Utřený česnek smícháme s olejem, přidáme strouhanou okurku, ořechy. Zalijeme kefírem, ve kterém jsme rozmíchali jogurty, osolíme a nakonec přidáme sekaný kopr. Promícháme a dáme vychladit. Podáváme s pečivem nebo slanými sušenkami jako letní svačinu nebo večeři.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Anonym
|19. 7. 2007 17:00
Polévka nám teď, když je takové vedro moc chutnala jako letní večeře.
Marie Pospíšilová
|19. 6. 2007 11:21
Děláme polévku podobně, ale přidáváme navíc na kostičky nakrájené kyselé okurky a další zeleninu lupínky ředkviček (bez "masa"), rajčata atd. prostě co dům a fantazie dá. Taky se osvědčilo do kefíru rozmíchat hotové zálivky na salát jogurtová, česneková ... Na léto je to lahoda :-))
Vlastimila Vacková
|7. 10. 2005 20:28
Osvěžijící, lahodná polévka, jednička. Ještě ji sypu krutony