Bílky se solí ušleháme v tuhý sníh, do kterého zašleháme práškový cukr. Potom slabým pramínkem přidáme rozpuštěné a prochladlé máslo a opatrně zamícháme hrubou mouku.
2
Formu na biskupský chlebíček vymažeme a vysypeme, nalijeme těsto a v mírné troubě upečeme. Poté necháme suchárek trochu ochladit, vyklopíme, nakrájíme na plátky, obalíme v pískovém cukru s vanilínovým cukrem, rozložíme na plech a v hodně mírné troubě osušíme.
3
<BR>Suchárek je výborný moučník, který lze dělat vždy, když nám zbydou bílky, např. také jako součást cukroví. Podle bílků násobíme množství a podle toho těsto dáváme do formy, na malý pekáček nebo do velkého hlubokého pečícího plechu. Vydrží dlouho a krásně voní!
Podělte se s přáteli o recept
Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Iveta sumak
|24. 5. 2005 21:38
obcas tento recept robievam,do cesta pridavam este vacsie kusky vlasskych orechov,upeciem,nakrajam a potom vysusim v trube,je to naozaj mnamka