• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami
Napište svůj komentář k receptu

Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 11
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami
Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami
Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami
Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami
Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami
Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami
Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami
5fotografií
Nahrát fotku
 

Tento koláč je prostě špica. Jemnost tvarohu s lehkou kyselostí borůvek z něj dělá skvělý dezert ke kávě nebo sladkou tečku po obědě. Vyzkoušíte ho?

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto:
    • 400
      g polohrubá mouka
    • 1
      ks žloutek
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 4
      lžíce kakao
    • 180
      g máslo
    • 170
      g cukr
    • 10
      lžíce mléko
  • Náplň:
    • 500
      g tvaroh (z alobalu)
    • 1
      špetka vanilka
    • 100
      g cukr
    • 3
      ks žloutek
    • 4
      ks bílek
    • hnědý rum
    • borůvky

Postup přípravy receptu

1
Nejprve si připravíme těsto - žloutky utřeme s cukrem a máslem. Přidáme mouku, kakao a prášek do pečiva. Postupně přidáváme mléko, abychom docílili ideální konzistence těsta. Těsto můžeme samozřejmě zpracovat i v robotu.

RADA: Jak vyrobit máslo?

2
Hotové těsto rozdělíme na 2 části a dáme je asi na 40 minut do mrazáku.

RADA: Vyzkoušejte i další borůvkové koláče

3
Mezitím připravíme náplň - utřeme tvaroh s cukrem, přidáme vanilku, rum a žloutky. Z bílků vyšleháme pevný sníh a jemně ho zamícháme k tvarohu.

RADA: Jak na domácí tvaroh?

4
Plech vymažeme máslem. Polovinu těsta rovnoměrně nastrouháme do formy (o průměru 32 cm). Na něj rozetřeme tvarohovou náplň, posypeme borůvkami. Nahoru pak nastrouháme druhou polovinu těsta.

RADA: Máte chuť i na další recepty s tvarohem?

5
Koláč pečeme na 180 stupňů asi 40-45 minut. Propečenost zkontrolujeme špejlí - těsto se nesmí lepit. Koláč skladujeme v lednici, kde v pohodě vydrží několik dnů a navíc v ní nádherně zvlhne.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Strouhaný koláč

Strouhaný koláč

Borůvkový dort

Borůvkový dort

Borůvkový mug cake

Borůvkový mug cake

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Borůvky Cukr Hnědý rum Kakao Máslo Mléko Polohrubá mouka Prášek do pečiva Tvaroh Vanilka Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Olejová bábovka

Olejová bábovka

Těstoviny s kuřetem a špenátem

Těstoviny s kuřetem a špenátem

Mleté maso zapečené s bramborem, těstovinou

Mleté maso zapečené s bramborem,…

Boží penne rigate

Boží penne rigate

Vepřový králík pečený na bylinkách

Vepřový králík pečený na bylinkách

Šlehačkový koláč s rebarborou

Šlehačkový koláč s rebarborou

Gratinované brambory (nejen) s cibulkou

Gratinované brambory (nejen) s…

Chléb pečený v kastrolu

Chléb pečený v kastrolu

Beránek ze šlehačky

Beránek ze šlehačky

Doporučujeme

40 minut
Čevapčiči s brambory a žampiony na grilu

Čevapčiči s brambory a žampiony na…

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

113
Šneci z remosky - na slano
Šneci z remosky - na…
103
Kuřecí vývar II.
Kuřecí vývar II.
68
Halušky s pečeným kuřetem
Halušky s pečeným kuřetem
56
Vepřové se smetanovo-žampionovou omáčkou
Vepřové se smetanovo…
36
Hovězí šuej ču
Hovězí šuej ču

Zajímavé články

Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás ohromí
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás…
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická bomba doslova nakopne imunitu
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická…
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let starý recept je sázka na jistotu
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let…
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte se!
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte…
AHA.cz Luďan z MOSTu! sundal teplákovku a... Z Hofmanna je drsňák

Luďan z MOSTu! sundal teplákovku a... Z Hofmanna je drsňák

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Trik této české absolventky funguje! Po škole získala práci snů

Trik této české absolventky funguje! Po škole získala práci snů

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Dana Morávková: Vypekl ji manžel!

Dana Morávková: Vypekl ji manžel!

SportRevue.cz Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

Další doporučené recepty:

Strouhaný kakaový koláč
Strouhaný kakaový koláč
Strouhaný kakaový koláč s tvarohem
Strouhaný kakaový koláč s tvarohem
Strouhaný koláč
Strouhaný koláč
Střapáci z kokosového těsta
Střapáci z kokosového těsta
Středomořská čočková polévka
Středomořská čočková polévka
Středozemní pizza - koláč
Středozemní pizza - koláč
  • Recepty.cz
  • Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact