• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Stroganov *** II.
Napište svůj komentář k receptu

Stroganov *** II.

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Stroganov *** II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g vepřová kýta
    • 1
      zelená paprika
    • 1
      plechovka žampiony
    • 2
      lžíce rajský protlak
    • 3
      lžíce zakysaná smetana
    • muškátový oříšek
    • pepř mletý
    • sůl
    • olej
    • máslo

Postup přípravy receptu

1
Maso nakrájíme na jemné nudličky a zprudka opečeme na oleji s máslem. Osolíme, opepříme. Přidáme papriku nakrájenou na proužky a žampiony na plátky a společně chvíli restujeme. Pak okořeníme špetkou muškátového oříšku (opravdu jen na špičku nože), přidáme rajský protlak, promícháme, podlijeme vodou a chvíli dusíme, cca 15 min, aby se chutě spojily a maso bylo měkké. Kdo má rád, může přidat do vody bujon (pak ale opatrně se solí). Když je masíčko hotové, odstavíme z plotny a vmícháme zakysanou smetanu nebo jogurt. Já dávám přednost bílému jogurtu, ale musí to být ten dobrý, hustý (žádná nízkotučná želatina).
2
Recept pochází z kuchařky 3000 receptů z celého světa´a protože nám chutná nejvíc ze všech "Stroganovů".
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hovězí Stroganov II.

Hovězí Stroganov II.

Minutkový guláš Stroganov 3

Minutkový guláš Stroganov 3

Hovězí Stroganov

Hovězí Stroganov

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • miker | 31. 1. 2014 22:51

    Mirko, tak to je tichý rakovinotvorný kámoš :-))

  • Eva Kopalová | 5. 12. 2008 13:11

    Dělala jsem pro návštěvu, bylo to vynikající! Určitě vyzkouším znovu.

  • Eva Kopalová | 9. 11. 2008 12:32

    Dnes jsem vařila, všichni si moc pochvalovali, bála jsem se, aby to nebylo moc protlakové, tak jsem dala jen jednu lžíci a bylo to vynikající, zařazuji do oblíbených.

  • Tereza J. | 20. 10. 2008 21:24

    Dnes som robila francúzske zemiaky, tak som kyslú smotanu kupovala a o žiadnom škrobe tam nie je reč. Zloženie : smotana, smotanová kultra, mliečne bielkoviny. Výrobca : Milk-agro Sabinov. Tento výrobca má vynikajúce všetky výrobky, jogurty sú jogurty, nie želatína, a ostatné výrobky sú tiež kvalitné.

  • H. Hospodyňka | 20. 10. 2008 15:08

    S tou zakysanou smetanou to potvrzuji. Četla jsem si tuhle pozorně složení a šrob byl ve všech druzích - od light a ž po extra hustou (tj. extra tučnou). Taky jsem si myslela, že zakysaná smetana je prostě jen smetana...

  • Mirka P. | 19. 10. 2008 23:05

    Všimla jsem si, že každá zakysaná smetana obsahuje škrob. Asi aby byla pěkně hustá :-). Máte taky takovou zkušenost?

  • ladislava staffenová | 19. 10. 2008 17:22

    Ten recept je fak dobrý. Želatinu :-)))) taky nedávám, jen pěkně hustou krémovitou smetanu

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Máslo Muškátový oříšek Olej Pepř mletý Rajský protlak Sůl Vepřová kýta Zakysaná smetana Žampiony Zelená paprika
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapečená bramborová kaše

Zapečená bramborová kaše

Šklebíci z listového těsta

Šklebíci z listového těsta

Nejlepší dort

Nejlepší dort

Meruňková marmeláda

Meruňková marmeláda

Dršťková polévka z vepřových žaludků

Dršťková polévka z vepřových žaludků

Nádivkové muffiny

Nádivkové muffiny

Šunkovo-sýrové karbanátky

Šunkovo-sýrové karbanátky

Bábovka s rebarborou - hrníčková

Bábovka s rebarborou - hrníčková

Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

95 minut
Hovězí sekaná Wellington

Hovězí sekaná Wellington

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

70 minut
Gyoza knedlíčky

Gyoza knedlíčky

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

105 minut
Řepánky

Řepánky

Poslední sledované recepty

33
Brokolicová polévka se smetanou
Brokolicová polévka se…
33
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
23
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
22
Čočka na kyselo
Čočka na kyselo
21
Hraběnčiny řezy
Hraběnčiny řezy

Zajímavé články

Kvíz: Poznáte názvy jídel v brněnském hantecu? Otestujte se!
Kvíz: Poznáte názvy jídel v brněnském hantecu?…
Víte, co je kuchyňský trojúhelník? Ušetří vám čas, energii i bolavá záda
Víte, co je kuchyňský trojúhelník? Ušetří vám čas…
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský moučník, který se stal v Japonsku hitem
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský…
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si dát pozor a tip na rychlejší variantu
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si…
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
AHA.cz Hanzlík přišel o přítelkyni Danu i práci: Proč nedostává žádné nabídky

Hanzlík přišel o přítelkyni Danu i práci: Proč nedostává žádné nabídky

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Blesk pro ženy Slavné dcery, které vynesly ikonické šaty svých matek: Která v nich zazářila víc?

Slavné dcery, které vynesly ikonické šaty svých matek: Která v nich zazářila víc?

Ženy.cz Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Blesk.cz Oblíbený seriál Primy se mění: Kdo nahradí Cibulkovou po kolapsu?

Oblíbený seriál Primy se mění: Kdo nahradí Cibulkovou po kolapsu?

SportRevue.cz FOTO: Kočky k pohledání. 40 (ex)sportovkyň, které stoprocentně splňují ideál ženské krásy

FOTO: Kočky k pohledání. 40 (ex)sportovkyň, které stoprocentně splňují ideál ženské krásy

Maminka.cz 6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

Blesk Horoskopy 10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

  • Recepty.cz
  • Stroganov *** II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact