• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Studená svačinka z horkého Maroka
Napište svůj komentář k receptu

Studená svačinka z horkého Maroka

autor: airan
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Studená svačinka z horkého Maroka
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks kuře vykostěné a nakrájené na kousky pečené nebo grilované
    • 600
      g vařená rýže 4 sáčky
    • 1
      ks veka
    • 1
      hrnek solené arašídy hrubě mleté
    • 1
      kelímek bílý jogurt velký
    • 2
      ks lilek nebo cuketa
    • 5
      stroužek česnek prolisovaný
    • 2
      ks paprika zelená a červená - nakrájená najemno
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      šálek drůbeží vývar
    • 2
      lžíce máslo na vymazání plechu

Postup přípravy receptu

1
Lilky nakrájíme podélně na plátky silné zhruba 0,7 cm, posolíme, po dvou hodinách šťávu slijeme a plátky zasmažíme obalené v hladké mouce. Uvaříme si rýži. Vymažeme plech máslem a rukou nadrobíme veku po celém dnu. Na chvíli dáme zapéct do trouby (až pěkně zčervená). Zapečenou veku pokropíme vývarem a zalejeme jogurtem smíchaným s česnekem, pepřem a trochou soli. Na jogurt rozložíme smažený lilek, na to polovinu rýže. Na rýži rozložíme kousky kuřete a zasypeme je arašídy. Opět navršíme rýži a do ní lehce zatlačíme nakrájenou papriku. Vše rovnoměrně zatížíme (já osobně dávám alobal, na to časopisy) a necháme alespoň pár hodin v lednici.
2
Krájíme na úhledné čtverce a podáváme s rajčatovým džusem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Anýzový chléb z Maroka

Anýzový chléb z Maroka

Jogurtovo-banánová svačinka

Jogurtovo-banánová svačinka

Studená třešňová polévka s makovými nočky

Studená třešňová polévka s makovými…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Helena | 19. 2. 2006 17:41

    Pani airan,kam na ty recepty chodite?toto je velice zdrava kombinace.Urcite stoji za vyzkouseni.

  • Airan | 13. 2. 2006 12:42

    Abych se priznala, dala jsem to sem spise jako zajimavost, vypada to jako sushi ale neni tak barevne a chut ma uplne jinou. Recept neni original, udelala jsem ho, jak jsem si myslela, ze by to mohlo byt:-) Zatim se mi pro navstevy osvedcilo:-)

  • Jaroslava Oumarová | 13. 2. 2006 12:21

    Mňam, tohle udělám v létě hostům na pouť, to budou koukat...:-))

  • Marie Horáková | 13. 2. 2006 10:27

    Tak na to už se těším, samé věci, co máme rádi a skvělá kombinace.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Pečení Maroko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílý jogurt Česnek Drůbeží vývar Kuře Lilek Máslo Paprika Pepř mletý Solené arašídy Sůl Vařená rýže Veka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Delikatesní salát

Delikatesní salát

Nakládaná červená řepa

Nakládaná červená řepa

Jindřiščin perník

Jindřiščin perník

Tvarohová pomazánka s tuňákem

Tvarohová pomazánka s tuňákem

Škvarkové pagáčiky

Škvarkové pagáčiky

Česneková pomazánka - nejlepší

Česneková pomazánka - nejlepší

Ořechové řezy ledové - cukroví

Ořechové řezy ledové - cukroví

Zapečené kuře s bramborem

Zapečené kuře s bramborem

Bezlepkové čokoládové cupcakes

Bezlepkové čokoládové cupcakes

Doporučujeme

50 minut
Dýňová laksa s rýžovými nudlemi a kuřetem

Dýňová laksa s rýžovými nudlemi a…

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

30 minut
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Smažená rýže se zeleninou a krůtím…

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Poslední sledované recepty

109
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem
Těstoviny se smetanovou…
70
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
68
Míchaná vejce (nejen) s romadůrem nebo tvarůžky
Míchaná vejce (nejen) s…
47
Kulaté švestkové koláče
Kulaté švestkové koláče
34
Rebarborové řezy
Rebarborové řezy

Zajímavé články

Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým to zvládnete raz dva
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým…
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si ho můžete vyrobit doma?
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si…
5 nejlepších receptů na dýňovou polévku: Se smetanou, kokosovým mlékem, kari i opečenou slaninou
5 nejlepších receptů na dýňovou polévku: Se…
Nejlepší snídaně pro školáka: Zapomeňte na cereálie a koláče, máme 5 lepších tipů!
Nejlepší snídaně pro školáka: Zapomeňte na…
Všechny chutě F.O.O.D. pikniku
Všechny chutě F.O.O.D. pikniku
AHA.cz Skandál Rolins s Nedvědem: Drsný ortel Soukupa nad Méďou

Skandál Rolins s Nedvědem: Drsný ortel Soukupa nad Méďou

Mimibazar Zpevněte tělo elektřinou a pak se zmrazte: Co je EMS trénink a proč ho vyzkoušet?

Zpevněte tělo elektřinou a pak se zmrazte: Co je EMS trénink a proč ho vyzkoušet?

Dáma.cz Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Blesk pro ženy A zase ta Aňa! Česká herečka tentokrát ovládla červený koberec v Torontu

A zase ta Aňa! Česká herečka tentokrát ovládla červený koberec v Torontu

Ženy.cz Proč vám „já-pohled“ ničí vztahy a jak to změnit?

Proč vám „já-pohled“ ničí vztahy a jak to změnit?

Blesk.cz Princ Harry a král Karel III.: Setkání po 19 měsících!

Princ Harry a král Karel III.: Setkání po 19 měsících!

SportRevue.cz Smolaři. 5 legend českého hokeje, které přišly o zlatý turnaj v Naganu

Smolaři. 5 legend českého hokeje, které přišly o zlatý turnaj v Naganu

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Největší šprti zvěrokruhu: Kdo má nejlepší předpoklady pro studium a musí uspět za každou cenu?

Největší šprti zvěrokruhu: Kdo má nejlepší předpoklady pro studium a musí uspět za každou cenu?

  • Recepty.cz
  • Studená svačinka z horkého Maroka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact