• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Studená svačinka z horkého Maroka
Napište svůj komentář k receptu

Studená svačinka z horkého Maroka

autor: airan
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Studená svačinka z horkého Maroka
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks kuře vykostěné a nakrájené na kousky pečené nebo grilované
    • 600
      g vařená rýže 4 sáčky
    • 1
      ks veka
    • 1
      hrnek solené arašídy hrubě mleté
    • 1
      kelímek bílý jogurt velký
    • 2
      ks lilek nebo cuketa
    • 5
      stroužek česnek prolisovaný
    • 2
      ks paprika zelená a červená - nakrájená najemno
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      šálek drůbeží vývar
    • 2
      lžíce máslo na vymazání plechu

Postup přípravy receptu

1
Lilky nakrájíme podélně na plátky silné zhruba 0,7 cm, posolíme, po dvou hodinách šťávu slijeme a plátky zasmažíme obalené v hladké mouce. Uvaříme si rýži. Vymažeme plech máslem a rukou nadrobíme veku po celém dnu. Na chvíli dáme zapéct do trouby (až pěkně zčervená). Zapečenou veku pokropíme vývarem a zalejeme jogurtem smíchaným s česnekem, pepřem a trochou soli. Na jogurt rozložíme smažený lilek, na to polovinu rýže. Na rýži rozložíme kousky kuřete a zasypeme je arašídy. Opět navršíme rýži a do ní lehce zatlačíme nakrájenou papriku. Vše rovnoměrně zatížíme (já osobně dávám alobal, na to časopisy) a necháme alespoň pár hodin v lednici.
2
Krájíme na úhledné čtverce a podáváme s rajčatovým džusem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Anýzový chléb z Maroka

Anýzový chléb z Maroka

Jogurtovo-banánová svačinka

Jogurtovo-banánová svačinka

Studená třešňová polévka s makovými nočky

Studená třešňová polévka s makovými…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Helena | 19. 2. 2006 17:41

    Pani airan,kam na ty recepty chodite?toto je velice zdrava kombinace.Urcite stoji za vyzkouseni.

  • Airan | 13. 2. 2006 12:42

    Abych se priznala, dala jsem to sem spise jako zajimavost, vypada to jako sushi ale neni tak barevne a chut ma uplne jinou. Recept neni original, udelala jsem ho, jak jsem si myslela, ze by to mohlo byt:-) Zatim se mi pro navstevy osvedcilo:-)

  • Jaroslava Oumarová | 13. 2. 2006 12:21

    Mňam, tohle udělám v létě hostům na pouť, to budou koukat...:-))

  • Marie Horáková | 13. 2. 2006 10:27

    Tak na to už se těším, samé věci, co máme rádi a skvělá kombinace.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Pečení Maroko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílý jogurt Česnek Drůbeží vývar Kuře Lilek Máslo Paprika Pepř mletý Solené arašídy Sůl Vařená rýže Veka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Papriky plněné sýrem

Papriky plněné sýrem

Kovářské kotlety

Kovářské kotlety

Vánoční chlebíček ze zbylých bílků

Vánoční chlebíček ze zbylých bílků

Pavlišovský řízek

Pavlišovský řízek

Kuřecí řízky Ondráš

Kuřecí řízky Ondráš

Chřestový salát s kozím sýrem

Chřestový salát s kozím sýrem

Hrách a kroupy

Hrách a kroupy

Česneková pomazánka s řeckým jogurtem

Česneková pomazánka s řeckým jogurtem

Cheesecake s třešněmi a drobenkou

Cheesecake s třešněmi a drobenkou

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

47
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
18
Klasické lečo
Klasické lečo
14
Topinky s houbami a čedarem
Topinky s houbami a…
14
Šopský salát
Šopský salát
12
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí
Švestkový koláč s…

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Dáma.cz Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Ornella shazuje kila a posílá: Žhavé pozdravy z Francie!

Ornella shazuje kila a posílá: Žhavé pozdravy z Francie!

SportRevue.cz Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

  • Recepty.cz
  • Studená svačinka z horkého Maroka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact