• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Stroganov *** II.
Napište svůj komentář k receptu

Stroganov *** II.

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Stroganov *** II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g vepřová kýta
    • 1
      zelená paprika
    • 1
      plechovka žampiony
    • 2
      lžíce rajský protlak
    • 3
      lžíce zakysaná smetana
    • muškátový oříšek
    • pepř mletý
    • sůl
    • olej
    • máslo

Postup přípravy receptu

1
Maso nakrájíme na jemné nudličky a zprudka opečeme na oleji s máslem. Osolíme, opepříme. Přidáme papriku nakrájenou na proužky a žampiony na plátky a společně chvíli restujeme. Pak okořeníme špetkou muškátového oříšku (opravdu jen na špičku nože), přidáme rajský protlak, promícháme, podlijeme vodou a chvíli dusíme, cca 15 min, aby se chutě spojily a maso bylo měkké. Kdo má rád, může přidat do vody bujon (pak ale opatrně se solí). Když je masíčko hotové, odstavíme z plotny a vmícháme zakysanou smetanu nebo jogurt. Já dávám přednost bílému jogurtu, ale musí to být ten dobrý, hustý (žádná nízkotučná želatina).
2
Recept pochází z kuchařky 3000 receptů z celého světa´a protože nám chutná nejvíc ze všech "Stroganovů".
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hovězí Stroganov II.

Hovězí Stroganov II.

Minutkový guláš Stroganov 3

Minutkový guláš Stroganov 3

Hovězí Stroganov

Hovězí Stroganov

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • miker | 31. 1. 2014 22:51

    Mirko, tak to je tichý rakovinotvorný kámoš :-))

  • Eva Kopalová | 5. 12. 2008 13:11

    Dělala jsem pro návštěvu, bylo to vynikající! Určitě vyzkouším znovu.

  • Eva Kopalová | 9. 11. 2008 12:32

    Dnes jsem vařila, všichni si moc pochvalovali, bála jsem se, aby to nebylo moc protlakové, tak jsem dala jen jednu lžíci a bylo to vynikající, zařazuji do oblíbených.

  • Tereza J. | 20. 10. 2008 21:24

    Dnes som robila francúzske zemiaky, tak som kyslú smotanu kupovala a o žiadnom škrobe tam nie je reč. Zloženie : smotana, smotanová kultra, mliečne bielkoviny. Výrobca : Milk-agro Sabinov. Tento výrobca má vynikajúce všetky výrobky, jogurty sú jogurty, nie želatína, a ostatné výrobky sú tiež kvalitné.

  • H. Hospodyňka | 20. 10. 2008 15:08

    S tou zakysanou smetanou to potvrzuji. Četla jsem si tuhle pozorně složení a šrob byl ve všech druzích - od light a ž po extra hustou (tj. extra tučnou). Taky jsem si myslela, že zakysaná smetana je prostě jen smetana...

  • Mirka P. | 19. 10. 2008 23:05

    Všimla jsem si, že každá zakysaná smetana obsahuje škrob. Asi aby byla pěkně hustá :-). Máte taky takovou zkušenost?

  • ladislava staffenová | 19. 10. 2008 17:22

    Ten recept je fak dobrý. Želatinu :-)))) taky nedávám, jen pěkně hustou krémovitou smetanu

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Máslo Muškátový oříšek Olej Pepř mletý Rajský protlak Sůl Vepřová kýta Zakysaná smetana Žampiony Zelená paprika
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bábovka z vaječného likéru

Bábovka z vaječného likéru

Trojbarevný koláč naší babičky

Trojbarevný koláč naší babičky

Krevety s rýžovými nudlemi

Krevety s rýžovými nudlemi

Bramborové knedlíky plněné směsí s anglickou slaninou

Bramborové knedlíky plněné směsí s…

Čínské nudle s kuřecím masem III.

Čínské nudle s kuřecím masem III.

Dýňový koláč s ořechy II.

Dýňový koláč s ořechy II.

Bylinkový krůtí guláš se žampiony

Bylinkový krůtí guláš se žampiony

Papriky se šlehanou sekanou s rajskou omáčkou

Papriky se šlehanou sekanou s rajskou…

Hráškovo pórkový krém

Hráškovo pórkový krém

Doporučujeme

30 minut
Losos na másle a limetách se šťouchanými bramborami

Losos na másle a limetách se…

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

60 minut
Makový dort s malinami

Makový dort s malinami

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

Poslední sledované recepty

131
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
87
Chlebíčky s vejcem
Chlebíčky s vejcem
41
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
41
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
34
Vepřové se smetanovo-žampionovou omáčkou
Vepřové se smetanovo…

Zajímavé články

Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte kouzlo nedokonalosti
Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte…
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se!
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se!
Obložené chlebíčky: Budou zdobit váš stůl i na dnešní Den matek?
Obložené chlebíčky: Budou zdobit váš stůl i na…
Cizrnová mouka, skrytý poklad vaší kuchyně: 5 způsobů, jak ji můžete použít
Cizrnová mouka, skrytý poklad vaší kuchyně: 5…
Májovky chutnají i léčí. Jak je bezpečně poznat a co z nich uvařit?
Májovky chutnají i léčí. Jak je bezpečně poznat a…
AHA.cz Boží mlýny melou! Slováček o Novotném po urážce Aničky (†29)

Boží mlýny melou! Slováček o Novotném po urážce Aničky (†29)

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Blesk pro ženy Matka podle zvěrokruhu: Blíženkyně jsou zábavné, Panny dobré organizátorky

Matka podle zvěrokruhu: Blíženkyně jsou zábavné, Panny dobré organizátorky

Ženy.cz Den matek se blíží: Inspirujte se tipy na dárky, které maminku opravdu potěší

Den matek se blíží: Inspirujte se tipy na dárky, které maminku opravdu potěší

Blesk.cz Princ Harry s Meghan protančili noc:  Muchlovačka na Beyoncé!

Princ Harry s Meghan protančili noc: Muchlovačka na Beyoncé!

SportRevue.cz Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Maminka.cz GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Koho čeká úspěch a kdo podlehne velkému pokušení?

Horoskop na další týden: Koho čeká úspěch a kdo podlehne velkému pokušení?

  • Recepty.cz
  • Stroganov *** II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact