• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Studené rizoto s cuketou, sýrem a vůní máty
Napište svůj komentář k receptu

Studené rizoto s cuketou, sýrem a vůní máty

autor: pippiva
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Studené rizoto s cuketou, sýrem a vůní máty
Studené rizoto s cuketou, sýrem a vůní máty
Studené rizoto s cuketou, sýrem a vůní máty
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 140
      g rýže parboiled
    • 2
      ks cuketa male
    • 250
      g mozzarella
    • 2
      stroužek česnek
    • panenský olivový olej
    • 1
      snítka máta cerstva
    • 2
      lžička balzamikový ocet

Postup přípravy receptu

1
Cukety omyjeme, odkrojíme konce a nakrájíme na tenká kolečka. V pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje, přidáme oloupaný celý česnek, kolečka cukety a na mírném ohni osmažíme dozlatova. Dáme do misky, zalejeme octem, osolíme, promícháme a necháme vychladnout. Mozzarellu nakrájíme na male kostičky.
2
Do hrnce s dostatečným množstvím vařící osolené vody dáme vařit rýži. Přilijeme trošku oleje. Uvaříme doměkka, slijeme a propláchneme studenou vodou, abychom zastavili proces vaření. Necháme okapat.
3
V míse smícháme okapanou rýži, mozzarellu, 2-3 lžíce oleje a lístečky máty natrhané na kousky. Promícháme a přidáme cuketu (česnek odstraníme). Opět promícháme a necháme odležet 2 hodiny a více. Podáváme při pokojové teplotě, pokud máme rizoto v lednici, musíme jej vytáhnout min. 40 minut před konzumaci.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Studené rizoto alla mediterranea

Studené rizoto alla mediterranea

Likér z máty peprné

Likér z máty peprné

Dip z tvarohu a máty

Dip z tvarohu a máty

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • pippiva
    pippiva | 6. 12. 2012 14:32

    Ano, jedna se o balsamikový ocet. Mnozstvi octa (kávova lzicka) neni takove aby zmenilo barvu celého množství.

  • Le | 22. 10. 2012 22:45

    balzamikový ocet by mel byt tmavy, dle fotky si nejsem jista, opravdu je mysleno tmavé italské balsamiko?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Rýže Vegetariánské a zdravé
Pokrmy Zdravě i chutně Z rýže Zelenina Bezmasá jídla Oběd Večeře Smažení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Balzamikový ocet Česnek Cuketa Máta Mozzarella Panenský olivový olej Rýže Parboiled
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Makrely na roštu

Makrely na roštu

Domácí majonéza

Domácí majonéza

Posvícenské koláče z r. 1900

Posvícenské koláče z r. 1900

Pikantní segedínek

Pikantní segedínek

Kokosky jako z cukrárny

Kokosky jako z cukrárny

Kuře s bramborami pečené v troubě

Kuře s bramborami pečené v troubě

Bábovka olejová II.

Bábovka olejová II.

"Hned" jablečný (hruškový) koláč

"Hned" jablečný (hruškový) koláč

Rukolová polévka

Rukolová polévka

Doporučujeme

30 minut
Těstoviny s pečenými rajčaty, cuketou a grilovanou kukuřicí

Těstoviny s pečenými rajčaty, cuketou…

10 minut
Domácí lučina

Domácí lučina

45 minut
Bleskové kuře na paprice

Bleskové kuře na paprice

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

Poslední sledované recepty

71
Tudelská zeleninová polévka
Tudelská zeleninová…
55
Česnečka z uzeného masa s quinoou
Česnečka z uzeného masa…
44
Bleskové kuře na paprice
Bleskové kuře na paprice
41
Těstoviny s pečenými rajčaty, cuketou a grilovanou kukuřicí
Těstoviny s pečenými…
41
Salát s grilovanou zeleninou a sýrem halloumi
Salát s grilovanou…

Zajímavé články

Těstovinový salát je chutný oběd hotový do dvaceti minut!
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do…
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z jednoho hrnce
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z…
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy, jak ji využít při přípravě oběda nebo večeře
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy,…
Moučníky ze zakysané smetany: Vyzkoušejte 5 osvědčených receptů, na kterých si pochutnáte!
Moučníky ze zakysané smetany: Vyzkoušejte 5…
Poctivá koprovka s vejcem jako od babičky: Tuhle bude milovat celá rodina
Poctivá koprovka s vejcem jako od babičky: Tuhle…
AHA.cz Modeling má novou hvězdu: Seznamte se, Mína Maxová

Modeling má novou hvězdu: Seznamte se, Mína Maxová

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Tereza Kostková: V teplákách nejdu ani na zahradu! A co ji naučila maminka?

Tereza Kostková: V teplákách nejdu ani na zahradu! A co ji naučila maminka?

Ženy.cz Co stihnout do konce léta, aby vám nebylo líto, že skončilo

Co stihnout do konce léta, aby vám nebylo líto, že skončilo

Blesk.cz Zaskočená Farna na dovolené: U stolu se zrzavou zlodějkou!

Zaskočená Farna na dovolené: U stolu se zrzavou zlodějkou!

SportRevue.cz Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Maminka.cz 6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

Blesk Horoskopy Rozený vítěz, showman, nebo zamyšlený introvert? Poznejte své dítě podle dne narození!

Rozený vítěz, showman, nebo zamyšlený introvert? Poznejte své dítě podle dne narození!

Další doporučené recepty:

Studená polévka z jablek
Studená polévka z jablek
Studená třešňová polévka s makovými nočky
Studená třešňová polévka s makovými…
Studené rizoto alla mediterranea
Studené rizoto alla mediterranea
Studentské rychlolangoše
Studentské rychlolangoše
Studentský piškot
Studentský piškot
Studený pikantní bůček
Studený pikantní bůček
  • Recepty.cz
  • Studené rizoto s cuketou, sýrem a vůní máty
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact