Vynikající koláč pro všední chvíle i slavnostnější příležitosti. Kakaový korpus a tvarohová náplň zdobená nastrouhaným kakaovým těstem tvoří dohromady báječný lehký dezert, na kterém si pochutnají všichni milovníci sladkého.
Změklé máslo smíchejte v robotu s hnětacím hákem s moukou, kakaem, práškem do pečiva a žloutkem. Podle potřeby přidejte mléko a rychle vypracujte hladké, nelepivé těsto. Rozdělte ho na poloviny a každou zabalte do fólie. Polovinu těsta uložte do ledničky, druhou na 30 minut do mrazáku.
Těsto z ledničky rozválejte mezi dvěma archy pečicího papíru na tenkou obdélníkovou placku, rozložte ji na plech vyložený pečicím papírem. Na těsto rozetřete tvarohovou náplň. Těsto uložené v mrazáku nastrouhejte nahrubo na tvarohovou náplň, rovnoměrně po celé ploše. Pečte v troubě vyhřáté na 170 °C asi 40 minut. Po vychladnutí krájejte na porce.
Příprava: psané snadné, ale přijde mi že je to středně obtížné. Hlavně zabere to těsto dost prace. Tvaroch je jednoduchý udělat. Po prvé jak sem to dělala tak mi to vůbec nešlo, a na po druhé už to šlo líp.