• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Studená svačinka z horkého Maroka
Napište svůj komentář k receptu

Studená svačinka z horkého Maroka

autor: airan
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Studená svačinka z horkého Maroka
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks kuře vykostěné a nakrájené na kousky pečené nebo grilované
    • 600
      g vařená rýže 4 sáčky
    • 1
      ks veka
    • 1
      hrnek solené arašídy hrubě mleté
    • 1
      kelímek bílý jogurt velký
    • 2
      ks lilek nebo cuketa
    • 5
      stroužek česnek prolisovaný
    • 2
      ks paprika zelená a červená - nakrájená najemno
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      šálek drůbeží vývar
    • 2
      lžíce máslo na vymazání plechu

Postup přípravy receptu

1
Lilky nakrájíme podélně na plátky silné zhruba 0,7 cm, posolíme, po dvou hodinách šťávu slijeme a plátky zasmažíme obalené v hladké mouce. Uvaříme si rýži. Vymažeme plech máslem a rukou nadrobíme veku po celém dnu. Na chvíli dáme zapéct do trouby (až pěkně zčervená). Zapečenou veku pokropíme vývarem a zalejeme jogurtem smíchaným s česnekem, pepřem a trochou soli. Na jogurt rozložíme smažený lilek, na to polovinu rýže. Na rýži rozložíme kousky kuřete a zasypeme je arašídy. Opět navršíme rýži a do ní lehce zatlačíme nakrájenou papriku. Vše rovnoměrně zatížíme (já osobně dávám alobal, na to časopisy) a necháme alespoň pár hodin v lednici.
2
Krájíme na úhledné čtverce a podáváme s rajčatovým džusem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Anýzový chléb z Maroka

Anýzový chléb z Maroka

Jogurtovo-banánová svačinka

Jogurtovo-banánová svačinka

Studená třešňová polévka s makovými nočky

Studená třešňová polévka s makovými…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Helena | 19. 2. 2006 17:41

    Pani airan,kam na ty recepty chodite?toto je velice zdrava kombinace.Urcite stoji za vyzkouseni.

  • Airan | 13. 2. 2006 12:42

    Abych se priznala, dala jsem to sem spise jako zajimavost, vypada to jako sushi ale neni tak barevne a chut ma uplne jinou. Recept neni original, udelala jsem ho, jak jsem si myslela, ze by to mohlo byt:-) Zatim se mi pro navstevy osvedcilo:-)

  • Jaroslava Oumarová | 13. 2. 2006 12:21

    Mňam, tohle udělám v létě hostům na pouť, to budou koukat...:-))

  • Marie Horáková | 13. 2. 2006 10:27

    Tak na to už se těším, samé věci, co máme rádi a skvělá kombinace.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Pečení Maroko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílý jogurt Česnek Drůbeží vývar Kuře Lilek Máslo Paprika Pepř mletý Solené arašídy Sůl Vařená rýže Veka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Domácí kysané zelí

Domácí kysané zelí

Drožďové knedlíčky do polévky

Drožďové knedlíčky do polévky

Těstovinový salát Moravanka

Těstovinový salát Moravanka

Grilovaný hermelín

Grilovaný hermelín

Divoká sekaná

Divoká sekaná

Domácí kachní paštika

Domácí kachní paštika

Gratinované brambory (nejen) s česnekem

Gratinované brambory (nejen) s…

Sýrová omáčka s čerstvou bazalkou

Sýrová omáčka s čerstvou bazalkou

Beránek ze šlehačky

Beránek ze šlehačky

Doporučujeme

30 minut
Citronové těstoviny s hráškem a lososem

Citronové těstoviny s hráškem a…

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

103
Ananasovo-kokosová roláda "Piña Colada"
Ananasovo-kokosová…
55
Špízy se svěžím salátem
Špízy se svěžím salátem
53
Steak s vejcem, žampiony a sýrovou omáčkou
Steak s vejcem, žampiony…
48
Guláš na pivu a hrubozrnné hořčici
Guláš na pivu a…
39
Grilované vepřové s bramborovým salátem
Grilované vepřové s…

Zajímavé články

Burger jako od profíka: 8 rad, díky kterým bude chutnat naprosto dokonale
Burger jako od profíka: 8 rad, díky kterým bude…
Ovocné knedlíky: Uvařte si s námi sladkou klasiku na 5 způsobů!
Ovocné knedlíky: Uvařte si s námi sladkou klasiku…
Nejlepší jedlý dárek ke Dni otců? Upečte tatínkovi pivní dort!
Nejlepší jedlý dárek ke Dni otců? Upečte…
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí nutriční terapeutka Lada Nosková
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí…
AHA.cz Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Labubu na kabelkách dobývá svět: Módní hit, nebo přešlap? Stylistky mají jasno!

Labubu na kabelkách dobývá svět: Módní hit, nebo přešlap? Stylistky mají jasno!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Kráska Alagia přiznala bolest kvůli vztahu s Pájou: Šikana a nenávist!

Kráska Alagia přiznala bolest kvůli vztahu s Pájou: Šikana a nenávist!

SportRevue.cz FOTO: 32 (ex)manželek a (ex)přítelkyň anglických (ex)fotbalistů

FOTO: 32 (ex)manželek a (ex)přítelkyň anglických (ex)fotbalistů

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Plavky podle horoskopu: Vodnáři sázejí na pohodlí, Býci na extravaganci, Střelci potřebují jednu barvu

Plavky podle horoskopu: Vodnáři sázejí na pohodlí, Býci na extravaganci, Střelci potřebují jednu barvu

  • Recepty.cz
  • Studená svačinka z horkého Maroka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact