Na vymazaný plech s vyšším okrajem nastrouháme na hrubém struhadle (na kapky) 2/3 těsta. Rozetřeme náplň a nastrouháme zbytek těsta. Pečeme v předehřáté troubě.
ten to kolac je vynikajici a mohu vsem jen a jen doporucit,ja ho doma pecu min 3x do mesice a jen se po nem zaprasi a taky obcas delam testo jednu pulku normalni bilou a druhou cokoladouvou a taky super :) dnes jdu delat poprve s domacim tvarohem tak jsem na to zvedava :) snad to ale bude taky skvele
Super recept, jednoduchý a konečný výsledek vynikající !!!
Lucka ...
|13. 7. 2010 19:30
děkuji za inspiraci =)..už je upečeno..a?..chutná=))
zdenka
|15. 3. 2008 13:53
U nás nejoblíbenější koláč,dělám ho asi 2o let.Těsto rozdělím na dvě poloviny a dám zmrazit na kost..Pak stačí vyndat a za chvíli jde skvěle strouhat.Nemá chybu!
stepanka nova
|5. 9. 2007 10:05
Jeden z nejlepsich kolacu z doby meho detstvi! Mamka davala ale kakao jen do horni pulky testa a do tvarohu rozinky v rumu. Nicmene v obou variantach chutna i nadale a to i internacionalnimu publiku!
Ivana
|25. 9. 2006 20:53
Tenhle kolac delam uz asi 30 let s tvarohem .Ale kdo nema rad tvaroh....muze vmichat nastrouhana jablka....pak testo vytvarovat na valecky a dat zmrazit.Ovsem ma uz to jinou chut,ale take dobrou.Navrch je pak dobre dat cokoladovou nebo citronovou polevu.
Jana
|11. 4. 2005 21:11
Nejde to dělat i s jablky? My tvaroh moc nemusíme, přitom recept se zdá být rychlý.
Jana z VM
|11. 4. 2005 14:50
Mám dojem, že tento koláč je zde již několkrát s menšími obměnami a pod jinými názvy. A to těsto je lépe dát na chvíli do mrazničky, rychleji ztuhne a jde dobře strouhat.
Jitka
|11. 4. 2005 13:14
Tento koláč dělala má teta a vždy se po něm jen zaprášilo. Doporučuji těsto nechat pořádně vychladit, jinak se špatně strouhá.