ks
kuře
vykostěné a nakrájené na kousky pečené nebo grilované
600
g
vařená rýže
4 sáčky
1
ks
veka
1
hrnek
solené arašídy
hrubě mleté
1
kelímek
bílý jogurt
velký
2
ks
lilek
nebo cuketa
5
stroužek
česnek
prolisovaný
2
ks
paprika
zelená a červená - nakrájená najemno
1
špetka
pepř mletý
1
špetka
sůl
1
šálek
drůbeží vývar
2
lžíce
máslo
na vymazání plechu
Postup přípravy receptu
1
Lilky nakrájíme podélně na plátky silné zhruba 0,7 cm, posolíme, po dvou hodinách šťávu slijeme a plátky zasmažíme obalené v hladké mouce. Uvaříme si rýži. Vymažeme plech máslem a rukou nadrobíme veku po celém dnu. Na chvíli dáme zapéct do trouby (až pěkně zčervená). Zapečenou veku pokropíme vývarem a zalejeme jogurtem smíchaným s česnekem, pepřem a trochou soli. Na jogurt rozložíme smažený lilek, na to polovinu rýže. Na rýži rozložíme kousky kuřete a zasypeme je arašídy. Opět navršíme rýži a do ní lehce zatlačíme nakrájenou papriku. Vše rovnoměrně zatížíme (já osobně dávám alobal, na to časopisy) a necháme alespoň pár hodin v lednici.
2
Krájíme na úhledné čtverce a podáváme s rajčatovým džusem.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Helena
|19. 2. 2006 17:41
Pani airan,kam na ty recepty chodite?toto je velice zdrava kombinace.Urcite stoji za vyzkouseni.
Airan
|13. 2. 2006 12:42
Abych se priznala, dala jsem to sem spise jako zajimavost, vypada to jako sushi ale neni tak barevne a chut ma uplne jinou. Recept neni original, udelala jsem ho, jak jsem si myslela, ze by to mohlo byt:-) Zatim se mi pro navstevy osvedcilo:-)
Jaroslava Oumarová
|13. 2. 2006 12:21
Mňam, tohle udělám v létě hostům na pouť, to budou koukat...:-))
Marie Horáková
|13. 2. 2006 10:27
Tak na to už se těším, samé věci, co máme rádi a skvělá kombinace.