• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Studený pikantní bůček
Napište svůj komentář k receptu

Studený pikantní bůček

autor: Uživatel (#121882)
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 32
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Studený pikantní bůček
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg vepřový bůček
    • 1
      ks bobkový list
    • 2
      ks nové koření kuličky
    • 5
      ks pepř mletý kuličky
    • 1
      kostka masox
    • 1
      špetka sůl
  • Směs
    • 1
      lžička červená paprika
    • 1
      špetka kari
    • 1
      lžička worcestrová omáčka
    • 1
      lžíce sojová omáčka
    • 1
      lžíce polévkové koření Klasik
    • 1
      ks česnek palička - prolisovat

Postup přípravy receptu

1
Bůček uvaříme v papiňáku spolu s bobkovým listem, novým kořením, masoxem, solí a pepřem. Uvařený, ještě dost teplý bůček potřeme pikantní směsí, zabalíme do alobalu a necháme 2 dny uležet v ledničce.
2
Krájíme na plátky a podáváme s chlebem a cibulkou. Maminka takto podobně dělávala i podhrdlí - opravdu nedietní dobrotka.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bůček na pivu - pikantní

Bůček na pivu - pikantní

Dušený pikantní bůček s kedlubnou

Dušený pikantní bůček s kedlubnou

Dušený hříbkový bůček

Dušený hříbkový bůček

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • míša | 14. 4. 2013 13:49

    můžu bůček místo vaření péct?

  • Mášenka M | 23. 6. 2011 19:40

    Dělám podobně, používám různá koření na obalení a manželovi s ním udělám vždy nesmírnou radost! Jen musím hlídat, aby stihl proležet :-) !

  • SV | 1. 4. 2007 20:48

    Božínku, to je ale dobrota!!!

  • gabriela matějíčková | 21. 3. 2007 10:14

    Tento bůček dělám vždy na Silvestra je opravdu výborný,akorát že půl paličy česneku dám vařit s bůčkem a půl dám do směsi a nechávám to uležet 3 dny. Můj bratr si ho objedná,když jede s partou na hory a vždy se po něm jen zapráší.

  • Dana Minaříková | 21. 3. 2007 08:11

    Tenhle bůček dělám již řadu let, ale při vaření přidávám k bůčku kromě bobk.listu, soli, pepře a nového koření ještě 1/2 cibule, je pak lahodnější. Po uvaření ještě teplý bůček hodně prošpikuji česnekem - je dobré dávat stroužky rozkrojené na půlky, lépe se tam ta česneková chuť dostane. A obaluji ve směsi (všeho po lžičce):sůl, mlet.sladká paprika, mlet.pálivá paprika, kari, ďábelské koření, pepř. Je důležité nenechat bůček vystydnout a obalovat ho teplý (nedávám žádná tekutá koření).Potom po vychladnutí zabalím do alobalu a dám na 3 dny do ledničky, před konzumací krájím na hodně tenké plátky.

  • Andora | 20. 3. 2007 19:04

    Taky vývar z vepřového masa (z ovaru atd) využívám na polévku, buď na gulášovku nebo dršťkovku , česnečku, kroupovku, je škoda ho vylít. Taky tím podlívám třeba segedinský guláš atd.

  • Di | 20. 3. 2007 17:14

    Ani se nemusí přidat zelenina. Stačí, když na talíři ochutíte česnekem a je z toho výborná masová čenečka. Pro mě by tam ani nemusel být masox - vždyť se vaří maso!

  • Sarka | 20. 3. 2007 15:07

    Odpurci bucku by mozna ohrnuli nos... ale ja musim rict, ze polevka z nej je primo vyborna. Je skoda vyvar vylit. Ted uz jen musim pockat 2 dny na to, aby se bucek ulezel :-(

  • Jana | 20. 3. 2007 08:42

    Sarka: pokud Vám nevadí směs toho koření,tak by se část asi dala použít k dalšímu zpracování,ale musel by se ten vývar poředit,jelikož to je hodně aromatické a slané.

  • Sarka | 20. 3. 2007 08:38

    Prave jsem dala bucek do tlakace! A uz se tesim... Myslite, ze ten vyvar muzu pouzit normalne jako polivku, kdyz tam prihodim zeleninku?

  • Hana Rožníčková | 16. 11. 2006 08:22

    Znám a také dělám, vařím stejně, akorát bůček prošpikuju stroužky česneku a po uvaření teplé obalím v grilovacím koření. Je to fakt móóc dobré.

  • Anonym | 16. 11. 2006 06:06

    Zkoušeli jsme to podle originálu a můžu za celou rodinku(tučné nám nevadí)že to bylo fantastické.Ještě kousek zůstal v ledničce,tak jsem zvědav kdo bude u něj první.Brzy uděláme další várku.

  • Anonym | 16. 8. 2006 20:56

    Přidal jsem na obalení barevný drcený pepř a ještě česnek.Bylo to ostré a výborné.Určitě budu brzi dělat znovu.

  • Dasa Charlie | 5. 6. 2006 15:25

    Vynikající...

  • Dasa Charlie | 31. 5. 2006 08:57

    Díky Marsí, dnes jdu na to !

  • Anonym | 31. 5. 2006 08:23

    Jako chlap můžu říct,že jsem byl spokojený,opravdu moc mi to chutnalo.

  • Jana Kutačová | 30. 5. 2006 15:11

    No,ono je fakt,že konečnou pastu můžete dochutit podle svého uvážení(např.změnit koření na grilovací nebo jiné,které máte rádi) a také záleží na velikosti česneku a musí se opravdu ještě teplý obalit a nechat vychladit.Ty dva dny jsem uvedla jako nezbytné minimum,ale pořád platí-čím déle bůček vydrží v ledničce,tím lépe.Jen u nás to je trochu problém...:o)

  • Marsí | 30. 5. 2006 13:32

    Ještě jsem chtěla říci( tedy napsat) pro ty co bůček nemusí: zkoušela jsem to i s krkovičkou a taky to jde.

  • Marsí | 30. 5. 2006 13:27

    Dasa Charlie:.....vařím to do měkka..také nevlastním tlakáč. Ale nesmí se to rozpadat.Když do toho píchnete, musí to být měkoučké jako každé maso.

  • Dasa Charlie | 30. 5. 2006 12:27

    Jak dlouho musím bůček vařit ,když nemám papiňák.

  • Marsí | 30. 5. 2006 11:56

    Je to výborné...dělám podobně několik let...akorát vařím s 5 ks bobku, 5 ks pepře, 5 kusy nového koření a 5 ks stroužků česneku.Pro Zdenku: do té pajcovačky ( tím co se to patlá) dávám ještě lžičku ml.pepře a těch rozmačkaných stroužků česneku 15. Koření si dejte jaké máte ráda třeba grilovací apod. Pajcovat to musíte horké a horké také zabalit. Zkuste a uvidíte, že je to nezřízená mňamka.

  • Zdena z JM | 30. 5. 2006 11:08

    I přesto,že v receptu je uvedeno "necháme 2 dny uležet",nechala jsem jej uležet 5 dní.A nic moc.Podle ohlasů jsem sice jediná,koho tenhle recept nenadchnul,ale nemůžu si pomoct.Dávám za 3.

  • NMarta | 30. 5. 2006 09:38

    Asi jste nechala málo odležet. Mám recept už asi 20 let a nikdy se nestalo, že by maso nemělo chuť. Naopak, bylo velmi pikantní. Nechávám odležet 6-7 dní zabalené v alobalu v lednici. A tu pastu natírám na horký bůček,zabalím do alobalu, nechám vychladnout a šup do lednice!Nikomu nedovolím dřív jak za týden alobal rozbalit!

  • Zdena z JM | 30. 5. 2006 08:54

    Musím říct,že nás tento recept příliš neoslovil.Chuť toho koření,co se dává po uvaření na povrch do masa nějak neprostoupila.Asi by bylo lepší bůček upéct a na studeno podávat s nějakou pikantní hoččicí nebo křenem.

  • Zuzana Šindlerová | 29. 5. 2006 08:38

    Rozhodně vyzkouším, mamince jsem taky dávala recept, protože chlapi mlaskali, nějaký cholesterol je nedokáže rozházet :-))), napíšu, jaký měl větší úspěch. I když ta naše sarančata to ani nepoznají, hlavně že maji kus masa na stole. Krásný den.

  • Jana Kutačová | 28. 5. 2006 23:29

    Líbil se mi Váš mnohozrnný chléb v rámco ukojení svědomí z nepříliš zdravé výživy..:o) Rozesmála jste mě,ale upřímně...nic ve zlém,Zuzanko....:o)))

  • Jana Kutačová | 28. 5. 2006 23:26

    Zuzanko,jen tak na doplnění.....Bude to asi stejné jako s každým jiným masíčkem,které znáte ve vařené,smažené nebo pečené úpravě...Pokaždé je výsledná chuť jiná,ikdyž použijete téměř stejné ingredience,ale o tom asi to kuchtěníí je,není liž pravda..o))))Jsem ráda,že jste mi napsala,jelikož mne to taky napadlo..:o)))

  • Jana Kutačová | 28. 5. 2006 23:12

    Zuzi,kdyby se upekl,bude zase jiný a myslím,že možná to svědomí v rámci zdravé výživy by řvalo o pomoc.Já si myslím,proč ne!Já ho taky peču,ale vím,že uvařený zůstane déle vláčný a neoschne to masíčko.Klidně vyzkoušejte,dejte vědět,budu moc ráda....Jsem ráda,že chutnal takový,jaký jsem napsala a díky moc za inspiraci....o))))

  • Zuzana Šindlerová | 28. 5. 2006 21:07

    V pátek jsem uvařila, naložila a dnes v neděli s očekáváním nakrojila návštěvě. Moc si všichni pochutnali s mnohozrnným chlebem (to jsem chtěla uklidnit špatné svědomi z nezdravé stravy) a s hořčicí nemělo chybu, moc na mě nezbylo. Jen se chci zeptat, Jani, co kdyby se bůček místo uvařil upekl?

  • Gábina | 18. 5. 2006 21:28

    tak už jsme ten bůček ochutnali a už zbyl jen poslední kousíček. Bylo to moc dobré. Díky za recept. Určitě si to zopakujeme

  • Jana Kutačová | 16. 5. 2006 08:38

    Moje kamarádka četla můj recept a říkala,že ona vaří včšechno to koření i to co jsem dala do té směsi na obalení společně s bůčkem,nechá den v tom nálevu odležet a pak teplé obalí jen v paprice.Těch variant bude asi tisíce,ale jsem zvědavá,jestli Vám bude chutnat ta moje,Gabko...o))

  • Gábina | 16. 5. 2006 07:23

    už jsem uvařila a naložila, dám vědět, jaké to bude

  • Ifuška | 15. 5. 2006 11:51

    Maminka taky dělá, výborné!!! Někdy česnek zmodrá-nelekněte se!!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Červená paprika Česnek Kari Masox Nové koření Pepř mletý Polévkové koření Sojová omáčka Sůl Vepřový bůček Worcestrová omáčka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Holandské řízky

Holandské řízky

Ďábelské toasty - směs

Ďábelské toasty - směs

Žloutkové penízky

Žloutkové penízky

Brokolicová pomazánka

Brokolicová pomazánka

Italské kari rizoto s králičím masem

Italské kari rizoto s králičím masem

Patizonová (kedlubnová) minutka

Patizonová (kedlubnová) minutka

Bramborovo-pórková polévka

Bramborovo-pórková polévka

Zapečené palačinky s masem a zeleninou

Zapečené palačinky s masem a zeleninou

Houbové karbanátky (nejen) s mletým masem

Houbové karbanátky (nejen) s mletým…

Doporučujeme

20 minut
Salát s quinoou a sýrem halloumi

Salát s quinoou a sýrem halloumi

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

136
Bramborový guláš s hlívou
Bramborový guláš s hlívou
85
Čočkový salát se zeleninou
Čočkový salát se…
80
Debrecínská polévka s fazolemi
Debrecínská polévka s…
62
Rýže s pečeným masem
Rýže s pečeným masem
56
Bezmasá směs z portobella
Bezmasá směs z portobella

Zajímavé články

4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí nutriční terapeutka Lada Nosková
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí…
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník: Vsaďte na jednoduchý třešňový kompot!
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník:…
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra, kuře, ryby i steak
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra,…
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě pochutnáte!
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě…
AHA.cz Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Blesk pro ženy Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Morbidní nález Míši Kuklové: Mrtvola na kuchyňské lince

Morbidní nález Míši Kuklové: Mrtvola na kuchyňské lince

SportRevue.cz FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Horoskop na víkend 14.–15. 6. 2025: Kdo zatouží po dobrodružství a komu hrozí konflikt?

Horoskop na víkend 14.–15. 6. 2025: Kdo zatouží po dobrodružství a komu hrozí konflikt?

Další doporučené recepty:

Studené rizoto s cuketou, sýrem a vůní máty
Studené rizoto s cuketou, sýrem a vůní…
Studentské rychlolangoše
Studentské rychlolangoše
Studentský piškot
Studentský piškot
Sudnae s banány
Sudnae s banány
Suflé Gran Moravia
Suflé Gran Moravia
Suflé s piniovými oříšky
Suflé s piniovými oříšky
  • Recepty.cz
  • Studený pikantní bůček
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact