Mouku, prášek do pečiva, heru, van. cukry, moučkový cukr smícháme dohromady rukama.
2
Těsto rozdělíme na dvě části. Do jedné přidáme kakao a propracujeme. Z těsta bílého a kakaového utvoříme koule a dáme do mrazáku na 20 minut.
3
Mezitím vymastíme a vysypeme plech a připravíme směs. Tvarohy, žloutky a cukr moučku umícháme a nakonec zjemníme tuhým sněhem.
4
Těsto bílé nebo kakaové nastrouháme na hrubém strouhadle a srovnáme na plechu, pak nalijeme směs, opět srovnáme a nakonec postrouháme druhou půlku těsta. Pečeme na mírném ohni, dokud okraje jemně nezhnědnou.
5
Zbytečně buchtu nepečeme dlouho, aby nebyla vysušená.
ja pouzivam philadelphiu a nesolene maslo a je to vyborne jinak jestli mate v okoli polske obchody ( a ty jsou vsude ) tak ti maji tvaroh
Míša
|9. 3. 2008 15:38
Tak právě jsem to dala do trouby..zatím to vypadá velmi lákavě.. ..už jsem ji dělala jednou..je vynikající..a zvládnou ji i takoví jako jsem já
Anonym
|8. 3. 2006 09:02
Já tenhle koláč peču už léta a v mém původním receptu bylo mléko a pudink nebo škrobová moučka - náplň je pak šťavnatá, vysoká, těsto jí jenom lemuje. Není to myslím otázka trpělivosti.
Lenka Dobešová
|8. 3. 2006 08:35
TAK TOHO JSEM SI VŠIMLA AŽ TEĎ,ŽE JSEM UDĚLALA PŘEKLEP S TÍM SLOVEM (NALEJEME). TAKŽE SPRÁVNĚ MÁ BÝT ROZETŘEME.ALE NIKDY JSEM NEDÁVALA MLÉKO DO TVAROHU,TO CHCE JEN TRPĚLIVOST A NIC VÍC.
Anonym
|7. 3. 2006 14:56
Já si myslím, že v náplní chybí mléko. Alespoň já ho tam dávám. Podívejte se na recept Strouhaný koláč II. (i když toho půllitru je až moc, dnes je tvaroh dost vlhký)
Magdina
|7. 3. 2006 08:50
Koláč je výborný. Jen ten pojem, že tvarohovou hmotu NALEJEME s tím to v praxi bylo horší. Nalít to nešlo, horko těžko to šlo rozetřít a to jsem to naředila mlíkem. Ale až na tuto maličkost buchta skvěle vypadá i chutná.
mishabv
|6. 3. 2006 09:46
Bylo to opravdu dobre, i kdyz v anglickych podminkach to ziskalo zvlastni slanou prichut diky tomu, ze maslo i cream cheese, ktery jsem pouzila misto zde neexistujiciho tvarohu, se tady prisoluji
Dáša Holubcová
|21. 8. 2005 15:53
Tuto buchtu dělám už několik let a patří mezi mé oblíbené. Přidávám navrch ještě čokoládu.
Lenka Dobešová
|20. 8. 2005 13:38
DĚKUJI,za pochvalu.
Marcela Žaludová
|20. 8. 2005 11:24
kkoláč je výborný ,hned se po něm zaprášilo.Doporučuji všem.