• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Šulánky s mákem
Napište svůj komentář k receptu

Šulánky s mákem

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 17
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Šulánky s mákem
Šulánky s mákem
Šulánky s mákem
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 700
      g brambory
    • 2
      ks vejce
    • 1
      špetka sůl
    • 300
      g hladká mouka
    • 120
      g máslo
    • 120
      g mák mletý
    • 120
      g moučkový cukr

Postup přípravy receptu

1
Brambory uvaříme ve slupce. Vychladlé oloupeme a jemně nastrouháme. Přidáme k nim vejce, sůl a mouku a rukama vypracujeme těsto. Z těsta uděláme delší váleček, nakrájíme ho na kousky a z každého na vále rukou "ušouláme" malý váleček.
2
Šulánky vsypeme do osolené vařící vody a vaříme než vyplavou nahoru. Okapané polejeme rozpuštěným máslem a posypeme mákem smíchaným s cukrem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bochánky (koblihy) s mákem smažené

Bochánky (koblihy) s mákem smažené

Koláč s nemletým mákem, ovocem a drobenkou

Koláč s nemletým mákem, ovocem a…

Škubánky s mákem

Škubánky s mákem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Martin Skapik | 24. 1. 2011 16:20

    To skvela delikatesa, take i s povidly. V pripadech na vecerni klidny pokrm.

  • Klára K. | 9. 11. 2010 15:39

    Ja ich robím zo zbytkových zemiakov a zásadne z hrubou múkou. U nás sa jedia len so strúhankou, na sladko, ale aj na slano. sú výborné. Foto pridávam.

  • Michaela Linhartová | 25. 1. 2010 16:02

    Já to znám pod názvem šišky s mákem. Jsou dobré.

  • Evka Mahulkova | 13. 10. 2009 14:42

    Naozaj dobrota! Veľmi nám to chutilo. My sme si ešte na mak dali aj trochu višňového lekváru, keďže sme maškrtníci.:o)

  • Michaela Ferjani | 16. 2. 2009 19:57

    Právě jsme dojedli, bylo to naprosto vynikající!!! Použila jsem místo hladké mouky krupici, šulánky byly výborné, vláčné, nerozvařené...

  • Jolka Holka | 18. 1. 2009 00:23

    Jestli můžu poradit, sladká jídla je výborné mastit sádlem. Doma jsme taky používali máslo, až když jsem se vdala, tak manžel chtěl sádlo, že s máslem je to mdlé a jednotvárné. Dost jsem se divila, ale musela jsem mu dát za pravdu. Je to lepší.

  • Jana V. | 27. 7. 2007 03:15

    Já už málem zapomněla,že jsem je měla kdysi tak ráda!Vypadají hrozně lákavě,určitě je brzičko uvařím.

  • Evka | 5. 6. 2007 19:02

    Šulánky jsou skvělá věc, jen bych byla ráda kdybyste je přestaly zaměnovat s bramborovými šiškama, to je něco uplně jiného. Tam se přidává krupice. Sem ne!

  • Zdeňka | 29. 1. 2007 11:45

    Velice vydatné jídlo,celé odpoledne nevrzly dveře od špajzu ani lednice což je u nás nevídané.A to měl syn připomínky,že není maso.Udělala jsem je ale s hrubou moukou a krupicí a neměly chybu.Dávám za 1.

  • Simča Sládková | 18. 1. 2007 08:08

    Vařím je dost často, poměr nemohu posoudit, protože mne je učil vařit manžel (já jsem z Moravy, tam jsme z br. těsta nevařili) a on to znal jen "od oka". Ale určitě se to dělá s hrubou moukou a dětskou krupičkou (dávám je v poměru 3:1). Těsto se musí zavářet rychle - když se nechá stát, tak řídne. A skutečně vybírám z hrnce děrovanou naběračkou (nebo cedníkem :o) )hned, jak vyplavou na hladinu.Konečných úprav je možno hodně - sladkých i slaných: osmahnutá strouhanka + cukr, tvaroh + máslo + cukr, špenát + strouhaný sýr, osmahnutá cibulka + sekaná šunka, .... Tady na Prácheňsku se tomu říká bramborové šišky.

  • Radek | 16. 1. 2007 14:10

    Udělali jsme si dvojitou porci. Podle doporučení Marti jsem je vytáhl z vody hned jak vyplavaly byly skvělé. Vařil jsem je mírným varem.

  • viki | 30. 9. 2006 19:46

    nooo ja je rozvařila, asi se to tam má hazet vše najednou že ?

  • Zuzana Šindlerová | 10. 8. 2006 16:17

    Šulánky jsem jako dítě milovala, když je maminka usmažila (už uvařené) na oleji a zapíjeli jsme je studeným mlékem.

  • Mirka G. | 10. 8. 2006 14:01

    Ja to robievam, keď mi ostanú uvarené zemiaky, pridám vajce, soľ a múku len od oka...je to rýchle a výborné jedlo.

  • Maruš | 10. 8. 2006 12:15

    Taky dělám z hr.mouky,děts.krupičky a jistím to trochou Solamylu.

  • Ivana K. | 10. 8. 2006 10:34

    Já je dělám z hrubé mouky a přidávám hrst dětské krupice.

  • Ada kk | 10. 8. 2006 09:13

    ja bych rekla, ze na vareni se pouziva hruba mouka,ale to je jenom dodatek Ada

  • Tereza Jarčušková | 10. 1. 2006 06:40

    U nás sa to nazýva kokošky a robíme to so strúhankou, ako píše Kristínka. Je to ozaj dobrota.

  • Marti | 9. 1. 2006 16:15

    Tak jsem je včera uvařila poprve v USA a moc se povedly. Manžel na ně často vzpomínal a tak jsem se je pokusila udčlat a moc jsme si pošmákli. Nerozvaří se pokud se opravdu vytáhnou jakmile vyplavou na povrch a taky možná pomúže více pomoučit, když se vyvalují ty šulánky, ani se potom tolik nelepí. Hodnotím za jedna. Moc mňam.

  • Di | 10. 11. 2005 06:11

    Pokrmy z bramborového těsta se dobře vaří na páře. Nemůžete je rozvařit, i když je v hrnci necháte déle. těsto by také nemělo dlouho stát před vařením.

  • Radek | 9. 11. 2005 19:25

    A vařit na prudko nabo na pomalo? Me se to nejak rozbleptalo :-) Ale je to vyborne......

  • Kristina Čechová | 6. 3. 2005 17:07

    Tak tento recept znám, je jednoduchý..jako malinká jsem šulánky milovala, a maminka mi je dělala i jen tak na másle. Dnes je dělám svému manželovi, místo máku používám strouhanku s cukrem lehce osmaženou v kastrůlku. :))) MŇAM

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Hladká mouka Mák mletý Máslo Moučkový cukr Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Výborné lívance z acidofilního mléka

Výborné lívance z acidofilního mléka

Cibulový koláč III.

Cibulový koláč III.

Tvarohová buchta s margotkou

Tvarohová buchta s margotkou

Řezy z pudinku

Řezy z pudinku

Okurkový salát s jogurtem a balkánským sýrem

Okurkový salát s jogurtem a…

Šťavnaté kari kuře

Šťavnaté kari kuře

Jahodovo - vanilkový tvaroh

Jahodovo - vanilkový tvaroh

El Paso Kořenící směs na fajitas/tortillas

El Paso Kořenící směs na fajitas…

Hrníčková kynutá bábovka s makovou náplní

Hrníčková kynutá bábovka s makovou…

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

45 minut
Meruňkový kompot

Meruňkový kompot

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

60 minut
Rybízová bábovka

Rybízová bábovka

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

66
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
29
Carpaccio z červené řepy
Carpaccio z červené řepy
25
Žloutkové řezy jako vánek
Žloutkové řezy jako vánek
23
Domácí šťáva z josty
Domácí šťáva z josty
22
Višňový džem (marmeláda)
Višňový džem (marmeláda)

Zajímavé články

Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na bagety baví Instagram
Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na…
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy Pilarové nebo Jiřiny Šejbalové
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy…
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně a vaše tělo vám poděkuje
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně…
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel, která vám připomenou prázdniny na venkově
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel,…
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek, které oceníte nejen o letních prázdninách
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek,…
AHA.cz Nemluvná Bydžovská se odvázala: Otevřeně o chlastu a sexu

Nemluvná Bydžovská se odvázala: Otevřeně o chlastu a sexu

Mimibazar Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Ženy.cz Jste neustále bez energie? Bacha na čtyři typy lidí, co vás tajně vysávají

Jste neustále bez energie? Bacha na čtyři typy lidí, co vás tajně vysávají

Blesk.cz Prestižní CarTec party ve Varech: Rozzáření Chladovi a »recyklovaná« Dragounová

Prestižní CarTec party ve Varech: Rozzáření Chladovi a »recyklovaná« Dragounová

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Blesk Horoskopy Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

Další doporučené recepty:

Štrůdl s veganským tvarohem a chia semínky
Štrůdl s veganským tvarohem a chia…
Štrůdl se zelím a nivou
Štrůdl se zelím a nivou
Štrúdl z domácího těsta
Štrúdl z domácího těsta
Šumajstr
Šumajstr
Šumajzl
Šumajzl
Šumavské těstoviny
Šumavské těstoviny
  • Recepty.cz
  • Šulánky s mákem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact