• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Štrůdlík s jablečnou nutelou
Napište svůj komentář k receptu

Štrůdlík s jablečnou nutelou

autor: haluška50
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Štrůdlík s jablečnou nutelou
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • těsto štrůdlové, závinové nebo listové - podle oblíbenosti
  • Nádivka
    • 1
      kg jablka
    • 100
      g hořká čokoláda
    • 30
      g kakao
    • máslo
    • 250
      g cukr
    • čokoládový pudink nebo kakaový
    • ořechy na hrubo pomleté

Postup přípravy receptu

1
Jablka oloupeme a nahrubo nastrouháme, dáme do kastrolu, přidáme cukr, čokoládu, kakao a trochu vody. Uvedeme do varu a přidáme pudink. Odstavíme a necháme lehce vychladit. Rozválené těsto potřeme máslem, poklademe náplň a posypeme ořechy. Zavineme a na plechu potřeme máslem nebo vajíčkem. Pečeme asi 35 minut.
2
Vyzkoušela jsem také nádivku: hrušky, bílá čokoláda, sušené mléko, vanilkový pudink: ale pozor na množství cukru - opravdu značně jsem ubrala, na hrubo pomleté mandle.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pečená kachní prsa s jablky, javorovým sirupem a jablečnou zálivkou

Pečená kachní prsa s jablky,…

Kynutý koláč s jablečnou náplní

Kynutý koláč s jablečnou náplní

Křehký koláč s tvarohovo-jablečnou náplní

Křehký koláč s tvarohovo-jablečnou…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jurda Čurda | 12. 7. 2011 12:30

    Ten Štrůdl moc dobře neohodnotili že tam dali za známku: 2+. :-( Je to moc smutné. :-( V Pondělí ho dělala babička a moc se jí povedl a byl strašně vynikající. :-)

  • Miroslava Marková | 12. 11. 2007 09:57

    Vyzkoušela jsem, je to moc dobré, ale příště také nebudu dávat teplou náplň na těsto!Jo, jo, práce kvapná, málo platná!

  • Eva Červenková | 4. 9. 2007 19:30

    Prosím mám dotaz- poté co do náplně vsypeme pudink ještě vaříme- aby se ten pudink uvařil do jeho obvyklé podoby?každopádně zajímavej receptík!

  • Salome | 10. 5. 2007 09:35

    Tedy paní Markéto, po prvním přečtení mi připadalo, že je to velmi odvážná kombinace, ale zkusila jsem to. Těsto jsem použila svoje - 250 g hladké mouky, 1 Omega, 1 zakyslá smetana - a na to Vaši nádivku. Vynikající!! A taky jsem si vyzkoušela, že pomazat toto těsto ještě teplou nádivkou opravdu není dobrý nápad. :)

  • Irena Klasová | 9. 5. 2007 15:16

    Štrůdlík byl opravdu móc dobrý, boj o patky byl zvládnut, udělala jsem tři nohy z listového těsta, takže patek bylo celkem šest a nikdo o ně nebyl ochuzen :-) Dávám za 1 s hvězdičkou a vřele doporučuji:-))).

  • Světlana Čelechovská | 9. 5. 2007 09:27

    Nádivka se dá udělat dopředu a zavařit. Je v receptech pod názvem Jablečná "skoronutela"...mám s ní opravdu moc dobré zkušenosti. A dá se použít na všechno. Od nádivek přes pomazánku a nebo jenom tak.A je hned po ruce.

  • Kristýna | 8. 5. 2007 19:43

    zajímalo by me jak je to s tim pudinkem neudelaji se hrudky kdyz se tam jenom vysype prasek?

  • flowerbee | 7. 5. 2007 16:40

    Pripojuji se k dotazu..to se tam jen tak vysype pudinkovy prasek? Nemel by se rozmichat v mleku?

  • Lenka Kristová | 4. 5. 2007 23:12

    Markéto, hubnu pár kilo do plavek, ale po přečtení receptu dietu poruším :))

  • Kamila | 4. 5. 2007 16:33

    obě nádivky mě moc zaujali,dali by se použít i někam jinam??Přijde mi že do štrůdlu je jich škoda :o)))

  • ELA | 4. 5. 2007 14:57

    dámy, tento problém jsem vyřešila elegantně - dělám miništrůdlíky, každý se rozkrojí na dvě patičky a jeden vnitřní kousek (ten zase pro milovníky náplně :))

  • englicka | 4. 5. 2007 14:47

    Ano,ano jak říká paní Irenka jen pudinkový prášek..jóó tak na patky má nárok jenom ten můj :o))

  • Irena Klasová | 4. 5. 2007 13:06

    Paní Markéto, Vy mi ale děláte chutě, akorát obědvám jablko, ale štrůdlík bych si dala,nejradši mám patky, o ty je doma boj:-)) ukládám a vyzkouším.Anonyme, mám dojem, že se tam dává jen pudinkový prášek, tak jako, když se dělá nepečený jablkový dort.

  • Anonym | 4. 5. 2007 11:47

    Zní to lákavě, určitě vyzkouším. Jen mám dotaz - přidávat pudink již uvařený nebo pudinkový prášek?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Štrůdly Nejlepší dezerty
Moučníky Záviny Pečení Vaření Výjimečný den Posvícení Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoládový pudink Cukr Hořká čokoláda Jablka Kakao Máslo Ořechy Těsto
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Palačinkový dort

Palačinkový dort

Pekingské maso

Pekingské maso

Jitrnicový prejt

Jitrnicový prejt

Oblíbený piškotový koláč s tvarohem a želatinou

Oblíbený piškotový koláč s tvarohem a…

Bramborová musaka

Bramborová musaka

Kapustový prívarok

Kapustový prívarok

Kremrole s vanilkovo-nugátovým krémem

Kremrole s vanilkovo-nugátovým krémem

Vepřový steak s hranolkami

Vepřový steak s hranolkami

Lehké piškotové řezy

Lehké piškotové řezy

Doporučujeme

30 minut
Nudle s arašídovou omáčkou a krůtím masem

Nudle s arašídovou omáčkou a krůtím…

40 minut
Jahodová marmeláda našich babiček

Jahodová marmeláda našich babiček

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

110 minut
Focaccia

Focaccia

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

20 minut
Salát little gem se slaninou a parmazánem

Salát little gem se slaninou a…

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

Poslední sledované recepty

142
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
105
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím
105
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
82
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
76
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Jednoduché rodinné večeře, které chutnají všem
Od pondělí do pátku: Jednoduché rodinné večeře,…
Co se starým pečivem? Tipy, jak z něj vykouzlit svačinu, oběd i večeři
Co se starým pečivem? Tipy, jak z něj vykouzlit…
Jak skladovat jahody, aby vám vydržely co nejdéle? Použijte trik s octem
Jak skladovat jahody, aby vám vydržely co nejdéle…
Voní, chutná, baví: Samosběr jahod na Farmě Vraňany je tu!
Voní, chutná, baví: Samosběr jahod na Farmě…
Dorty od bývalé architektky obdivuje celý svět. S tvorbou jí pomáhá i umělá inteligence. Podívejte se do galerie!
Dorty od bývalé architektky obdivuje celý svět. S…
AHA.cz Změna je život! Nová image Kostkové vyráží dech

Změna je život! Nová image Kostkové vyráží dech

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Lejla Abbasová má dokonalou postavu, přesto řeší nedostatky! Raději ukazuji „předek“, svěřila se

Lejla Abbasová má dokonalou postavu, přesto řeší nedostatky! Raději ukazuji „předek“, svěřila se

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Svatba Janise Sidovského a Pavla Vítka: Žilková (63) s tajemným doprovodem!

Svatba Janise Sidovského a Pavla Vítka: Žilková (63) s tajemným doprovodem!

SportRevue.cz Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí na červen: Koho čeká povýšení, kdo dostane přidáno a kdo nejspíš z práce odejde?

Velký horoskop práce a financí na červen: Koho čeká povýšení, kdo dostane přidáno a kdo nejspíš z práce odejde?

  • Recepty.cz
  • Štrůdlík s jablečnou nutelou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact