Maso naporcujeme na nudličky nebo plátky, osolíme, okořeníme směsí pepře a hořčičného semínka. Po chvíli odležení maso prudce orestujeme na tuku po obou stranách.
2
V jiném hrnci podusíme doměkka cibuli, přidáme nakrájenou červenou papriku trochu koření "sambal", přidáme maso a zalijeme smetanou. Na závěr přidáme kůru a šťávu z jednoho citrónu.
3
Rychlé houskové knedlíky připravíme zamícháním surovin rukou a přiměřené dávky vody z tekoucí z puštěného kohoutku (viz recept v DDK)
4
Jiná varianta "Stroganova":
5
Hovězí maso, třeba i špičku ze svíčkové nakrájíme na větší nudličky a prudce orestujeme přidáme, žampiony nakrájené na větší kousky podélně, drobněji nakrájené kyselé okurky (není obvyklé, ale je velmi dobré). Pak přidáme asi tak necelou lžíci rajského protlaku, sůl, pepř, bílé víno, smetanu, a hladkou mouku na zahuštění.
6
Rychlý houskový knedlík
7
Do mísy dáme mouku a vejce.
8
Z vodovodu do předložených surovin napustíme vodu a dobře je promícháváme rukou. Vody přidáme tolik, aby nám vzniklo řídké těsto, které protéká snadno mezi prsty.
9
Mezitím dáme ohřát k varu osolenou vodu v přiměřeně velkém hrnci.
10
Po promíchání řídkého těsta nejlépe rukama nebo můžeme i vařečkou, nasypeme do něho nakrájené na kostičky starší rohlíky a také je do těsta zamícháme tak, aby se dobře těstem obalily a částečně vsákly tekutinu z řídkého těsta. Je to snadné velmi vzhledem k poměrně řídké konsistenci těsta.
11
Do rohlíků však část vody vsákne a tím směs získá vyšší viskozitu k další manipulaci. Z této směsi vytvoříme dva - tři knedlíky pomocí dlaní. Dlaněmi vytvarujeme z těsta kouli, její povrch uhladíme pod tekoucí vodou z vodovodního kohoutku. (Stačí však mít připravený hrnec s vodou, ve kterém si ruce při vytváření a uhlazování povrchu knedlíku ruce namáčíme - DDK). Vytvarovaný knedlík vhodíme do již vroucí osolené vody.
12
Vaříme 25 až 30 minut (napoprvé konec raději zjistíme pomocí špejle, nebo rozkrojením).