• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Suflé Gran Moravia
Napište svůj komentář k receptu

Suflé Gran Moravia

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 50 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Suflé Gran Moravia
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 40
      g máslo
    • 50
      g hladká mouka 00
    • 200
      ml mléko
    • muškátový oříšek trochu
    • 150
      g sýr gran moravia
    • 150
      g sýr verena (typ Asiago – k dostání v Intersparu)
    • 3
      ks vejce žloutky a bílky zvlášť
    • sůl na dochucení
    • pepř mletý na dochucení
    • parmská šunka k podávání

Postup přípravy receptu

1
Máslo rozpusťte na střední teplotu, přidejte mouku, promíchejte a poté za stálého míchání vlijte mléko tak, aby se neutvořily žmolky. Dochuťte muškátovým oříškem. Do vlažné směsi přidejte oba najemno nastrouhané sýry a vmíchejte žloutky.
2
Do zcela vychladlé směsi nakonec opatrně přidejte sníh z bílků a podle chuti dosolte a okořeňte.
3
Vlijte do formiček vymazaných máslem a vyložených pečicím papírem, vložte do trouby předehřáté na 160 °C a pečte asi 35 minut. Vypněte troubu a suflé v ní nechte ještě asi 2–3 minuty. Podávejte s parmskou šunkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Risotto se šalvějí, piniemi a sýrem Grana Gran Moravia

Risotto se šalvějí, piniemi a sýrem…

Ředkvičkové suflé s bramborem

Ředkvičkové suflé s bramborem

Čokoládové suflé

Čokoládové suflé

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Pejsek a kočička | 19. 5. 2011 15:02

    Tyhle převzaté časopisecké recepty jsou jenom do počtu a nevím, který odvážlivec by se do toho pustil. Co to je "střední teplota másla??? Není tady ani náznakem napsáno, jak velké ty formičky mají být. Proč mají být vymazané a pak ještě vyložené pečícím papírem? Na sufflé je nejdůležitější sledovat kdy vyběhne a pak ho rychle vyndat a podávat, o tom tu není ani zmínka. Osobně si myslím, že půl hodiny při 160 stupních na malou formičku je moc a místo suflé z toho bude tvrdý kámen. :-(

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Sýrová Jednohubky Soufflé
Chuťovky Ze sýra Slané Květen Svačina Pečení Výjimečný den Oslava Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Máslo Mléko Muškátový oříšek Parmská šunka Pepř mletý Sůl Sýr Gran Moravia Sýr Verena Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Meruňkové kefírové řezy

Meruňkové kefírové řezy

Cuketa vynikající

Cuketa vynikající

Pikantní škvarková pomazánka

Pikantní škvarková pomazánka

Rozpékané bylinkové brambory

Rozpékané bylinkové brambory

Cikánská pečeně na víně s kořenovou zeleninou

Cikánská pečeně na víně s kořenovou…

Rukolová polévka

Rukolová polévka

Domácí langoše

Domácí langoše

Krůtí roláda pečená se švestkami

Krůtí roláda pečená se švestkami

Margot buchta z remosky

Margot buchta z remosky

Doporučujeme

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

40 minut
Tartaletky s vanilkovým krémem a jahodami

Tartaletky s vanilkovým krémem a…

50 minut
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

45 minut
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou

Grilovaná zelenina s omáčkou…

70 minut
Křehké galetky s rebarborou

Křehké galetky s rebarborou

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Poslední sledované recepty

124
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
108
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
79
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
76
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
35
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem

Zajímavé články

3x moučník na víkend: Rychlá retro bábovka, roláda s jahodami a kokosový cheesecake
3x moučník na víkend: Rychlá retro bábovka,…
Nejkrásnější dorty na dětskou oslavu: Pro malé princezny, piráty, víly i fotbalisty
Nejkrásnější dorty na dětskou oslavu: Pro malé…
7 skvělých způsobů, jak využít mátu: do nanuků, k masu i na pizzu
7 skvělých způsobů, jak využít mátu: do nanuků, k…
Slunečnicová semínka, laciná superpotravina nejen na chroupání. Vyrobíte z nich pomazánku, pesto nebo mléko
Slunečnicová semínka, laciná superpotravina nejen…
Nejlepší sýr na grilu: Který vybrat a jak ho připravit, aby byl dokonalý?
Nejlepší sýr na grilu: Který vybrat a jak ho…
AHA.cz Osiřelý život Karla Šípa: Odchod od rodiny a nářky v telefonu

Osiřelý život Karla Šípa: Odchod od rodiny a nářky v telefonu

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Blesk pro ženy Nesmrtelné pruhované tričko! Jak s ním dosáhnout stylu pravých Pařížanek?

Nesmrtelné pruhované tričko! Jak s ním dosáhnout stylu pravých Pařížanek?

Ženy.cz Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

Blesk.cz Zemřela major Houlihanová z M*A*S*H! Lorettě Switové bylo 87

Zemřela major Houlihanová z M*A*S*H! Lorettě Switové bylo 87

SportRevue.cz Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy Sedm smrtelných hříchů podle znamení zvěrokruhu: K jakým neřestem máte sklony právě vy?

Sedm smrtelných hříchů podle znamení zvěrokruhu: K jakým neřestem máte sklony právě vy?

Další doporučené recepty:

Studentský piškot
Studentský piškot
Studený pikantní bůček
Studený pikantní bůček
Sudnae s banány
Sudnae s banány
Suflé s piniovými oříšky
Suflé s piniovými oříšky
Sugo z rajčat
Sugo z rajčat
Suchá kaše cestovní (alpské ovesné müsli), základní recept
Suchá kaše cestovní (alpské ovesné…
  • Recepty.cz
  • Suflé Gran Moravia
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact