• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Štrůdlík s jablečnou nutelou
Napište svůj komentář k receptu

Štrůdlík s jablečnou nutelou

autor: haluška50
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Štrůdlík s jablečnou nutelou
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • těsto štrůdlové, závinové nebo listové - podle oblíbenosti
  • Nádivka
    • 1
      kg jablka
    • 100
      g hořká čokoláda
    • 30
      g kakao
    • máslo
    • 250
      g cukr
    • čokoládový pudink nebo kakaový
    • ořechy na hrubo pomleté

Postup přípravy receptu

1
Jablka oloupeme a nahrubo nastrouháme, dáme do kastrolu, přidáme cukr, čokoládu, kakao a trochu vody. Uvedeme do varu a přidáme pudink. Odstavíme a necháme lehce vychladit. Rozválené těsto potřeme máslem, poklademe náplň a posypeme ořechy. Zavineme a na plechu potřeme máslem nebo vajíčkem. Pečeme asi 35 minut.
2
Vyzkoušela jsem také nádivku: hrušky, bílá čokoláda, sušené mléko, vanilkový pudink: ale pozor na množství cukru - opravdu značně jsem ubrala, na hrubo pomleté mandle.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pečená kachní prsa s jablky, javorovým sirupem a jablečnou zálivkou

Pečená kachní prsa s jablky,…

Kynutý koláč s jablečnou náplní

Kynutý koláč s jablečnou náplní

Křehký koláč s tvarohovo-jablečnou náplní

Křehký koláč s tvarohovo-jablečnou…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jurda Čurda | 12. 7. 2011 12:30

    Ten Štrůdl moc dobře neohodnotili že tam dali za známku: 2+. :-( Je to moc smutné. :-( V Pondělí ho dělala babička a moc se jí povedl a byl strašně vynikající. :-)

  • Miroslava Marková | 12. 11. 2007 09:57

    Vyzkoušela jsem, je to moc dobré, ale příště také nebudu dávat teplou náplň na těsto!Jo, jo, práce kvapná, málo platná!

  • Eva Červenková | 4. 9. 2007 19:30

    Prosím mám dotaz- poté co do náplně vsypeme pudink ještě vaříme- aby se ten pudink uvařil do jeho obvyklé podoby?každopádně zajímavej receptík!

  • Salome | 10. 5. 2007 09:35

    Tedy paní Markéto, po prvním přečtení mi připadalo, že je to velmi odvážná kombinace, ale zkusila jsem to. Těsto jsem použila svoje - 250 g hladké mouky, 1 Omega, 1 zakyslá smetana - a na to Vaši nádivku. Vynikající!! A taky jsem si vyzkoušela, že pomazat toto těsto ještě teplou nádivkou opravdu není dobrý nápad. :)

  • Irena Klasová | 9. 5. 2007 15:16

    Štrůdlík byl opravdu móc dobrý, boj o patky byl zvládnut, udělala jsem tři nohy z listového těsta, takže patek bylo celkem šest a nikdo o ně nebyl ochuzen :-) Dávám za 1 s hvězdičkou a vřele doporučuji:-))).

  • Světlana Čelechovská | 9. 5. 2007 09:27

    Nádivka se dá udělat dopředu a zavařit. Je v receptech pod názvem Jablečná "skoronutela"...mám s ní opravdu moc dobré zkušenosti. A dá se použít na všechno. Od nádivek přes pomazánku a nebo jenom tak.A je hned po ruce.

  • Kristýna | 8. 5. 2007 19:43

    zajímalo by me jak je to s tim pudinkem neudelaji se hrudky kdyz se tam jenom vysype prasek?

  • flowerbee | 7. 5. 2007 16:40

    Pripojuji se k dotazu..to se tam jen tak vysype pudinkovy prasek? Nemel by se rozmichat v mleku?

  • Lenka Kristová | 4. 5. 2007 23:12

    Markéto, hubnu pár kilo do plavek, ale po přečtení receptu dietu poruším :))

  • Kamila | 4. 5. 2007 16:33

    obě nádivky mě moc zaujali,dali by se použít i někam jinam??Přijde mi že do štrůdlu je jich škoda :o)))

  • ELA | 4. 5. 2007 14:57

    dámy, tento problém jsem vyřešila elegantně - dělám miništrůdlíky, každý se rozkrojí na dvě patičky a jeden vnitřní kousek (ten zase pro milovníky náplně :))

  • englicka | 4. 5. 2007 14:47

    Ano,ano jak říká paní Irenka jen pudinkový prášek..jóó tak na patky má nárok jenom ten můj :o))

  • Irena Klasová | 4. 5. 2007 13:06

    Paní Markéto, Vy mi ale děláte chutě, akorát obědvám jablko, ale štrůdlík bych si dala,nejradši mám patky, o ty je doma boj:-)) ukládám a vyzkouším.Anonyme, mám dojem, že se tam dává jen pudinkový prášek, tak jako, když se dělá nepečený jablkový dort.

  • Anonym | 4. 5. 2007 11:47

    Zní to lákavě, určitě vyzkouším. Jen mám dotaz - přidávat pudink již uvařený nebo pudinkový prášek?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Štrůdly Nejlepší dezerty
Moučníky Záviny Pečení Vaření Výjimečný den Posvícení Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoládový pudink Cukr Hořká čokoláda Jablka Kakao Máslo Ořechy Těsto
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Malínský špaček od sestry Ireny

Malínský špaček od sestry Ireny

Velikonoční sekaná

Velikonoční sekaná

3x3 - těstovinový salát

3x3 - těstovinový salát

Kuřecí mňamka ve smetanovo sýrové omáčce

Kuřecí mňamka ve smetanovo sýrové…

Krkovice na moravance

Krkovice na moravance

Rajčatový krém z čerstvých rajčat

Rajčatový krém z čerstvých rajčat

Koláček z pohanky

Koláček z pohanky

Dušená kapusta se slaninou

Dušená kapusta se slaninou

Kyšková buchta s třešněmi

Kyšková buchta s třešněmi

Doporučujeme

20 minut
Letní těstoviny

Letní těstoviny

30 minut
Báječná cuketová polévka

Báječná cuketová polévka

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

100 minut
Kynuté borůvkové knedlíky

Kynuté borůvkové knedlíky

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

45 minut
Hrnkový cuketový perník

Hrnkový cuketový perník

40 minut
Pečený květák s uzenou paprikou

Pečený květák s uzenou paprikou

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

Poslední sledované recepty

154
Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem
Restované žampiony s…
85
Kaštanové crème brûlée
Kaštanové crème brûlée
32
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
27
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
25
Dýňová tortila
Dýňová tortila

Zajímavé články

Mozzarella a mascarpone: Skvělé italské sýry, které jsou ideální na teplé letní dny
Mozzarella a mascarpone: Skvělé italské sýry,…
Sladké buchty z cukety: Upečte z ní bábovku, perník, brownies nebo muffiny
Sladké buchty z cukety: Upečte z ní bábovku,…
Kytičky vs. zvířátka: Dělená strava slibuje snadné hubnutí i lepší trávení. Může to fungovat?
Kytičky vs. zvířátka: Dělená strava slibuje…
Zavařování okurek v myčce na nádobí: Znáte tento snadný trik?
Zavařování okurek v myčce na nádobí: Znáte tento…
Letní omáčky jsou v kurzu: 7 nejlepších receptů od našich babiček
Letní omáčky jsou v kurzu: 7 nejlepších receptů…
AHA.cz Domlácený Slováček skončil v nemocnici! Mrazivý ortel primáře

Domlácený Slováček skončil v nemocnici! Mrazivý ortel primáře

Mimibazar Itálie: Vysněná dovolená pro každého

Itálie: Vysněná dovolená pro každého

Dáma.cz Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Blesk pro ženy Puntíky jsou trendy pro každou ženu: Na co dát ale pozor ve zralém věku?

Puntíky jsou trendy pro každou ženu: Na co dát ale pozor ve zralém věku?

Ženy.cz 6 maličkostí, které vám zlepší paměť i soustředění

6 maličkostí, které vám zlepší paměť i soustředění

Blesk.cz Divoký večírek Petra Jandy: Sexy cirkusačky a Pirk jako svalovec!

Divoký večírek Petra Jandy: Sexy cirkusačky a Pirk jako svalovec!

SportRevue.cz FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Kočičí horoskop: V jakém znamení je váš čtyřnohý miláček a co to o něm vypovídá?

Kočičí horoskop: V jakém znamení je váš čtyřnohý miláček a co to o něm vypovídá?

  • Recepty.cz
  • Štrůdlík s jablečnou nutelou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact