• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Strouhaná vepřová játra
Napište svůj komentář k receptu

Strouhaná vepřová játra

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Strouhaná vepřová játra
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • vepřová játra játra
    • 2
      cibule
    • olej
    • hladká mouka
    • masox
    • pepř mletý
    • mletý kmín

Postup přípravy receptu

1
Játra omyjeme, očistíme. Na oleji osmažíme cibuli do zlatova, přidáme játra a orestujeme, podlijeme vodou a přidáme pepř a kmín. Dusíme do měkka. Poté játra vyndáme, přidáme masox a povaříme. Potom omáčku zahustíme hladkou moukou nebo jíškou. Po vychladnutí játra nastrouháme na hrubém struhadle a přidáme do omáčky a prohřejeme.
2
Jako přílohu můžeme použít rýži, brambory i knedlíky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Strouhaná tvarohová buchta

Strouhaná tvarohová buchta

Zavařená strouhaná jablka do štrůdlu

Zavařená strouhaná jablka do štrůdlu

Babiččina dia sterilovaná strouhaná jablka

Babiččina dia sterilovaná strouhaná…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Magdalena | 11. 12. 2012 13:25

    Játra na smetaně - knedlík <:-) je naše oblíbené jídlo

  • Jana Wernischova | 8. 10. 2008 12:16

    Ahoj, omlouvám se, ten první dotaz k tomuhle jídlu až úplně dole jsem nemyslela rozhodně njak zle, prostě jsem se jen ptala. Játrovou omáčku jsem nikdy nejedla a tak mě asi zmátl název. Ale protože játra mám moc ráda, tak to nejspíš brzy zkusím, včetně těch jater ve smetaně.

  • Aranka Lady | 7. 10. 2008 21:51

    Jo, super rychlé , levné jídlo.

  • Markýza První | 7. 10. 2008 16:41

    Tuhle omáčku občas dělám a dětem chutná. Na 5 porcí dávám cca 1 kg jater. Dělám hodně hustou - jsou to opravdu strouhaná játra v omáčce .

  • Jarka O. | 7. 10. 2008 13:44

    No, je pravda, že dnes se lidé stravují jinak než když jsem byla mladá já. Hodně se změnilo a většinou k lepšímu. Možná je ale škoda, že už se vnitřnosti všeobecně jedí méně. Játrovou omáčku jsem vařila holkám, když byly malé, rodiče nás zásobovali bio játry z drůbeže a králíků. Ale je pravda, že od té doby jsem ji nedělala, můj muž vnitřnosti nejí vůbec a mladší dcera se postupem doby "potatila" :-))

  • Danka Snášelová | 7. 10. 2008 11:11

    Naprosto souhlasím se Zdenou z JM. I já vařím játrovou omáčku - pro manžela a pro mou maličkost. Máme zdravý chrup a přesto játrovou omáčku máme rádi, když jsou játra jenom našprtaná, nebo nakrájená jenom na malinkaté kousky. Nám velice chutnají játra ve smetanové omáčce, která připomíná chuť svíčkové. Je zde pod názvem "Vepřová játra na smetaně".

  • Frantiska :) | 7. 10. 2008 10:50

    Omlouvam se ze to neni k receptu, ale nedavno jsem kupovala veprova jatra a nejmensi co meli vazily 600g, takze maly kousek jater si predstavuju jinak :)

  • Zdena z JM | 7. 10. 2008 07:18

    Já dělám játrovou omáčku trochu jinak.Je zde pod názvem "Játrová omáčka".Občas ji vařím a vždy si na ní pochutnáme.Ne proto,že bych ji vařila pro bezzubé staré lidi,malé děti a nebo abych z kousku jater nakrmila celý zájezd.Ale proto,že nám zkrátka chutná.

  • Zdena z JM | 7. 10. 2008 07:10

    Játrovou omáčku dělám trochu jinak,mám ji zde pod názvem"Játrová omáčka".Občas ji dělám a vždy si na ní pochutnáme.A vůbec to není proto, že bych ji vařila pro bezzubé nebo malé děti ani proto,abych z kousku jater udělala jídlo pro celý zájezd.Ale prostě proto,že ji máme moc rádi.

  • Zdena z JM | 7. 10. 2008 07:10

    Játrovou omáčku dělám trochu jinak,mám ji zde pod názvem"Játrová omáčka".Občas ji dělám a vždy si na ní pochutnáme.A vůbec to není proto, že bych ji vařila pro bezzubé nebo malé děti ani proto,abych z kousku jater udělala jídlo pro celý zájezd.Ale prostě proto,že ji máme moc rádi.

  • Di - | 7. 10. 2008 06:29

    To nevím, Jarko. Já ji jedla jednou jako malé dítě a jako dospělá se s ní nikde nesetkala. Možná to opravdu byl nápad, jak z malého kousku jater nakrmit ne "celý zájezd", ale alespoň celou rodinu. Vždyť játra byla podpultovka! Dnes si je koupíš v každém řeznictví, tak si raději dáš kus masa než omáčku, a ta asi "vyšla z módy".

  • Jarka O. | 6. 10. 2008 20:51

    Di, proč se nedělá? Pokud má někdo játra z doma chovaného pašíka, nevidím v tom problém...ostatně já tuto omáčku mám mezi svými dětskými jídly zde.

  • Di - | 6. 10. 2008 20:39

    Zřejmě proto, že jde o tzv. játrovou omáčku, která už se dnes nedělá.

  • Jana Wernischova | 6. 10. 2008 19:54

    Proč se játra strouhají? Je to jídlo pro děti nebo staré bezzubé nebo se tak z malého kousku masa udělá večeře pro celý zájezd?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Hladká mouka Masox Mletý kmín Olej Pepř mletý Vepřová játra
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Salát z červené řepy s fazolemi

Salát z červené řepy s fazolemi

Drobenkový tvarohový dort

Drobenkový tvarohový dort

Placky z kysaného zelí

Placky z kysaného zelí

Medové perníčky hned k jídlu

Medové perníčky hned k jídlu

Placičky z ovesných vloček II.

Placičky z ovesných vloček II.

Plněné rohlíky jako jednohubky

Plněné rohlíky jako jednohubky

Mrkvová bezlepková buchta

Mrkvová bezlepková buchta

Těstoviny po Italsku

Těstoviny po Italsku

Bylinkový olej

Bylinkový olej

Doporučujeme

60 minut
Pečené brambory s brynzou a slaninou

Pečené brambory s brynzou a slaninou

15 minut
Vaječné muffiny ve slanině

Vaječné muffiny ve slanině

30 minut
Halloweenské cupcakes ala netopýři

Halloweenské cupcakes ala netopýři

105 minut
Myslivecké kuře s česnekovou polentou

Myslivecké kuře s česnekovou polentou

70 minut
Banánový chlebíček

Banánový chlebíček

170 minut
Salát z pečené dýně s trhaným masem a kozím sýrem

Salát z pečené dýně s trhaným masem a…

40 minut
Lepenice s trhaným uzeným

Lepenice s trhaným uzeným

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

105 minut
Řepánky

Řepánky

Poslední sledované recepty

24
Dokonale šťavnatá vepřová pečeně
Dokonale šťavnatá…
22
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
18
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
13
Zeleninová česnečka s kroupami
Zeleninová česnečka s…
12
Dýňová polévka I.
Dýňová polévka I.

Zajímavé články

Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento geniální podzimní dezert v pečené i nepečené verzi
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento…
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich běhat mráz po zádech
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich…
Zelný salát 7x jinak: Vyrobte si jednoduchou a chutnou přílohu nabitou vitaminy
Zelný salát 7x jinak: Vyrobte si jednoduchou a…
Jak využít kdoule? Udělejte z nich voňavá povidla, kompot nebo je přidejte k masu
Jak využít kdoule? Udělejte z nich voňavá povidla…
AHA.cz Lenka Filipová v kritickém stavu: Rychlý převoz do nemocnice!

Lenka Filipová v kritickém stavu: Rychlý převoz do nemocnice!

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Blesk pro ženy Velký horoskop na listopad: Kdo si sáhne na dno svých sil a koho čeká měsíc plný úspěchů?

Velký horoskop na listopad: Kdo si sáhne na dno svých sil a koho čeká měsíc plný úspěchů?

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Zpěvačka Katy Perry na noční prohlídce Prahy: Prošmejdila orloj a dopřála si řízek!

Zpěvačka Katy Perry na noční prohlídce Prahy: Prošmejdila orloj a dopřála si řízek!

SportRevue.cz FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

Maminka.cz Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Blesk Horoskopy Velký horoskop na listopad: Kdo si sáhne na dno svých sil a koho čeká měsíc plný úspěchů?

Velký horoskop na listopad: Kdo si sáhne na dno svých sil a koho čeká měsíc plný úspěchů?

  • Recepty.cz
  • Strouhaná vepřová játra
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact