• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Strouhaná vepřová játra
Napište svůj komentář k receptu

Strouhaná vepřová játra

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Strouhaná vepřová játra
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • vepřová játra játra
    • 2
      cibule
    • olej
    • hladká mouka
    • masox
    • pepř mletý
    • mletý kmín

Postup přípravy receptu

1
Játra omyjeme, očistíme. Na oleji osmažíme cibuli do zlatova, přidáme játra a orestujeme, podlijeme vodou a přidáme pepř a kmín. Dusíme do měkka. Poté játra vyndáme, přidáme masox a povaříme. Potom omáčku zahustíme hladkou moukou nebo jíškou. Po vychladnutí játra nastrouháme na hrubém struhadle a přidáme do omáčky a prohřejeme.
2
Jako přílohu můžeme použít rýži, brambory i knedlíky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Strouhaná tvarohová buchta

Strouhaná tvarohová buchta

Zavařená strouhaná jablka do štrůdlu

Zavařená strouhaná jablka do štrůdlu

Babiččina dia sterilovaná strouhaná jablka

Babiččina dia sterilovaná strouhaná…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Magdalena | 11. 12. 2012 13:25

    Játra na smetaně - knedlík <:-) je naše oblíbené jídlo

  • Jana Wernischova | 8. 10. 2008 12:16

    Ahoj, omlouvám se, ten první dotaz k tomuhle jídlu až úplně dole jsem nemyslela rozhodně njak zle, prostě jsem se jen ptala. Játrovou omáčku jsem nikdy nejedla a tak mě asi zmátl název. Ale protože játra mám moc ráda, tak to nejspíš brzy zkusím, včetně těch jater ve smetaně.

  • Aranka Lady | 7. 10. 2008 21:51

    Jo, super rychlé , levné jídlo.

  • Markýza První | 7. 10. 2008 16:41

    Tuhle omáčku občas dělám a dětem chutná. Na 5 porcí dávám cca 1 kg jater. Dělám hodně hustou - jsou to opravdu strouhaná játra v omáčce .

  • Jarka O. | 7. 10. 2008 13:44

    No, je pravda, že dnes se lidé stravují jinak než když jsem byla mladá já. Hodně se změnilo a většinou k lepšímu. Možná je ale škoda, že už se vnitřnosti všeobecně jedí méně. Játrovou omáčku jsem vařila holkám, když byly malé, rodiče nás zásobovali bio játry z drůbeže a králíků. Ale je pravda, že od té doby jsem ji nedělala, můj muž vnitřnosti nejí vůbec a mladší dcera se postupem doby "potatila" :-))

  • Danka Snášelová | 7. 10. 2008 11:11

    Naprosto souhlasím se Zdenou z JM. I já vařím játrovou omáčku - pro manžela a pro mou maličkost. Máme zdravý chrup a přesto játrovou omáčku máme rádi, když jsou játra jenom našprtaná, nebo nakrájená jenom na malinkaté kousky. Nám velice chutnají játra ve smetanové omáčce, která připomíná chuť svíčkové. Je zde pod názvem "Vepřová játra na smetaně".

  • Frantiska :) | 7. 10. 2008 10:50

    Omlouvam se ze to neni k receptu, ale nedavno jsem kupovala veprova jatra a nejmensi co meli vazily 600g, takze maly kousek jater si predstavuju jinak :)

  • Zdena z JM | 7. 10. 2008 07:18

    Já dělám játrovou omáčku trochu jinak.Je zde pod názvem "Játrová omáčka".Občas ji vařím a vždy si na ní pochutnáme.Ne proto,že bych ji vařila pro bezzubé staré lidi,malé děti a nebo abych z kousku jater nakrmila celý zájezd.Ale proto,že nám zkrátka chutná.

  • Zdena z JM | 7. 10. 2008 07:10

    Játrovou omáčku dělám trochu jinak,mám ji zde pod názvem"Játrová omáčka".Občas ji dělám a vždy si na ní pochutnáme.A vůbec to není proto, že bych ji vařila pro bezzubé nebo malé děti ani proto,abych z kousku jater udělala jídlo pro celý zájezd.Ale prostě proto,že ji máme moc rádi.

  • Zdena z JM | 7. 10. 2008 07:10

    Játrovou omáčku dělám trochu jinak,mám ji zde pod názvem"Játrová omáčka".Občas ji dělám a vždy si na ní pochutnáme.A vůbec to není proto, že bych ji vařila pro bezzubé nebo malé děti ani proto,abych z kousku jater udělala jídlo pro celý zájezd.Ale prostě proto,že ji máme moc rádi.

  • Di - | 7. 10. 2008 06:29

    To nevím, Jarko. Já ji jedla jednou jako malé dítě a jako dospělá se s ní nikde nesetkala. Možná to opravdu byl nápad, jak z malého kousku jater nakrmit ne "celý zájezd", ale alespoň celou rodinu. Vždyť játra byla podpultovka! Dnes si je koupíš v každém řeznictví, tak si raději dáš kus masa než omáčku, a ta asi "vyšla z módy".

  • Jarka O. | 6. 10. 2008 20:51

    Di, proč se nedělá? Pokud má někdo játra z doma chovaného pašíka, nevidím v tom problém...ostatně já tuto omáčku mám mezi svými dětskými jídly zde.

  • Di - | 6. 10. 2008 20:39

    Zřejmě proto, že jde o tzv. játrovou omáčku, která už se dnes nedělá.

  • Jana Wernischova | 6. 10. 2008 19:54

    Proč se játra strouhají? Je to jídlo pro děti nebo staré bezzubé nebo se tak z malého kousku masa udělá večeře pro celý zájezd?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Hladká mouka Masox Mletý kmín Olej Pepř mletý Vepřová játra
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pestrý zeleninový kotlík

Pestrý zeleninový kotlík

Nekynuté rychlé těsto na pizzu

Nekynuté rychlé těsto na pizzu

Cuketa zapečená s paprikou a žampiony

Cuketa zapečená s paprikou a žampiony

Drobenkový kokosový koláč s tvarohem

Drobenkový kokosový koláč s tvarohem

Kus Kus (Cous Cous)

Kus Kus (Cous Cous)

Banánový chlebíček bez másla - vláčný

Banánový chlebíček bez másla - vláčný

Čokoládové cupcakes

Čokoládové cupcakes

Valašský Frgál

Valašský Frgál

Vanilkové mini bábovky

Vanilkové mini bábovky

Doporučujeme

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

62
Bramborovo-cuketové placičky s balkánským sýrem
Bramborovo-cuketové…
53
Francouzský toast ze zbylé vánočky nebo mazance
Francouzský toast ze…
32
Cuketové stripsy s parmazánem
Cuketové stripsy s…
28
Bábovka z kefíru hrníčková
Bábovka z kefíru…
26
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem

Zajímavé články

Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti, které potěší nejen vášnivé houbaře
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti,…
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4 recepty, jak je chutně využít
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4…
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj připravit lahodný nápoj i dezert podle receptu Josefa Maršálka
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj…
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou dobrotu prince Harryho, čokoládový tiffin nebo karamelové pokušení
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou…
AHA.cz František Ringo Čech (82): Nová žena! Ve věku vnučky

František Ringo Čech (82): Nová žena! Ve věku vnučky

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Blesk pro ženy Tohle byly největší ikony 90. let! Jak vypadají dnes?

Tohle byly největší ikony 90. let! Jak vypadají dnes?

Ženy.cz Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Blesk.cz Marta Kubišová (83): Poslední koncert! Kardiolog Neužil ji jistil v první řadě

Marta Kubišová (83): Poslední koncert! Kardiolog Neužil ji jistil v první řadě

SportRevue.cz FOTO: Kdo má nejhezčí fotbalovou manželku v Rusku? Pavel Pogrebňak!

FOTO: Kdo má nejhezčí fotbalovou manželku v Rusku? Pavel Pogrebňak!

Maminka.cz Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo musí přestat utrácet a kdo chytne ve vztahu druhý dech?

Horoskop na další týden: Kdo musí přestat utrácet a kdo chytne ve vztahu druhý dech?

  • Recepty.cz
  • Strouhaná vepřová játra
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact