kostka
ceres soft
nebo Omega - případně jedno balení listového těsta
Na náplň
dětské piškoty
vanilkový cukr
6,50
dl
mléko
jablka
nakrájená na kousky
puding
1 a 1/2 s vanilkovou příchutí
Postup přípravy receptu
1
Z mléka a pudinkového prášku uvaříme pudink a necháme ho za občasného zamíchání trochu vychladnout. Větší polovinu těsta rozválíme a vyložíme jím plech (nedáme-li pečící papír, pak pod pivní těsto plech lehce pomastíme, třeba jen papírem od tuku). Poklademe piškoty (nemusí zaplňovat celé dno), na ně dáme celistvou vrstvu nakrájených jabllek, kterou posypeme vanilkovým cukrem (milovníkům méně sladkých moučníků stačí jeden). Navrch rozetřeme pudink a přikryjeme druhým plátem těsta. Spojíme okraje a vrchní plát propícháme vidličkou. Upečeme v předehřáté troubě do zlatova.
2
Pivní těsto potřeme během pečení jednou až dvakrát rozpuštěným máslem. Kdo má rád sladší pečivo, může na povrchu pocukrovat nebo přisladit pudink. Je to zajímavá obdoba klasických štrůdlových moučníků.