• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Suflé Gran Moravia
Napište svůj komentář k receptu

Suflé Gran Moravia

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 50 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Suflé Gran Moravia
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 40
      g máslo
    • 50
      g hladká mouka 00
    • 200
      ml mléko
    • muškátový oříšek trochu
    • 150
      g sýr gran moravia
    • 150
      g sýr verena (typ Asiago – k dostání v Intersparu)
    • 3
      ks vejce žloutky a bílky zvlášť
    • sůl na dochucení
    • pepř mletý na dochucení
    • parmská šunka k podávání

Postup přípravy receptu

1
Máslo rozpusťte na střední teplotu, přidejte mouku, promíchejte a poté za stálého míchání vlijte mléko tak, aby se neutvořily žmolky. Dochuťte muškátovým oříškem. Do vlažné směsi přidejte oba najemno nastrouhané sýry a vmíchejte žloutky.
2
Do zcela vychladlé směsi nakonec opatrně přidejte sníh z bílků a podle chuti dosolte a okořeňte.
3
Vlijte do formiček vymazaných máslem a vyložených pečicím papírem, vložte do trouby předehřáté na 160 °C a pečte asi 35 minut. Vypněte troubu a suflé v ní nechte ještě asi 2–3 minuty. Podávejte s parmskou šunkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Risotto se šalvějí, piniemi a sýrem Grana Gran Moravia

Risotto se šalvějí, piniemi a sýrem…

Ředkvičkové suflé s bramborem

Ředkvičkové suflé s bramborem

Čokoládové suflé

Čokoládové suflé

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Pejsek a kočička | 19. 5. 2011 15:02

    Tyhle převzaté časopisecké recepty jsou jenom do počtu a nevím, který odvážlivec by se do toho pustil. Co to je "střední teplota másla??? Není tady ani náznakem napsáno, jak velké ty formičky mají být. Proč mají být vymazané a pak ještě vyložené pečícím papírem? Na sufflé je nejdůležitější sledovat kdy vyběhne a pak ho rychle vyndat a podávat, o tom tu není ani zmínka. Osobně si myslím, že půl hodiny při 160 stupních na malou formičku je moc a místo suflé z toho bude tvrdý kámen. :-(

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Sýrová Jednohubky Soufflé
Chuťovky Ze sýra Slané Květen Svačina Pečení Výjimečný den Oslava Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Máslo Mléko Muškátový oříšek Parmská šunka Pepř mletý Sůl Sýr Gran Moravia Sýr Verena Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Buchta nebo bábovka ze šlehačky

Buchta nebo bábovka ze šlehačky

Bůčkové závitky se zelím

Bůčkové závitky se zelím

Jednoduchá sýrovo-žampionová omáčka

Jednoduchá sýrovo-žampionová omáčka

Houbová polévka se zakysanou smetanou

Houbová polévka se zakysanou smetanou

Ovesné sušenky s jablky a čokoládou

Ovesné sušenky s jablky a čokoládou

Spaghetti Carbonara – La ricetta tradizionale

Spaghetti Carbonara – La ricetta…

Domácí lučina z mléka

Domácí lučina z mléka

Pudinkové pokušení

Pudinkové pokušení

Hrášková polévka se šunkou

Hrášková polévka se šunkou

Doporučujeme

45 minut
Cuketové placky

Cuketové placky

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Poslední sledované recepty

56
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
39
Klasické lečo
Klasické lečo
29
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
20
Souvlaki s tzatziki
Souvlaki s tzatziki
18
Francouzská cibulačka
Francouzská cibulačka

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které připravíte do půl hodiny
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které…
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na recepty pro zoufalé babičky
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na…
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch se starou technikou zdobení dortů
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch…
Nakládané okurky 3x jinak: Ochutnejte znojemské, sladkokyselé nebo s chilli papričkou
Nakládané okurky 3x jinak: Ochutnejte znojemské,…
Recepty ze švestek nasladko i naslano. Zkuste povidla bez míchání, koláč i marinádu
Recepty ze švestek nasladko i naslano. Zkuste…
AHA.cz Veřejný vzkaz Ztracenému! Silná slova od manželky Marcely…

Veřejný vzkaz Ztracenému! Silná slova od manželky Marcely…

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Zvěřinec Světlany Nálepkové: Kočičí císařovna i pejsek od šansoniéra. Koně už přenechala dceři

Zvěřinec Světlany Nálepkové: Kočičí císařovna i pejsek od šansoniéra. Koně už přenechala dceři

Ženy.cz Přemotivovanci, běžte se bodnout! Kvůli vám se cítím neschopná

Přemotivovanci, běžte se bodnout! Kvůli vám se cítím neschopná

Blesk.cz Smrt na koncertě Oasis! Fanoušek spadl z tribuny

Smrt na koncertě Oasis! Fanoušek spadl z tribuny

SportRevue.cz FOTO: Polonahé holky ve spodním prádle. To je americká X League

FOTO: Polonahé holky ve spodním prádle. To je americká X League

Maminka.cz Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Blesk Horoskopy Velký horoskop lásky na srpen: Kdo prožije románek a koho čekají problémy ve vztahu?

Velký horoskop lásky na srpen: Kdo prožije románek a koho čekají problémy ve vztahu?

Další doporučené recepty:

Studentský piškot
Studentský piškot
Studený pikantní bůček
Studený pikantní bůček
Sudnae s banány
Sudnae s banány
Suflé s piniovými oříšky
Suflé s piniovými oříšky
Sugo z rajčat
Sugo z rajčat
Suchá kaše cestovní (alpské ovesné müsli), základní recept
Suchá kaše cestovní (alpské ovesné…
  • Recepty.cz
  • Suflé Gran Moravia
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact