• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Studené koláče
Napište svůj komentář k receptu

Studené koláče

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Studené koláče
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 750
      g polohrubá mouka
    • 500
      g máslo
    • 3
      ks vejce
  • Náplň
    • tvaroh
    • vejce
    • cukr
  • Kvásek
    • 50
      g droždí
    • 50
      g moučkový cukr
    • 1
      l mléko
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Vypracujeme kynuté těsto a po vykynutí plníme malinkaté buchtičky tvarohem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Studené rizoto s cuketou, sýrem a vůní máty

Studené rizoto s cuketou, sýrem a…

Studené rizoto alla mediterranea

Studené rizoto alla mediterranea

Tvarohové koláče

Tvarohové koláče

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ivana Auffahrtova | 17. 8. 2007 19:34

    Dnes jsem po delší době znovu pekla studené koláčky.Znovu děkuji za uveřejnění tohoto receptu.S těstem se krásně pracuje a koláčky jsou výborné.

  • Jana Tichá | 1. 5. 2005 17:50

    Konkrétně tyhle koláčky jsem nezamražovala, ale nebála bych se toho. Před Vánocemi mrazím celé krabičky cukroví a to je pak vynikající.

  • Lidka Kábrtová | 30. 4. 2005 09:31

    Dají se hotové zmrazit? Chystám se je vyrobit z půl dávky, ale ani to u nás nikdo nesní.

  • Ivana Auffahrtová | 21. 4. 2005 22:10

    Dnes jsem vyzkoušela Vámi uvedené koláčky. Plníla jsem je ořechy potřela vejcem rozšlehaným s mlékem a pekla v teplovzdušné troubě na 220 stupňů. Jsou velice dobré ,je jich asi 250 ks.

  • Jana Tichá | 21. 4. 2005 10:21

    Včera jsem si je pro klid svědomí znovu upekla a musím říct, že je nutno je péci delší dobu při teplotě 170 i více stupňů,protože v těstě není cukr, trvá to tedy déle.Těsto je po vypracování tuhé, ale nebojte se, na teple nakyne, nechte ho i hodinu odpočívat. Jdou z něho perfektně malé buchtičky,šly by i centimetrové, já dělala dvoucentimetrové, je jich až 200.Krásně drží tvar!:-)))))

  • Jana z VM | 20. 4. 2005 08:11

    Ani já jsem z receptu nepochopila, proč se koláče jmenují studené. Pokud není v zadělávaném těstě uvedeno, že se máslo dává celé, tak bych dala rozpuštěné, ne? Na těchto stránkách jsou podobné koláče - myslím "ledové", ale tam se těsto - tuším - dává do studené vody, takže název je patrný z receptu. Příště, prosím, Jano, upřesňujte !!:))

  • Jana Tichá | 19. 4. 2005 13:46

    Tím "studené" bylo myšleno to, že se máslo do těsta nelije rozpuštěné teplé, ale dává (nejlépe nastrouhá)tuhé a tudíž studené. Je fakt, že z názvu tohle zrovna jednoznačně nevyplýváí, ale jíst je nepečené a ani si je neohřát?! To je docela dobrý fór :-)

  • Alena | 19. 4. 2005 12:29

    A to jíme nepečené studené nebo je upečeme a pak počkáme až vystydnou. Peče se to nebo je naplníme a tím to končí. Pak by se to jmenovalo studené syrové koláče.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Výjimečný den Posvícení Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Droždí Máslo Mléko Moučkový cukr Polohrubá mouka Sůl Tvaroh Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Františky

Františky

Česneková pomazánka - nejlepší

Česneková pomazánka - nejlepší

Slané pečivo - co dům dal

Slané pečivo - co dům dal

Francouzské kuře II.

Francouzské kuře II.

Jahodový pohár

Jahodový pohár

Jogurtová bábovka s pudinkem II.

Jogurtová bábovka s pudinkem II.

Taštička z listového těsta s pudinkem a jahodami

Taštička z listového těsta s pudinkem…

Těstovinový salát s kukuřicí a tuňákem

Těstovinový salát s kukuřicí a tuňákem

Třešňový dort s mákem

Třešňový dort s mákem

Doporučujeme

35 minut
Těstovinový salát z grilu

Těstovinový salát z grilu

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

40 minut
Krůtí špízy yakitori

Krůtí špízy yakitori

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Cuketovo-brokolicový krém

Cuketovo-brokolicový krém

15 minut
Domácí zázvorovo-citronová limonáda

Domácí zázvorovo-citronová limonáda

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

181
Vegetariánské karbanátky (rýžovo-zeleninové)
Vegetariánské karbanátky…
94
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem
Chřest s křupavou…
78
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
77
Fazole (nejen) se slaninou
Fazole (nejen) se…
69
Černá čočka s mrkví
Černá čočka s mrkví

Zajímavé články

Zdravý, lehký a jednoduchý na přípravu. Bulgur si jednoduše zamilujete!
Zdravý, lehký a jednoduchý na přípravu. Bulgur si…
Nepečený dort 3x jinak: Oslaďte si víkend ideálním dezertem do vedra
Nepečený dort 3x jinak: Oslaďte si víkend…
Kam na samosběr meruněk? Na těchto místech si je ještě můžete natrhat
Kam na samosběr meruněk? Na těchto místech si je…
Grilovaný sýr, který chutná famózně. Recept a osvědčený postup!
Grilovaný sýr, který chutná famózně. Recept a…
Jak zamrazit jahody, aby si zachovaly chuť a vůni? Tyhle 4 způsoby jsou nejlepší
Jak zamrazit jahody, aby si zachovaly chuť a vůni…
AHA.cz Krutá zpráva pro Václava Vydru... po 40 letech

Krutá zpráva pro Václava Vydru... po 40 letech

Mimibazar Oblíbené evropské destinace: Připravte se na nová pravidla

Oblíbené evropské destinace: Připravte se na nová pravidla

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Módní souboj z Varů: Které hvězdy se utkaly ve výběru nejkrásnějších šatů?

Módní souboj z Varů: Které hvězdy se utkaly ve výběru nejkrásnějších šatů?

Ženy.cz Vytvořte si chytrý letní šatník

Vytvořte si chytrý letní šatník

Blesk.cz Eva Decastelo zaujala: Speciální zákrok!

Eva Decastelo zaujala: Speciální zákrok!

SportRevue.cz Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy Nejlepší léčivé rituály pro každé znamení zvěrokruhu. Co pomůže právě vám?

Nejlepší léčivé rituály pro každé znamení zvěrokruhu. Co pomůže právě vám?

  • Recepty.cz
  • Studené koláče
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact