• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Šuhajdy
Napište svůj komentář k receptu

Šuhajdy

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.2
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Šuhajdy
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Náplň
    • 200
      g moučkový cukr
    • 1
      dl mléko
    • 0,50
      balíček vanilkový cukr
    • 100
      g máslo
    • 2
      lžička kakao
    • 2
      lžička hnědý rum
    • 100
      g lískové oříšky nebo mandle či vlašské ořechy
    • 50
      ks papírové košíčky
  • Poleva
    • 180
      g moučkový cukr
    • 80
      g kakao
    • 200
      g ztužený tuk

Postup přípravy receptu

1
Náplň: lískové oříšky na mírném ohni opražíme, dáme do ubrousku a odstraníme slupky. Nakonec je semeleme. Práškový cukr, mléko a vanilkový cukr - vaříme asi 5 minut. Do odloženého zamícháme máslo, kakao a vychladíme. Potom přidáme oříšky a rum. Můžeme přidat i nadrobno posekané kandované ovoce.
2
Poleva: práškový cukr, kakao a ztužený tuk smícháme ve vodní lázni. Papírové košíčky rozložíme na plech. Na dno nalijeme trochu polevy. Když trochu zchladne položíme kousek náplně a zalijeme polevou. Navrch ozdobíme oříškem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

ŠUHAJDY II.

ŠUHAJDY II.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Di | 6. 1. 2008 08:45

    A já Vám paní Marcelo do nového roku přeju, abyste ve svých příspěvcích už nedělala gramatické chyby, které - souhlasím s Vámi - jsou neúctou k českému jazyku. Občas něco ujede v zápalu nad obsahem každému, ale pokud sám kritizuje ostatní tak ostrými slovy, tak by si měl dát osobně ještě větší pozor ....

  • Marsi | 6. 1. 2008 00:04

    Asi si Marcelo protirecite.Vazit si lidi nadutych (viz.vazene kucharky),se mi zda ve Vasem pripade prapodivne.Timto koncim reakci na Vase infantilni poznamky...:-) Preji vse dobre v tomto roce a siroce otevrene oci,aby jste dobre na ten Vas sve videla.

  • Marcela Machotková | 4. 1. 2008 13:31

    Vážené kuchařky, je mi Vás líto. Nadutost s jakou si chválíte nedostatky je skutečně zarážející. Přeji Vám všem, abyste co nejdříve dohlédly dál než jen do kuchyně. Svět je totiž o něco málo větší.

  • Helena K. | 3. 1. 2008 22:04

    Marsi,máte pravdu,řeší se zbytečnosti.Mimochodem jsem ráda,že jsem narazila na někoho kdo umí "ponašymu".Měla jsem babičky v Orlové a ty tak mluvily,dodnes na tu řeč vzpomínám a ráda ji slyším-zdravím!

  • Jarka z Bratislavy | 2. 1. 2008 18:08

    Mám otázku na vážené prispievateľky. Roky už chcem tie šuhajdy k Vianociam pripraviť, ale stále ma odrádza ten stužený tuk. Veď sa doňho dáva loj. Nepozná niekto nejaký iný recept (s iným druhom tuku) na tú základnú čokoládu do šuhajd? Bola by som veľmi povďačná za recept.

  • Mirka | 29. 12. 2007 14:04

    Já s Vámi naprosto Marsi souhlasím, soustredíte se na text, aby na něco nebylo zapomenuto a pochopím, že se stane chyba. Rovněž jsem ráda, když se někdo v diskuzi podělí o své zkušenosti, poradí a pokud někdo za každou cenu potřebuje v textu opravovat nedokonalosti, ať zasedne raději v lidovkám, MF dnes a i tam se najdou chyby a píší je profíci. Je to vše jen o tolerantnosti

  • Marsi | 22. 12. 2007 22:39

    Mila Marcelo,kdyz o chybach,tak co takhle "slovosled"? Take mate v textu chybu nebo je to snad preklep? (v byly receptu) Nereste prosim tyto malichernosti,ne vsichni maji titul,ale jsou to fajn lide a gramatika zde snad ani nehraje roli.Jde o recepty,kulinarske znalosti,poznatky,rady.Kdybych mela psat tak,jak mi zobak narostl (slezskym narecim-po nasymu),tak Vas asi klepne Pepina...:-Hezke vanoce.

  • Lusinda | 21. 12. 2007 15:23

    Váš příspěvek patří spíše do diskuze p.Marcelo.

  • Kuchařka on-line | 21. 12. 2007 14:09

    Chápu, ale komentáře a příspěvky uživatelů editovat nemůžeme, pouze recepty.

  • Marcela Machotková | 21. 12. 2007 12:57

    Nechci Vás otrávit, opravdu ne, myslete si něco o praštěných učitelkách, ale opakující se hrubá chyba není překlep, ale neuctivost k těm, kteří ctí pravidla českého pravopisu. Existují slovníky a není ostuda je používat. A k těm vlažským ořechům:letos někdy v listopadu či prosinci v byly receptu, který jsem komentovala a komentář byl dokonce uveřejněn (nepamatuji si název ani autora), dále například18.11.2007 10:59:00 Ludmila KonvalinkováJá jsem loni měla také potíže s moly. Letos jsem ale všude dala listy z vlažského ořechu...nebo 28.2.2006 15:51:00 František BrusákOpravdu...,ale i vlažské ořechy nebo mandle...Nezlobte se, ale musela jsem to napsat. Slibuji, že už se budu snažit, aby mě něco podobného napříště nezaskočilo, ale nevím, nevim, třeba se neovládnu:-)Znovu přeji všem pěkné svátky a nedejte se otrávit kverulanty:-)

  • Kuchařka on-line | 21. 12. 2007 12:29

    Vážená Marcelo, mýliti se je lidské... Tyto a další jiné drobné překlepy již moje oko prostě nevidí :-) Kondenzované ovoce bylo opraveno, vlažské ořechy jsem tu nenašla. Přeji pěkné vánoce.

  • Marcela Machotkova | 21. 12. 2007 11:38

    Vážení, nechci vypadat jako hnidopich, ale dost dobře si neumím představit, jak vypadá "kondenzované" ovoce. Recepty jsou schvalovány moderátory, alespoň to tak uvádíte. Dávejte na takové s prominutím pitomosti pozor. Snad nechci tak moc. Takové chyby sice nemají na výslednou chuť vliv, nicméně jsou i kuchařky, kterým takové nesmysly vadí. Zrovna jako několikrát se opakující "vlažské" ořechy... Přeji všem spokojené svátky, zdraví a stálou inspiraci v kuchyni.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Nepečené Cukroví Pošírování Vaření Pražení Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hnědý rum Kakao Lískové oříšky Máslo Mléko Moučkový cukr Papírové košíčky Vanilkový cukr Ztužený tuk
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hrách na maďarský způsob

Hrách na maďarský způsob

Těstovinový salát se zeleninou, masem a dresingem

Těstovinový salát se zeleninou, masem…

Cibulový chléb

Cibulový chléb

Bábovka "perníková"

Bábovka "perníková"

Kuřecí maso na žampionech

Kuřecí maso na žampionech

Pohankové zeleninové rizoto s kuřecím plátkem

Pohankové zeleninové rizoto s kuřecím…

Čočkové ragú

Čočkové ragú

Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

Kuřecí steak ze stehna ala čína

Kuřecí steak ze stehna ala čína

Doporučujeme

20 minut
Těstoviny se sušenými rajčaty

Těstoviny se sušenými rajčaty

80 minut
Plněné papriky s rajčatovou omáčkou

Plněné papriky s rajčatovou omáčkou

90 minut
Francouzský koláč s hruškami

Francouzský koláč s hruškami

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

95 minut
Brownies s ostružinovým pyré

Brownies s ostružinovým pyré

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

42
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
32
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
31
Salát do ruky
Salát do ruky
20
Zapečené vaječné toasty
Zapečené vaječné toasty
20
Kynutý knedlík z mikrovlnky
Kynutý knedlík z…

Zajímavé články

UFO na talíři aneb patizon a vše, co o něm potřebujete vědět
UFO na talíři aneb patizon a vše, co o něm…
Jak zamrazit rajčata, cukety, papriky a jinou zeleninu ze zahrádky? Poradíme vám!
Jak zamrazit rajčata, cukety, papriky a jinou…
Domácí omáčka z pečených rajčat: Vyrobte si poklad, který oceníte nejen v zimě
Domácí omáčka z pečených rajčat: Vyrobte si…
Vinobraní 2025: Tipy na akce na Moravě i v Čechách
Vinobraní 2025: Tipy na akce na Moravě i v Čechách
Znáte pide? Turecká pizza ve tvaru loďky je hitem pouličních bister
Znáte pide? Turecká pizza ve tvaru loďky je hitem…
AHA.cz Fakta o nádoru, kterým trpí Něrgešová: Neurolog šel s pravdou ven

Fakta o nádoru, kterým trpí Něrgešová: Neurolog šel s pravdou ven

Mimibazar Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Dáma.cz Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Blesk pro ženy Klíčové trendy podzimu? Inspirujte se ultra moderním outfitem známé herečky

Klíčové trendy podzimu? Inspirujte se ultra moderním outfitem známé herečky

Ženy.cz Dvacetiletá Sofia Isella řeže do genderových klišé. Proč vystupuje pokrytá hlínou?

Dvacetiletá Sofia Isella řeže do genderových klišé. Proč vystupuje pokrytá hlínou?

Blesk.cz Zemřel návrhář Giorgio Armani (†91): Truchlí Vojtová, Sklenaříková i konkurence!

Zemřel návrhář Giorgio Armani (†91): Truchlí Vojtová, Sklenaříková i konkurence!

SportRevue.cz FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Jaký typ ženy jste? Tohle o vás vypovídá měsíc, ve kterém jste se narodila!

Jaký typ ženy jste? Tohle o vás vypovídá měsíc, ve kterém jste se narodila!

  • Recepty.cz
  • Šuhajdy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact