• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Šuei-ču-žou II.
Napište svůj komentář k receptu

Šuei-ču-žou II.

autor: Marcela 1
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Šuei-ču-žou II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 600
      g vepřová kýta
    • 2
      ks vejce
    • 2
      dl rostlinný olej
    • 3
      chilli papričky
    • 2
      dl sojová omáčka
    • 2
      lžíce škrob
    • 200
      g spařené zelí
    • 1
      hrst černé houby
    • 1
      hrst pórek

Postup přípravy receptu

1
Maso nakrájíme na plátky, na něj vyklepneme vajíčka, zamícháme, na to nasypene škrob, lehce promícháme, takže nám vznikne těstíčko. Maso v něm necháme tak půl hodiny odpočinout. Na hlubší pánvi rozpálíme olej, ve kterém opečeme naložené maso. Když je maso opečené, olej slijeme, k masu přidáme nejprve zelí, houby, pórek, chilli papričky, rychle orestujeme, zalijeme sójovou omáčkou a zatáhneme máčených škrobem. Zelenina musí zůstat křehká!
2
Podáváme s rýží.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Švei-ču-žou

Švei-ču-žou

Suei-ču-žeu

Suei-ču-žeu

Kung-pao-žou (vepřové maso s burskými oříšky)

Kung-pao-žou (vepřové maso s burskými…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Di | 27. 3. 2008 06:21

    A už zase urážíme čtenáře? Pojmy přece časem mění svůj obsah, maďarský gulyas byl původně přece něco trochu jiného, než vaříme dnes pod názvem guláš, stejně tak pizza. Podle mě je spíše ostudné nevědět, že Evropan se píše s velkým E, a ona čínská dynastie se nejmenovala Song (to si asi pletete s anglickou písničkou), ale Sung!

  • Josef | 26. 3. 2008 20:11

    Nestačím se divit kolik evropanů dělá restované pokrmy pod názvem, který vznikl z čínského názvu "ve vodě vařené hovězí maso". :-)))To je fakticky úlet a hustej výplach mozku.Pro obhajobu mého názoru a pro uvedení místních čtenářů do obrazu nyní kopíruji část článku pana Han-Xu z jiného webu (doufám že se na mne pan Han-Xu nebude zlobit za tuto podporu osvěty)......„Ve vodě vařené hovězí maso“ (shui zhu niu rou) vzniklo prý za dynastie Jižní Song (1126 – 1279) v oblasti dnešního Zigongu v provincii Sichuan, kde se těžila sůl. V té době tahali vozy a stroje hlavně buvoli, čas od času se některý strhnul, a protože sůl byla snadno k mání, dělníci buvola zabili, maso nařezali na plátky a vařili ve slané vodě. Jídlo mělo výraznou chuť a rychle se rozšířilo. Později bylo dál vylepšováno mistry kuchaři co do složení i postupu přípravy, a tak vzniklo dnešní známé „ve vodě vařené hovězí maso“.

  • Skarkova Dana | 30. 5. 2007 18:09

    No tak svej cu zu delam uz nekolik let,dela se to z ruzneho masa ktere se naklada do smesi ruzneho koreni,vajicek a ruzne.Nechava se odlezet asi tri dnya pak smazi na oleji.

  • Anonym | 25. 5. 2007 23:31

    No jestli tohle je švej ču žu, tak já jsem číňan

  • Mirka | 25. 5. 2007 11:00

    Tento recept je až na drobnosti do slova i do písmene stejný jako ten v kuchařce Vaření s Čirinou...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Pečení Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Černé houby Chilli papričky Pórek Rostlinný olej Škrob Sojová omáčka Spařené zelí Vejce Vepřová kýta
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Koprová omáčka

Koprová omáčka

Jahodové řezy z Galaretky

Jahodové řezy z Galaretky

Bramborové knedlíky ze studených brambor

Bramborové knedlíky ze studených…

Mexická polévka - Sopa de Tortilla

Mexická polévka - Sopa de Tortilla

Bábovka ze zbylých bílků

Bábovka ze zbylých bílků

Krém na zdobení dortů

Krém na zdobení dortů

Králík s hříbkovou omáčkou a jalovcem

Králík s hříbkovou omáčkou a jalovcem

Panna cotta s ostružinovou omáčkou

Panna cotta s ostružinovou omáčkou

Mrkvový koláč s tvarohem nebo jablky, dýní...

Mrkvový koláč s tvarohem nebo jablky,…

Doporučujeme

50 minut
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

24
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
18
Vegetariánské karbanátky (rýžovo-zeleninové)
Vegetariánské karbanátky…
18
Třešňová marmeláda
Třešňová marmeláda
15
Bramborová pomazánka  na chlebíčky
Bramborová pomazánka na…
14
Čevapčiči
Čevapčiči

Zajímavé články

Burger jako od profíka: 8 rad, díky kterým bude chutnat naprosto dokonale
Burger jako od profíka: 8 rad, díky kterým bude…
Ovocné knedlíky: Uvařte si s námi sladkou klasiku na 5 způsobů!
Ovocné knedlíky: Uvařte si s námi sladkou klasiku…
Nejlepší jedlý dárek ke Dni otců? Upečte tatínkovi pivní dort!
Nejlepší jedlý dárek ke Dni otců? Upečte…
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí nutriční terapeutka Lada Nosková
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí…
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník: Vsaďte na jednoduchý třešňový kompot!
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník:…
AHA.cz Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Labubu na kabelkách dobývá svět: Módní hit, nebo přešlap? Stylistky mají jasno!

Labubu na kabelkách dobývá svět: Módní hit, nebo přešlap? Stylistky mají jasno!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Británie slavila narozeniny Karla III.: Tajemství černé barvy! A Charlotte se sladila s mámou

Británie slavila narozeniny Karla III.: Tajemství černé barvy! A Charlotte se sladila s mámou

SportRevue.cz Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy Plavky podle horoskopu: Vodnáři sázejí na pohodlí, Býci na extravaganci, Střelci potřebují jednu barvu

Plavky podle horoskopu: Vodnáři sázejí na pohodlí, Býci na extravaganci, Střelci potřebují jednu barvu

  • Recepty.cz
  • Šuei-ču-žou II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact