• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Šuei-ču-žou II.
Napište svůj komentář k receptu

Šuei-ču-žou II.

autor: Marcela 1
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Šuei-ču-žou II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 600
      g vepřová kýta
    • 2
      ks vejce
    • 2
      dl rostlinný olej
    • 3
      chilli papričky
    • 2
      dl sojová omáčka
    • 2
      lžíce škrob
    • 200
      g spařené zelí
    • 1
      hrst černé houby
    • 1
      hrst pórek

Postup přípravy receptu

1
Maso nakrájíme na plátky, na něj vyklepneme vajíčka, zamícháme, na to nasypene škrob, lehce promícháme, takže nám vznikne těstíčko. Maso v něm necháme tak půl hodiny odpočinout. Na hlubší pánvi rozpálíme olej, ve kterém opečeme naložené maso. Když je maso opečené, olej slijeme, k masu přidáme nejprve zelí, houby, pórek, chilli papričky, rychle orestujeme, zalijeme sójovou omáčkou a zatáhneme máčených škrobem. Zelenina musí zůstat křehká!
2
Podáváme s rýží.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Švei-ču-žou

Švei-ču-žou

Suei-ču-žeu

Suei-ču-žeu

Kung-pao-žou (vepřové maso s burskými oříšky)

Kung-pao-žou (vepřové maso s burskými…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Di | 27. 3. 2008 06:21

    A už zase urážíme čtenáře? Pojmy přece časem mění svůj obsah, maďarský gulyas byl původně přece něco trochu jiného, než vaříme dnes pod názvem guláš, stejně tak pizza. Podle mě je spíše ostudné nevědět, že Evropan se píše s velkým E, a ona čínská dynastie se nejmenovala Song (to si asi pletete s anglickou písničkou), ale Sung!

  • Josef | 26. 3. 2008 20:11

    Nestačím se divit kolik evropanů dělá restované pokrmy pod názvem, který vznikl z čínského názvu "ve vodě vařené hovězí maso". :-)))To je fakticky úlet a hustej výplach mozku.Pro obhajobu mého názoru a pro uvedení místních čtenářů do obrazu nyní kopíruji část článku pana Han-Xu z jiného webu (doufám že se na mne pan Han-Xu nebude zlobit za tuto podporu osvěty)......„Ve vodě vařené hovězí maso“ (shui zhu niu rou) vzniklo prý za dynastie Jižní Song (1126 – 1279) v oblasti dnešního Zigongu v provincii Sichuan, kde se těžila sůl. V té době tahali vozy a stroje hlavně buvoli, čas od času se některý strhnul, a protože sůl byla snadno k mání, dělníci buvola zabili, maso nařezali na plátky a vařili ve slané vodě. Jídlo mělo výraznou chuť a rychle se rozšířilo. Později bylo dál vylepšováno mistry kuchaři co do složení i postupu přípravy, a tak vzniklo dnešní známé „ve vodě vařené hovězí maso“.

  • Skarkova Dana | 30. 5. 2007 18:09

    No tak svej cu zu delam uz nekolik let,dela se to z ruzneho masa ktere se naklada do smesi ruzneho koreni,vajicek a ruzne.Nechava se odlezet asi tri dnya pak smazi na oleji.

  • Anonym | 25. 5. 2007 23:31

    No jestli tohle je švej ču žu, tak já jsem číňan

  • Mirka | 25. 5. 2007 11:00

    Tento recept je až na drobnosti do slova i do písmene stejný jako ten v kuchařce Vaření s Čirinou...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Pečení Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Černé houby Chilli papričky Pórek Rostlinný olej Škrob Sojová omáčka Spařené zelí Vejce Vepřová kýta
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapékané plněné brambory

Zapékané plněné brambory

Králík po cikánsku

Králík po cikánsku

Zapečené brambory s kuřecím masem a slaninou

Zapečené brambory s kuřecím masem a…

Meruňkové kefírové řezy

Meruňkové kefírové řezy

Rychlé rizoto z uzeného kuřete

Rychlé rizoto z uzeného kuřete

Makový jablečník

Makový jablečník

Bábovka olejová II.

Bábovka olejová II.

Skvělý pečený čaj

Skvělý pečený čaj

Bezvaječný nepečený mangový cheesecake ve skle

Bezvaječný nepečený mangový…

Doporučujeme

50 minut
Čočka na kyselo

Čočka na kyselo

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

69
Rýžové chlebíčky s vajíčkem
Rýžové chlebíčky s…
33
Karí čočka se špenátem
Karí čočka se špenátem
29
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
26
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem
22
Jablečné / Hruškové kynuté knedlíky
Jablečné / Hruškové…

Zajímavé články

Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamie Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z křehkého těsta, s mandlemi nebo pudinkem
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z…
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak ho připravit doma
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak…
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně nejlepších obědů
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně…
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan, francouzský fougasse nebo italskou focacciu
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan,…
AHA.cz Z Mareše je troska: Rozvod s Monikou, nebo vážná nemoc?

Z Mareše je troska: Rozvod s Monikou, nebo vážná nemoc?

Mimibazar Silná imunita bez stresu: 5 ověřených tipů pro zdraví celé rodiny

Silná imunita bez stresu: 5 ověřených tipů pro zdraví celé rodiny

Dáma.cz Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Blesk pro ženy Největší hit podzimu? Semiš! Jak nosit tento draze vypadající trend?

Největší hit podzimu? Semiš! Jak nosit tento draze vypadající trend?

Ženy.cz Chlapi, takhle ne! 10 věcí, které zaručeně odradí každou ženu

Chlapi, takhle ne! 10 věcí, které zaručeně odradí každou ženu

Blesk.cz Zpěvák Janek Ledecký: Tahal herce do dodávky!

Zpěvák Janek Ledecký: Tahal herce do dodávky!

SportRevue.cz FOTO: Silikonová prsa, plavky a vyrýsované svaly – to je Bikini Olympia

FOTO: Silikonová prsa, plavky a vyrýsované svaly – to je Bikini Olympia

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy Jaké jste znamení podle indického horoskopu? Najděte si to své!

Jaké jste znamení podle indického horoskopu? Najděte si to své!

  • Recepty.cz
  • Šuei-ču-žou II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact