• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Šuei-ču-žou II.
Napište svůj komentář k receptu

Šuei-ču-žou II.

autor: Marcela 1
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Šuei-ču-žou II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 600
      g vepřová kýta
    • 2
      ks vejce
    • 2
      dl rostlinný olej
    • 3
      chilli papričky
    • 2
      dl sojová omáčka
    • 2
      lžíce škrob
    • 200
      g spařené zelí
    • 1
      hrst černé houby
    • 1
      hrst pórek

Postup přípravy receptu

1
Maso nakrájíme na plátky, na něj vyklepneme vajíčka, zamícháme, na to nasypene škrob, lehce promícháme, takže nám vznikne těstíčko. Maso v něm necháme tak půl hodiny odpočinout. Na hlubší pánvi rozpálíme olej, ve kterém opečeme naložené maso. Když je maso opečené, olej slijeme, k masu přidáme nejprve zelí, houby, pórek, chilli papričky, rychle orestujeme, zalijeme sójovou omáčkou a zatáhneme máčených škrobem. Zelenina musí zůstat křehká!
2
Podáváme s rýží.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Švei-ču-žou

Švei-ču-žou

Suei-ču-žeu

Suei-ču-žeu

Kung-pao-žou (vepřové maso s burskými oříšky)

Kung-pao-žou (vepřové maso s burskými…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Di | 27. 3. 2008 06:21

    A už zase urážíme čtenáře? Pojmy přece časem mění svůj obsah, maďarský gulyas byl původně přece něco trochu jiného, než vaříme dnes pod názvem guláš, stejně tak pizza. Podle mě je spíše ostudné nevědět, že Evropan se píše s velkým E, a ona čínská dynastie se nejmenovala Song (to si asi pletete s anglickou písničkou), ale Sung!

  • Josef | 26. 3. 2008 20:11

    Nestačím se divit kolik evropanů dělá restované pokrmy pod názvem, který vznikl z čínského názvu "ve vodě vařené hovězí maso". :-)))To je fakticky úlet a hustej výplach mozku.Pro obhajobu mého názoru a pro uvedení místních čtenářů do obrazu nyní kopíruji část článku pana Han-Xu z jiného webu (doufám že se na mne pan Han-Xu nebude zlobit za tuto podporu osvěty)......„Ve vodě vařené hovězí maso“ (shui zhu niu rou) vzniklo prý za dynastie Jižní Song (1126 – 1279) v oblasti dnešního Zigongu v provincii Sichuan, kde se těžila sůl. V té době tahali vozy a stroje hlavně buvoli, čas od času se některý strhnul, a protože sůl byla snadno k mání, dělníci buvola zabili, maso nařezali na plátky a vařili ve slané vodě. Jídlo mělo výraznou chuť a rychle se rozšířilo. Později bylo dál vylepšováno mistry kuchaři co do složení i postupu přípravy, a tak vzniklo dnešní známé „ve vodě vařené hovězí maso“.

  • Skarkova Dana | 30. 5. 2007 18:09

    No tak svej cu zu delam uz nekolik let,dela se to z ruzneho masa ktere se naklada do smesi ruzneho koreni,vajicek a ruzne.Nechava se odlezet asi tri dnya pak smazi na oleji.

  • Anonym | 25. 5. 2007 23:31

    No jestli tohle je švej ču žu, tak já jsem číňan

  • Mirka | 25. 5. 2007 11:00

    Tento recept je až na drobnosti do slova i do písmene stejný jako ten v kuchařce Vaření s Čirinou...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Pečení Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Černé houby Chilli papričky Pórek Rostlinný olej Škrob Sojová omáčka Spařené zelí Vejce Vepřová kýta
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Metrový koláč

Metrový koláč

Buchty trochu jinak

Buchty trochu jinak

Plněná kuřecí prsa

Plněná kuřecí prsa

Sladké zapečené těstoviny s tvarohem

Sladké zapečené těstoviny s tvarohem

Koláč s tvarohem a jablky

Koláč s tvarohem a jablky

Masová minutka s hráškem

Masová minutka s hráškem

Čokoládové croissanty z listového těsta

Čokoládové croissanty z listového…

Ledový salát s okurkou a mátou

Ledový salát s okurkou a mátou

Makový dort s malinami

Makový dort s malinami

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

40 minut
Jahodová marmeláda našich babiček

Jahodová marmeláda našich babiček

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

110 minut
Focaccia

Focaccia

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

20 minut
Salát little gem se slaninou a parmazánem

Salát little gem se slaninou a…

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

Poslední sledované recepty

95
Kynutý švestkový závin (štrůdl)
Kynutý švestkový závin …
68
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
63
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
34
Vynikající zapečené vepřové kotlety
Vynikající zapečené…
33
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Pohanka: Nenápadná bezlepková superpotravina, která je opět „in“. Dejte jí šanci i vy!
Pohanka: Nenápadná bezlepková superpotravina,…
Jak zhubnout 5 kg: Efektivní a zdravý plán i s jídelníčkem, díky kterému půjdou kila sama dolů
Jak zhubnout 5 kg: Efektivní a zdravý plán i s…
Dokonalé tiramisu: Jak na něj a bez čeho se neobejde?
Dokonalé tiramisu: Jak na něj a bez čeho se…
Od pondělí do pátku: Jednoduché rodinné večeře, které chutnají všem
Od pondělí do pátku: Jednoduché rodinné večeře,…
Co se starým pečivem? Tipy, jak z něj vykouzlit svačinu, oběd i večeři
Co se starým pečivem? Tipy, jak z něj vykouzlit…
AHA.cz Kuchařová se svlékla! Bouřlivá reakce okolí

Kuchařová se svlékla! Bouřlivá reakce okolí

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Blesk pro ženy Zapomeňte na podpatky! Stylistka radí, jaké letní boty vám přidají výšku bez bolesti

Zapomeňte na podpatky! Stylistka radí, jaké letní boty vám přidají výšku bez bolesti

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Zuzana Páleníková (44) ze seriálu Ulice: Potíže s psychikou! Léčí se už 25 let

Zuzana Páleníková (44) ze seriálu Ulice: Potíže s psychikou! Léčí se už 25 let

SportRevue.cz FOTO: Kdo má nejhezčí babu ve finské lize? Kokainový hříšník Jori Lehterä

FOTO: Kdo má nejhezčí babu ve finské lize? Kokainový hříšník Jori Lehterä

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Červnový úplněk ve Střelci přinese touhu po nezávislosti a nových začátcích. Co čeká jednotlivá znamení?

Červnový úplněk ve Střelci přinese touhu po nezávislosti a nových začátcích. Co čeká jednotlivá znamení?

  • Recepty.cz
  • Šuei-ču-žou II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact