• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Strouhaná tvarohová buchta
Napište svůj komentář k receptu

Strouhaná tvarohová buchta

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 22
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Strouhaná tvarohová buchta
Strouhaná tvarohová buchta
Strouhaná tvarohová buchta
Strouhaná tvarohová buchta
Strouhaná tvarohová buchta
Strouhaná tvarohová buchta
Strouhaná tvarohová buchta
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g hladká mouka
    • 1,50
      balení hera
    • 2
      balení vanilkový cukr
    • 4
      lžíce kakao
    • 1
      balení prášek do pečiva
    • 2
      balení tvaroh
    • 2
      žloutek
    • 2
      bílek na sníh
    • moučkový cukr dle chuti

Postup přípravy receptu

1
Mouku, prášek do pečiva, heru, van. cukry, moučkový cukr smícháme dohromady rukama.
2
Těsto rozdělíme na dvě části. Do jedné přidáme kakao a propracujeme. Z těsta bílého a kakaového utvoříme koule a dáme do mrazáku na 20 minut.
3
Mezitím vymastíme a vysypeme plech a připravíme směs. Tvarohy, žloutky a cukr moučku umícháme a nakonec zjemníme tuhým sněhem.
4
Těsto bílé nebo kakaové nastrouháme na hrubém strouhadle a srovnáme na plechu, pak nalijeme směs, opět srovnáme a nakonec postrouháme druhou půlku těsta. Pečeme na mírném ohni, dokud okraje jemně nezhnědnou.
5
Zbytečně buchtu nepečeme dlouho, aby nebyla vysušená.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zavařená strouhaná jablka do štrůdlu

Zavařená strouhaná jablka do štrůdlu

Babiččina dia sterilovaná strouhaná jablka

Babiččina dia sterilovaná strouhaná…

Bramborovo-houbová strouhaná polévka

Bramborovo-houbová strouhaná polévka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Worbitka89
    Worbitka89 | 12. 12. 2017 12:11

    Úžasná, recept jsem předávala i v práci, stacilo i 1 větší vejce, děkuji :)

  • Worbitka | 10. 4. 2016 13:24

    Zkusila jsem, nakonec se povedla a moc chutnala, jen bych doplnila stupně a délku pečení, aby se to nemuselo tak hlídat.... ;-)

  • veronika | 29. 4. 2015 11:38

    Buchta výborná,akorát jsem musela do těsta přidat 1 žloutek,aby se mi těsto spojilo.Jinak chutově výborná.

  • silvik T.
    silvik T. | 17. 5. 2014 15:49

    Vynikající buchta.Znam jí a je skvělá.Včera jsem dělala z poloviční dávky a dnes můžu pect znovu :D

  • lenkagucikova | 5. 4. 2014 16:32

    ja pouzivam philadelphiu a nesolene maslo a je to vyborne :) jinak jestli mate v okoli polske obchody ( a ty jsou vsude ) tak ti maji tvaroh

  • Míša | 9. 3. 2008 15:38

    Tak právě jsem to dala do trouby..zatím to vypadá velmi lákavě..:) ..už jsem ji dělala jednou..je vynikající..a zvládnou ji i takoví jako jsem já :X:D

  • Anonym | 8. 3. 2006 09:02

    Já tenhle koláč peču už léta a v mém původním receptu bylo mléko a pudink nebo škrobová moučka - náplň je pak šťavnatá, vysoká, těsto jí jenom lemuje. Není to myslím otázka trpělivosti.

  • Lenka Dobešová | 8. 3. 2006 08:35

    TAK TOHO JSEM SI VŠIMLA AŽ TEĎ,ŽE JSEM UDĚLALA PŘEKLEP S TÍM SLOVEM (NALEJEME). TAKŽE SPRÁVNĚ MÁ BÝT ROZETŘEME.ALE NIKDY JSEM NEDÁVALA MLÉKO DO TVAROHU,TO CHCE JEN TRPĚLIVOST A NIC VÍC.

  • Anonym | 7. 3. 2006 14:56

    Já si myslím, že v náplní chybí mléko. Alespoň já ho tam dávám. Podívejte se na recept Strouhaný koláč II. (i když toho půllitru je až moc, dnes je tvaroh dost vlhký)

  • Magdina | 7. 3. 2006 08:50

    Koláč je výborný. Jen ten pojem, že tvarohovou hmotu NALEJEME s tím to v praxi bylo horší. Nalít to nešlo, horko těžko to šlo rozetřít a to jsem to naředila mlíkem. Ale až na tuto maličkost buchta skvěle vypadá i chutná.

  • mishabv | 6. 3. 2006 09:46

    Bylo to opravdu dobre, i kdyz v anglickych podminkach to ziskalo zvlastni slanou prichut diky tomu, ze maslo i cream cheese, ktery jsem pouzila misto zde neexistujiciho tvarohu, se tady prisoluji :)

  • Dáša Holubcová | 21. 8. 2005 15:53

    Tuto buchtu dělám už několik let a patří mezi mé oblíbené. Přidávám navrch ještě čokoládu.

  • Lenka Dobešová | 20. 8. 2005 13:38

    DĚKUJI,za pochvalu.

  • Marcela Žaludová | 20. 8. 2005 11:24

    kkoláč je výborný ,hned se po něm zaprášilo.Doporučuji všem.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Dopolední svačina Svačina Chlazení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Hera Hladká mouka Kakao Moučkový cukr Prášek do pečiva Tvaroh Vanilkový cukr Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Studený pikantní bůček

Studený pikantní bůček

Zapékané těstoviny II.

Zapékané těstoviny II.

Anglické zázvorové sušenky

Anglické zázvorové sušenky

Italské masové kuličky se špagetami

Italské masové kuličky se špagetami

Fazole s rajčaty

Fazole s rajčaty

Nepečený ovocný dort s vaječným likérem

Nepečený ovocný dort s vaječným…

Borůvková tartaletka

Borůvková tartaletka

Barevný fazolový salát (lečo) - sterilovaný

Barevný fazolový salát (lečo) -…

Citrónová Janina

Citrónová Janina

Doporučujeme

70 minut
Holandský řízek a šťouchané brambory

Holandský řízek a šťouchané brambory

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

101
Domácí jablečný závin (štrůdl)
Domácí jablečný závin …
90
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
56
Domácí rybízová marmeláda
Domácí rybízová marmeláda
40
Kynutý švestkový závin (štrůdl)
Kynutý švestkový závin …
39
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
AHA.cz Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Blesk pro ženy Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz Misska Tomanová ukázala své »hnízdo«: Bydlím v kuchyni!

Misska Tomanová ukázala své »hnízdo«: Bydlím v kuchyni!

SportRevue.cz Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Další doporučené recepty:

Stroganoff
Stroganoff
Stromeček - vánočka
Stromeček - vánočka
Stromečky s krémem
Stromečky s krémem
Strouhanková kuřecí stehýnka
Strouhanková kuřecí stehýnka
Strouhankové filé
Strouhankové filé
Strouhankové knedlíky II.
Strouhankové knedlíky II.
  • Recepty.cz
  • Strouhaná tvarohová buchta
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact