• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Šuei-ču-žou II.
Napište svůj komentář k receptu

Šuei-ču-žou II.

autor: Marcela 1
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Šuei-ču-žou II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 600
      g vepřová kýta
    • 2
      ks vejce
    • 2
      dl rostlinný olej
    • 3
      chilli papričky
    • 2
      dl sojová omáčka
    • 2
      lžíce škrob
    • 200
      g spařené zelí
    • 1
      hrst černé houby
    • 1
      hrst pórek

Postup přípravy receptu

1
Maso nakrájíme na plátky, na něj vyklepneme vajíčka, zamícháme, na to nasypene škrob, lehce promícháme, takže nám vznikne těstíčko. Maso v něm necháme tak půl hodiny odpočinout. Na hlubší pánvi rozpálíme olej, ve kterém opečeme naložené maso. Když je maso opečené, olej slijeme, k masu přidáme nejprve zelí, houby, pórek, chilli papričky, rychle orestujeme, zalijeme sójovou omáčkou a zatáhneme máčených škrobem. Zelenina musí zůstat křehká!
2
Podáváme s rýží.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Švei-ču-žou

Švei-ču-žou

Suei-ču-žeu

Suei-ču-žeu

Kung-pao-žou (vepřové maso s burskými oříšky)

Kung-pao-žou (vepřové maso s burskými…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Di | 27. 3. 2008 06:21

    A už zase urážíme čtenáře? Pojmy přece časem mění svůj obsah, maďarský gulyas byl původně přece něco trochu jiného, než vaříme dnes pod názvem guláš, stejně tak pizza. Podle mě je spíše ostudné nevědět, že Evropan se píše s velkým E, a ona čínská dynastie se nejmenovala Song (to si asi pletete s anglickou písničkou), ale Sung!

  • Josef | 26. 3. 2008 20:11

    Nestačím se divit kolik evropanů dělá restované pokrmy pod názvem, který vznikl z čínského názvu "ve vodě vařené hovězí maso". :-)))To je fakticky úlet a hustej výplach mozku.Pro obhajobu mého názoru a pro uvedení místních čtenářů do obrazu nyní kopíruji část článku pana Han-Xu z jiného webu (doufám že se na mne pan Han-Xu nebude zlobit za tuto podporu osvěty)......„Ve vodě vařené hovězí maso“ (shui zhu niu rou) vzniklo prý za dynastie Jižní Song (1126 – 1279) v oblasti dnešního Zigongu v provincii Sichuan, kde se těžila sůl. V té době tahali vozy a stroje hlavně buvoli, čas od času se některý strhnul, a protože sůl byla snadno k mání, dělníci buvola zabili, maso nařezali na plátky a vařili ve slané vodě. Jídlo mělo výraznou chuť a rychle se rozšířilo. Později bylo dál vylepšováno mistry kuchaři co do složení i postupu přípravy, a tak vzniklo dnešní známé „ve vodě vařené hovězí maso“.

  • Skarkova Dana | 30. 5. 2007 18:09

    No tak svej cu zu delam uz nekolik let,dela se to z ruzneho masa ktere se naklada do smesi ruzneho koreni,vajicek a ruzne.Nechava se odlezet asi tri dnya pak smazi na oleji.

  • Anonym | 25. 5. 2007 23:31

    No jestli tohle je švej ču žu, tak já jsem číňan

  • Mirka | 25. 5. 2007 11:00

    Tento recept je až na drobnosti do slova i do písmene stejný jako ten v kuchařce Vaření s Čirinou...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Pečení Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Černé houby Chilli papričky Pórek Rostlinný olej Škrob Sojová omáčka Spařené zelí Vejce Vepřová kýta
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Norská rybí polévka

Norská rybí polévka

Mrkvová pomazánka na chlebíčky

Mrkvová pomazánka na chlebíčky

Zapečený květák III.

Zapečený květák III.

Bůčková roláda plněná šlehanou sekanou

Bůčková roláda plněná šlehanou sekanou

Vánočka z domácí pekárny

Vánočka z domácí pekárny

Pečené brambory s kuřecím plátkem

Pečené brambory s kuřecím plátkem

Celerový salát - zdravě a chutně

Celerový salát - zdravě a chutně

Krémové houbové rizoto

Krémové houbové rizoto

Quinoa s houbami ala houbový kuba

Quinoa s houbami ala houbový kuba

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

95 minut
Hovězí sekaná Wellington

Hovězí sekaná Wellington

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

70 minut
Gyoza knedlíčky

Gyoza knedlíčky

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

105 minut
Řepánky

Řepánky

Poslední sledované recepty

15
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
13
Hraběnčiny řezy
Hraběnčiny řezy
12
Bešamelová omáčka s česnekovými výhonky
Bešamelová omáčka s…
12
Quinoa - jako příloha nebo zavářka do polévek
Quinoa - jako příloha…
12
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…

Zajímavé články

Kvíz: Poznáte názvy jídel v brněnském hantecu? Otestujte se!
Kvíz: Poznáte názvy jídel v brněnském hantecu?…
Víte, co je kuchyňský trojúhelník? Ušetří vám čas, energii i bolavá záda
Víte, co je kuchyňský trojúhelník? Ušetří vám čas…
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský moučník, který se stal v Japonsku hitem
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský…
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si dát pozor a tip na rychlejší variantu
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si…
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
AHA.cz Hanzlík přišel o přítelkyni Danu i práci: Proč nedostává žádné nabídky

Hanzlík přišel o přítelkyni Danu i práci: Proč nedostává žádné nabídky

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Blesk pro ženy Slavné dcery, které vynesly ikonické šaty svých matek: Která v nich zazářila víc?

Slavné dcery, které vynesly ikonické šaty svých matek: Která v nich zazářila víc?

Ženy.cz Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Blesk.cz Oblíbený seriál Primy se mění: Kdo nahradí Cibulkovou po kolapsu?

Oblíbený seriál Primy se mění: Kdo nahradí Cibulkovou po kolapsu?

SportRevue.cz Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Maminka.cz Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Blesk Horoskopy 10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

  • Recepty.cz
  • Šuei-ču-žou II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact