• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Štrůdlík s jablečnou nutelou
Napište svůj komentář k receptu

Štrůdlík s jablečnou nutelou

autor: haluška50
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Štrůdlík s jablečnou nutelou
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • těsto štrůdlové, závinové nebo listové - podle oblíbenosti
  • Nádivka
    • 1
      kg jablka
    • 100
      g hořká čokoláda
    • 30
      g kakao
    • máslo
    • 250
      g cukr
    • čokoládový pudink nebo kakaový
    • ořechy na hrubo pomleté

Postup přípravy receptu

1
Jablka oloupeme a nahrubo nastrouháme, dáme do kastrolu, přidáme cukr, čokoládu, kakao a trochu vody. Uvedeme do varu a přidáme pudink. Odstavíme a necháme lehce vychladit. Rozválené těsto potřeme máslem, poklademe náplň a posypeme ořechy. Zavineme a na plechu potřeme máslem nebo vajíčkem. Pečeme asi 35 minut.
2
Vyzkoušela jsem také nádivku: hrušky, bílá čokoláda, sušené mléko, vanilkový pudink: ale pozor na množství cukru - opravdu značně jsem ubrala, na hrubo pomleté mandle.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pečená kachní prsa s jablky, javorovým sirupem a jablečnou zálivkou

Pečená kachní prsa s jablky,…

Kynutý koláč s jablečnou náplní

Kynutý koláč s jablečnou náplní

Křehký koláč s tvarohovo-jablečnou náplní

Křehký koláč s tvarohovo-jablečnou…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jurda Čurda | 12. 7. 2011 12:30

    Ten Štrůdl moc dobře neohodnotili že tam dali za známku: 2+. :-( Je to moc smutné. :-( V Pondělí ho dělala babička a moc se jí povedl a byl strašně vynikající. :-)

  • Miroslava Marková | 12. 11. 2007 09:57

    Vyzkoušela jsem, je to moc dobré, ale příště také nebudu dávat teplou náplň na těsto!Jo, jo, práce kvapná, málo platná!

  • Eva Červenková | 4. 9. 2007 19:30

    Prosím mám dotaz- poté co do náplně vsypeme pudink ještě vaříme- aby se ten pudink uvařil do jeho obvyklé podoby?každopádně zajímavej receptík!

  • Salome | 10. 5. 2007 09:35

    Tedy paní Markéto, po prvním přečtení mi připadalo, že je to velmi odvážná kombinace, ale zkusila jsem to. Těsto jsem použila svoje - 250 g hladké mouky, 1 Omega, 1 zakyslá smetana - a na to Vaši nádivku. Vynikající!! A taky jsem si vyzkoušela, že pomazat toto těsto ještě teplou nádivkou opravdu není dobrý nápad. :)

  • Irena Klasová | 9. 5. 2007 15:16

    Štrůdlík byl opravdu móc dobrý, boj o patky byl zvládnut, udělala jsem tři nohy z listového těsta, takže patek bylo celkem šest a nikdo o ně nebyl ochuzen :-) Dávám za 1 s hvězdičkou a vřele doporučuji:-))).

  • Světlana Čelechovská | 9. 5. 2007 09:27

    Nádivka se dá udělat dopředu a zavařit. Je v receptech pod názvem Jablečná "skoronutela"...mám s ní opravdu moc dobré zkušenosti. A dá se použít na všechno. Od nádivek přes pomazánku a nebo jenom tak.A je hned po ruce.

  • Kristýna | 8. 5. 2007 19:43

    zajímalo by me jak je to s tim pudinkem neudelaji se hrudky kdyz se tam jenom vysype prasek?

  • flowerbee | 7. 5. 2007 16:40

    Pripojuji se k dotazu..to se tam jen tak vysype pudinkovy prasek? Nemel by se rozmichat v mleku?

  • Lenka Kristová | 4. 5. 2007 23:12

    Markéto, hubnu pár kilo do plavek, ale po přečtení receptu dietu poruším :))

  • Kamila | 4. 5. 2007 16:33

    obě nádivky mě moc zaujali,dali by se použít i někam jinam??Přijde mi že do štrůdlu je jich škoda :o)))

  • ELA | 4. 5. 2007 14:57

    dámy, tento problém jsem vyřešila elegantně - dělám miništrůdlíky, každý se rozkrojí na dvě patičky a jeden vnitřní kousek (ten zase pro milovníky náplně :))

  • englicka | 4. 5. 2007 14:47

    Ano,ano jak říká paní Irenka jen pudinkový prášek..jóó tak na patky má nárok jenom ten můj :o))

  • Irena Klasová | 4. 5. 2007 13:06

    Paní Markéto, Vy mi ale děláte chutě, akorát obědvám jablko, ale štrůdlík bych si dala,nejradši mám patky, o ty je doma boj:-)) ukládám a vyzkouším.Anonyme, mám dojem, že se tam dává jen pudinkový prášek, tak jako, když se dělá nepečený jablkový dort.

  • Anonym | 4. 5. 2007 11:47

    Zní to lákavě, určitě vyzkouším. Jen mám dotaz - přidávat pudink již uvařený nebo pudinkový prášek?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Štrůdly Nejlepší dezerty
Moučníky Záviny Pečení Vaření Výjimečný den Posvícení Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoládový pudink Cukr Hořká čokoláda Jablka Kakao Máslo Ořechy Těsto
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Brokolicový salát s tuňákem

Brokolicový salát s tuňákem

Rychlé langoše

Rychlé langoše

Sýrová roláda II.

Sýrová roláda II.

Bílý chléb dokonalý

Bílý chléb dokonalý

Salát z krabích tyčinek s majonézou

Salát z krabích tyčinek s majonézou

Nepečený dort III.

Nepečený dort III.

Zapečené brambory se zelím

Zapečené brambory se zelím

Ragú z divočáka na švestkách

Ragú z divočáka na švestkách

Špenátová omáčka

Špenátová omáčka

Doporučujeme

30 minut
Srbské rizoto

Srbské rizoto

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

60 minut
Jahodovo-rebarborový koláč

Jahodovo-rebarborový koláč

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

70 minut
Křehké galetky s rebarborou

Křehké galetky s rebarborou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

50 minut
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

Poslední sledované recepty

29
Klasické lečo
Klasické lečo
26
Bešamel
Bešamel
16
Houbové ragú s nudlemi
Houbové ragú s nudlemi
16
Houbové roštěnky
Houbové roštěnky
15
Australská čokoládová buchta z červené řepy
Australská čokoládová…

Zajímavé články

Jamie Oliver slaví 50! Geniální kuchař, který první knihu přečetl až před čtyřicítkou
Jamie Oliver slaví 50! Geniální kuchař, který…
13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
Neapolská pizza: Královna italské kuchyně vás ohromí na první sousto
Neapolská pizza: Královna italské kuchyně vás…
Od pondělí do pátku: Večeře z těstovin 5x jinak, od klasiky až po netradiční kombinace
Od pondělí do pátku: Večeře z těstovin 5x jinak,…
Superpotravina týdne: Květy černého bezu. 4 dobré důvody, proč si je jít hned natrhat, plus recepty
Superpotravina týdne: Květy černého bezu. 4 dobré…
AHA.cz Basiková na dně! Nemoc a myšlenky na smrt

Basiková na dně! Nemoc a myšlenky na smrt

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Blesk pro ženy Boho šaty: Komu budou slušet modely s volánky a kdo by se jim měl vyhnout obloukem?

Boho šaty: Komu budou slušet modely s volánky a kdo by se jim měl vyhnout obloukem?

Ženy.cz Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Blesk.cz Dramatický duel v Survivoru: Hysterický Michael versus Dominika! Kdo vypadl?

Dramatický duel v Survivoru: Hysterický Michael versus Dominika! Kdo vypadl?

SportRevue.cz FOTO: Pamatujete? 37 sexy partnerek fotbalistů, které jsme mohli vidět v roce 2018 na šampionátu v Rusku

FOTO: Pamatujete? 37 sexy partnerek fotbalistů, které jsme mohli vidět v roce 2018 na šampionátu v Rusku

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu se silnou intuicí: Kdo vycítí problém dřív, než o něm promluvíte?

5 znamení zvěrokruhu se silnou intuicí: Kdo vycítí problém dřív, než o něm promluvíte?

  • Recepty.cz
  • Štrůdlík s jablečnou nutelou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact