucené vody (sůl, pepř, podravka) mrkev nakrájenou na nudličky - dusíme 5-8 minut, (minuty počítáme od doby, kdy začne zelenina probublávat) poté přidáme omytou na růžičky rozebranou brokolici a zmraženou zeleninu a opět dusíme 5-8 minut. Zeleninu scedíme a dáme stranou. Uvařené nožičky obereme, kůže rozemeleme, vývar scedíme a smícháme s rozemletými kůžemi a dušenou zeleninou. Ochutíme octem, solí, pepřem a prolisovaným česnekem. Vše řádně promícháme, přivedeme k varu na 2-3 minuty a pomalu prováříme za stálého míchání. Hotový sulc nalijeme do forem dle svých možností a dáme do chladu ztuhnout.<BR><BR>Poznámka: kdo chce experimentovat, může před nalitím do nádobek přidat vařená nakrájená vejce, petrželku, salám atp.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Anonym
|23. 6. 2007 21:11
Hm, tohle je fuj. Moje babička dělávala čistej sulc - BEZ mletých kůží, a skládala do kytičky vajíčka a zeleninu, takže když se to z formy vyklopilo, bylo to jako dort
Anonym
|22. 6. 2007 15:14
Prosím Kuchařku On line o odebrání jednoho kteréhokoli "přidat" v předposlením řádku"-)) nějak jsem se nepřečetla. Díky V.Ś.