• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Studené rizoto s cuketou, sýrem a vůní máty
Napište svůj komentář k receptu

Studené rizoto s cuketou, sýrem a vůní máty

autor: pippiva
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Studené rizoto s cuketou, sýrem a vůní máty
Studené rizoto s cuketou, sýrem a vůní máty
Studené rizoto s cuketou, sýrem a vůní máty
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 140
      g rýže parboiled
    • 2
      ks cuketa male
    • 250
      g mozzarella
    • 2
      stroužek česnek
    • panenský olivový olej
    • 1
      snítka máta cerstva
    • 2
      lžička balzamikový ocet

Postup přípravy receptu

1
Cukety omyjeme, odkrojíme konce a nakrájíme na tenká kolečka. V pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje, přidáme oloupaný celý česnek, kolečka cukety a na mírném ohni osmažíme dozlatova. Dáme do misky, zalejeme octem, osolíme, promícháme a necháme vychladnout. Mozzarellu nakrájíme na male kostičky.
2
Do hrnce s dostatečným množstvím vařící osolené vody dáme vařit rýži. Přilijeme trošku oleje. Uvaříme doměkka, slijeme a propláchneme studenou vodou, abychom zastavili proces vaření. Necháme okapat.
3
V míse smícháme okapanou rýži, mozzarellu, 2-3 lžíce oleje a lístečky máty natrhané na kousky. Promícháme a přidáme cuketu (česnek odstraníme). Opět promícháme a necháme odležet 2 hodiny a více. Podáváme při pokojové teplotě, pokud máme rizoto v lednici, musíme jej vytáhnout min. 40 minut před konzumaci.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Studené rizoto alla mediterranea

Studené rizoto alla mediterranea

Likér z máty peprné

Likér z máty peprné

Dip z tvarohu a máty

Dip z tvarohu a máty

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • pippiva
    pippiva | 6. 12. 2012 14:32

    Ano, jedna se o balsamikový ocet. Mnozstvi octa (kávova lzicka) neni takove aby zmenilo barvu celého množství.

  • Le | 22. 10. 2012 22:45

    balzamikový ocet by mel byt tmavy, dle fotky si nejsem jista, opravdu je mysleno tmavé italské balsamiko?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Rýže Vegetariánské a zdravé
Pokrmy Zdravě i chutně Z rýže Zelenina Bezmasá jídla Oběd Večeře Smažení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Balzamikový ocet Česnek Cuketa Máta Mozzarella Panenský olivový olej Rýže Parboiled
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Linecké cukroví II.

Linecké cukroví II.

Pečená vepřová žebírka

Pečená vepřová žebírka

Masopustní koblihy dle časopisu F.O.O.D.

Masopustní koblihy dle časopisu F.O.O…

Jahodovo-smetanové řezy

Jahodovo-smetanové řezy

Domácí kuřecí paštika

Domácí kuřecí paštika

Babičky škvarkoví šneci

Babičky škvarkoví šneci

Pomazánka se sušenými rajčaty

Pomazánka se sušenými rajčaty

Kyšková buchta s třešněmi

Kyšková buchta s třešněmi

Krémová polévka z červené řepy

Krémová polévka z červené řepy

Doporučujeme

90 minut
Husí prsa s nádivkou

Husí prsa s nádivkou

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

300 minut
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím

Pečená husa s kaštanovou nádivkou a…

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

59
Rýžový nákyp s meruňkami
Rýžový nákyp s meruňkami
50
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
35
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
15
Rychlá květáková polévka
Rychlá květáková polévka
15
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat trochu jinak
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat…
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka: Upečte si vláčný moučník z rodinné kuchařky
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka:…
AHA.cz Velký den u Marešových nebude! Nemám na to chuť ani energii, tvrdí Leoš

Velký den u Marešových nebude! Nemám na to chuť ani energii, tvrdí Leoš

Mimibazar Svátek sv. Martina: husa, víno... Znáte příběh této tradice?

Svátek sv. Martina: husa, víno... Znáte příběh této tradice?

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Ženy.cz „Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

„Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

Blesk.cz Moderátor Xaver Veselý: Děsivá nehoda na dálnici

Moderátor Xaver Veselý: Děsivá nehoda na dálnici

SportRevue.cz Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Maminka.cz 25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

Blesk Horoskopy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Další doporučené recepty:

Studená polévka z jablek
Studená polévka z jablek
Studená třešňová polévka s makovými nočky
Studená třešňová polévka s makovými…
Studené rizoto alla mediterranea
Studené rizoto alla mediterranea
Studentské rychlolangoše
Studentské rychlolangoše
Studentský piškot
Studentský piškot
Studený pikantní bůček
Studený pikantní bůček
  • Recepty.cz
  • Studené rizoto s cuketou, sýrem a vůní máty
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact