• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Studená svačinka z horkého Maroka
Napište svůj komentář k receptu

Studená svačinka z horkého Maroka

autor: airan
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Studená svačinka z horkého Maroka
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks kuře vykostěné a nakrájené na kousky pečené nebo grilované
    • 600
      g vařená rýže 4 sáčky
    • 1
      ks veka
    • 1
      hrnek solené arašídy hrubě mleté
    • 1
      kelímek bílý jogurt velký
    • 2
      ks lilek nebo cuketa
    • 5
      stroužek česnek prolisovaný
    • 2
      ks paprika zelená a červená - nakrájená najemno
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      šálek drůbeží vývar
    • 2
      lžíce máslo na vymazání plechu

Postup přípravy receptu

1
Lilky nakrájíme podélně na plátky silné zhruba 0,7 cm, posolíme, po dvou hodinách šťávu slijeme a plátky zasmažíme obalené v hladké mouce. Uvaříme si rýži. Vymažeme plech máslem a rukou nadrobíme veku po celém dnu. Na chvíli dáme zapéct do trouby (až pěkně zčervená). Zapečenou veku pokropíme vývarem a zalejeme jogurtem smíchaným s česnekem, pepřem a trochou soli. Na jogurt rozložíme smažený lilek, na to polovinu rýže. Na rýži rozložíme kousky kuřete a zasypeme je arašídy. Opět navršíme rýži a do ní lehce zatlačíme nakrájenou papriku. Vše rovnoměrně zatížíme (já osobně dávám alobal, na to časopisy) a necháme alespoň pár hodin v lednici.
2
Krájíme na úhledné čtverce a podáváme s rajčatovým džusem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Anýzový chléb z Maroka

Anýzový chléb z Maroka

Jogurtovo-banánová svačinka

Jogurtovo-banánová svačinka

Studená třešňová polévka s makovými nočky

Studená třešňová polévka s makovými…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Helena | 19. 2. 2006 17:41

    Pani airan,kam na ty recepty chodite?toto je velice zdrava kombinace.Urcite stoji za vyzkouseni.

  • Airan | 13. 2. 2006 12:42

    Abych se priznala, dala jsem to sem spise jako zajimavost, vypada to jako sushi ale neni tak barevne a chut ma uplne jinou. Recept neni original, udelala jsem ho, jak jsem si myslela, ze by to mohlo byt:-) Zatim se mi pro navstevy osvedcilo:-)

  • Jaroslava Oumarová | 13. 2. 2006 12:21

    Mňam, tohle udělám v létě hostům na pouť, to budou koukat...:-))

  • Marie Horáková | 13. 2. 2006 10:27

    Tak na to už se těším, samé věci, co máme rádi a skvělá kombinace.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Pečení Maroko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílý jogurt Česnek Drůbeží vývar Kuře Lilek Máslo Paprika Pepř mletý Solené arašídy Sůl Vařená rýže Veka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Domácí paštika

Domácí paštika

Halušky se zelím II.

Halušky se zelím II.

Masarykovo cukroví z Krkonoš

Masarykovo cukroví z Krkonoš

Tuňáková pomazánka II.

Tuňáková pomazánka II.

Malakov dort - starý recept po prababičce

Malakov dort - starý recept po…

Celozrnný chléb s pšeničnou moukou

Celozrnný chléb s pšeničnou moukou

Segedínský guláš III.

Segedínský guláš III.

Špenátovka

Špenátovka

Lokše (langoše)

Lokše (langoše)

Doporučujeme

30 minut
Těstoviny s pečenými rajčaty, cuketou a grilovanou kukuřicí

Těstoviny s pečenými rajčaty, cuketou…

10 minut
Domácí lučina

Domácí lučina

45 minut
Bleskové kuře na paprice

Bleskové kuře na paprice

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

Poslední sledované recepty

37
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
27
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…
24
Těstoviny s pečenými rajčaty, cuketou a grilovanou kukuřicí
Těstoviny s pečenými…
22
Bublanina s ostružinami
Bublanina s ostružinami
20
Hrnková bublanina s třešněmi
Hrnková bublanina s…

Zajímavé články

Těstovinový salát je chutný oběd hotový do dvaceti minut!
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do…
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z jednoho hrnce
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z…
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy, jak ji využít při přípravě oběda nebo večeře
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy,…
Moučníky ze zakysané smetany: Vyzkoušejte 5 osvědčených receptů, na kterých si pochutnáte!
Moučníky ze zakysané smetany: Vyzkoušejte 5…
Poctivá koprovka s vejcem jako od babičky: Tuhle bude milovat celá rodina
Poctivá koprovka s vejcem jako od babičky: Tuhle…
AHA.cz Modeling má novou hvězdu: Seznamte se, Mína Maxová

Modeling má novou hvězdu: Seznamte se, Mína Maxová

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Přání k narozeninám: Vyberte si z 20 textů hodících se do SMS i na papír

Přání k narozeninám: Vyberte si z 20 textů hodících se do SMS i na papír

Blesk pro ženy Tereza Kostková: V teplákách nejdu ani na zahradu! A co ji naučila maminka?

Tereza Kostková: V teplákách nejdu ani na zahradu! A co ji naučila maminka?

Ženy.cz Co stihnout do konce léta, aby vám nebylo líto, že skončilo

Co stihnout do konce léta, aby vám nebylo líto, že skončilo

Blesk.cz Prachařova Sandeva na 6 týdnů zmizela: První foto po tajemné »nemoci«

Prachařova Sandeva na 6 týdnů zmizela: První foto po tajemné »nemoci«

SportRevue.cz FOTO: Martina Čechová, Radka Rosická a 35 dalších fotbalových sexy (ex)partnerek

FOTO: Martina Čechová, Radka Rosická a 35 dalších fotbalových sexy (ex)partnerek

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Rozený vítěz, showman, nebo zamyšlený introvert? Poznejte své dítě podle dne narození!

Rozený vítěz, showman, nebo zamyšlený introvert? Poznejte své dítě podle dne narození!

  • Recepty.cz
  • Studená svačinka z horkého Maroka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact