Stromeček: těsto rozdělíme na 16 stejných dílků a z každého uděláme bochánek, který naplníme směsí z rozinek namočených v rumu, sekaných mandlí příp. ořechů a kandovaného ovoce. Je to vlastně plněná buchta. Bochánky naskládáme vedle sebe do tvaru stromečku na plech s pečícím papírem. Boky buchet nemastíme, aby se těsto pečením trochu přilepilo. Povrch natřeme rozšlehaným vejcem a upečeme do zlatova.
2
Ještě horký stromeček ozdobíme polevou z bílků a cukru (můžeme si nechat trochu ze zdobení perníčků, zabalenou v mikrotenovém sáčku, aby neztuhla) a barevnými želé bonbony. Na horkém pečivu poleva rychle zaschne. Pozor ale na želé bonbony, pokud by pečivo bylo ještě moc horké, tak se želé rozteče a je po parádě. Takže přiměřeně.
3
Nápad pro hospodyňky, kterým se nechce plést vánočka. Dětem se to moc líbí, rozhodně je to nadchne víc než "obyčejná" vánočka.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Helena K.
|29. 12. 2007 19:49
No to je bomba!!!Škoda,že je už po Vánocích,hned bych pekla.Paní Mílo-prostě nádhera a nápad.Díky za foto pro lepší představu.
jarmila
|27. 12. 2006 08:16
Upekla jsem a stromek byl krásný.Náplň jsem dala obyčejnou tvarohovou, pak jsem ho celý potřela bílkovou polevou, jak je v návodu , ozdobila bonbóny - byl celý bílý jak zasněžený a barevné bonbóny zářily jako svíčky.SUPER !Udělal radost dětem v jedom dětském domově.Díky.