Bůček uvaříme v papiňáku spolu s bobkovým listem, novým kořením, masoxem, solí a pepřem. Uvařený, ještě dost teplý bůček potřeme pikantní směsí, zabalíme do alobalu a necháme 2 dny uležet v ledničce.
2
Krájíme na plátky a podáváme s chlebem a cibulkou. Maminka takto podobně dělávala i podhrdlí - opravdu nedietní dobrotka.
Dělám podobně, používám různá koření na obalení a manželovi s ním udělám vždy nesmírnou radost! Jen musím hlídat, aby stihl proležet :-) !
SV
|1. 4. 2007 20:48
Božínku, to je ale dobrota!!!
gabriela matějíčková
|21. 3. 2007 10:14
Tento bůček dělám vždy na Silvestra je opravdu výborný,akorát že půl paličy česneku dám vařit s bůčkem a půl dám do směsi a nechávám to uležet 3 dny. Můj bratr si ho objedná,když jede s partou na hory a vždy se po něm jen zapráší.
Dana Minaříková
|21. 3. 2007 08:11
Tenhle bůček dělám již řadu let, ale při vaření přidávám k bůčku kromě bobk.listu, soli, pepře a nového koření ještě 1/2 cibule, je pak lahodnější. Po uvaření ještě teplý bůček hodně prošpikuji česnekem - je dobré dávat stroužky rozkrojené na půlky, lépe se tam ta česneková chuť dostane. A obaluji ve směsi (všeho po lžičce):sůl, mlet.sladká paprika, mlet.pálivá paprika, kari, ďábelské koření, pepř. Je důležité nenechat bůček vystydnout a obalovat ho teplý (nedávám žádná tekutá koření).Potom po vychladnutí zabalím do alobalu a dám na 3 dny do ledničky, před konzumací krájím na hodně tenké plátky.
Andora
|20. 3. 2007 19:04
Taky vývar z vepřového masa (z ovaru atd) využívám na polévku, buď na gulášovku nebo dršťkovku , česnečku, kroupovku, je škoda ho vylít. Taky tím podlívám třeba segedinský guláš atd.
Di
|20. 3. 2007 17:14
Ani se nemusí přidat zelenina. Stačí, když na talíři ochutíte česnekem a je z toho výborná masová čenečka. Pro mě by tam ani nemusel být masox - vždyť se vaří maso!
Sarka
|20. 3. 2007 15:07
Odpurci bucku by mozna ohrnuli nos... ale ja musim rict, ze polevka z nej je primo vyborna. Je skoda vyvar vylit. Ted uz jen musim pockat 2 dny na to, aby se bucek ulezel :-(
Jana
|20. 3. 2007 08:42
Sarka: pokud Vám nevadí směs toho koření,tak by se část asi dala použít k dalšímu zpracování,ale musel by se ten vývar poředit,jelikož to je hodně aromatické a slané.
Sarka
|20. 3. 2007 08:38
Prave jsem dala bucek do tlakace! A uz se tesim... Myslite, ze ten vyvar muzu pouzit normalne jako polivku, kdyz tam prihodim zeleninku?
Hana Rožníčková
|16. 11. 2006 08:22
Znám a také dělám, vařím stejně, akorát bůček prošpikuju stroužky česneku a po uvaření teplé obalím v grilovacím koření. Je to fakt móóc dobré.
Anonym
|16. 11. 2006 06:06
Zkoušeli jsme to podle originálu a můžu za celou rodinku(tučné nám nevadí)že to bylo fantastické.Ještě kousek zůstal v ledničce,tak jsem zvědav kdo bude u něj první.Brzy uděláme další várku.
Anonym
|16. 8. 2006 20:56
Přidal jsem na obalení barevný drcený pepř a ještě česnek.Bylo to ostré a výborné.Určitě budu brzi dělat znovu.
Dasa Charlie
|5. 6. 2006 15:25
Vynikající...
Dasa Charlie
|31. 5. 2006 08:57
Díky Marsí, dnes jdu na to !
Anonym
|31. 5. 2006 08:23
Jako chlap můžu říct,že jsem byl spokojený,opravdu moc mi to chutnalo.
Jana Kutačová
|30. 5. 2006 15:11
No,ono je fakt,že konečnou pastu můžete dochutit podle svého uvážení(např.změnit koření na grilovací nebo jiné,které máte rádi) a také záleží na velikosti česneku a musí se opravdu ještě teplý obalit a nechat vychladit.Ty dva dny jsem uvedla jako nezbytné minimum,ale pořád platí-čím déle bůček vydrží v ledničce,tím lépe.Jen u nás to je trochu problém...:o)
Marsí
|30. 5. 2006 13:32
Ještě jsem chtěla říci( tedy napsat) pro ty co bůček nemusí: zkoušela jsem to i s krkovičkou a taky to jde.
Marsí
|30. 5. 2006 13:27
Dasa Charlie:.....vařím to do měkka..také nevlastním tlakáč. Ale nesmí se to rozpadat.Když do toho píchnete, musí to být měkoučké jako každé maso.
Dasa Charlie
|30. 5. 2006 12:27
Jak dlouho musím bůček vařit ,když nemám papiňák.
Marsí
|30. 5. 2006 11:56
Je to výborné...dělám podobně několik let...akorát vařím s 5 ks bobku, 5 ks pepře, 5 kusy nového koření a 5 ks stroužků česneku.Pro Zdenku: do té pajcovačky ( tím co se to patlá) dávám ještě lžičku ml.pepře a těch rozmačkaných stroužků česneku 15. Koření si dejte jaké máte ráda třeba grilovací apod. Pajcovat to musíte horké a horké také zabalit. Zkuste a uvidíte, že je to nezřízená mňamka.
Zdena z JM
|30. 5. 2006 11:08
I přesto,že v receptu je uvedeno "necháme 2 dny uležet",nechala jsem jej uležet 5 dní.A nic moc.Podle ohlasů jsem sice jediná,koho tenhle recept nenadchnul,ale nemůžu si pomoct.Dávám za 3.
NMarta
|30. 5. 2006 09:38
Asi jste nechala málo odležet. Mám recept už asi 20 let a nikdy se nestalo, že by maso nemělo chuť. Naopak, bylo velmi pikantní. Nechávám odležet 6-7 dní zabalené v alobalu v lednici. A tu pastu natírám na horký bůček,zabalím do alobalu, nechám vychladnout a šup do lednice!Nikomu nedovolím dřív jak za týden alobal rozbalit!
Zdena z JM
|30. 5. 2006 08:54
Musím říct,že nás tento recept příliš neoslovil.Chuť toho koření,co se dává po uvaření na povrch do masa nějak neprostoupila.Asi by bylo lepší bůček upéct a na studeno podávat s nějakou pikantní hoččicí nebo křenem.
Zuzana Šindlerová
|29. 5. 2006 08:38
Rozhodně vyzkouším, mamince jsem taky dávala recept, protože chlapi mlaskali, nějaký cholesterol je nedokáže rozházet :-))), napíšu, jaký měl větší úspěch. I když ta naše sarančata to ani nepoznají, hlavně že maji kus masa na stole. Krásný den.
Jana Kutačová
|28. 5. 2006 23:29
Líbil se mi Váš mnohozrnný chléb v rámco ukojení svědomí z nepříliš zdravé výživy..:o) Rozesmála jste mě,ale upřímně...nic ve zlém,Zuzanko....:o)))
Jana Kutačová
|28. 5. 2006 23:26
Zuzanko,jen tak na doplnění.....Bude to asi stejné jako s každým jiným masíčkem,které znáte ve vařené,smažené nebo pečené úpravě...Pokaždé je výsledná chuť jiná,ikdyž použijete téměř stejné ingredience,ale o tom asi to kuchtěníí je,není liž pravda..o))))Jsem ráda,že jste mi napsala,jelikož mne to taky napadlo..:o)))
Jana Kutačová
|28. 5. 2006 23:12
Zuzi,kdyby se upekl,bude zase jiný a myslím,že možná to svědomí v rámci zdravé výživy by řvalo o pomoc.Já si myslím,proč ne!Já ho taky peču,ale vím,že uvařený zůstane déle vláčný a neoschne to masíčko.Klidně vyzkoušejte,dejte vědět,budu moc ráda....Jsem ráda,že chutnal takový,jaký jsem napsala a díky moc za inspiraci....o))))
Zuzana Šindlerová
|28. 5. 2006 21:07
V pátek jsem uvařila, naložila a dnes v neděli s očekáváním nakrojila návštěvě. Moc si všichni pochutnali s mnohozrnným chlebem (to jsem chtěla uklidnit špatné svědomi z nezdravé stravy) a s hořčicí nemělo chybu, moc na mě nezbylo. Jen se chci zeptat, Jani, co kdyby se bůček místo uvařil upekl?
Gábina
|18. 5. 2006 21:28
tak už jsme ten bůček ochutnali a už zbyl jen poslední kousíček. Bylo to moc dobré. Díky za recept. Určitě si to zopakujeme
Jana Kutačová
|16. 5. 2006 08:38
Moje kamarádka četla můj recept a říkala,že ona vaří včšechno to koření i to co jsem dala do té směsi na obalení společně s bůčkem,nechá den v tom nálevu odležet a pak teplé obalí jen v paprice.Těch variant bude asi tisíce,ale jsem zvědavá,jestli Vám bude chutnat ta moje,Gabko...o))
Gábina
|16. 5. 2006 07:23
už jsem uvařila a naložila, dám vědět, jaké to bude
Ifuška
|15. 5. 2006 11:51
Maminka taky dělá, výborné!!! Někdy česnek zmodrá-nelekněte se!!