• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Stříhaná vánočka s náplní
Napište svůj komentář k receptu

Stříhaná vánočka s náplní

autor: xeliath
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Stříhaná vánočka s náplní
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 700
      g hladká mouka
    • 1
      špetka sůl
    • 40
      g droždí
    • 1
      lžíce cukr krupice
    • 400
      ml mléko
    • 1
      ks vejce
    • 1
      ks bílek
    • 3
      lžíce olej
  • náplň
    • 200
      g měkký tvaroh
    • 50
      g máslo
    • 2
      lžíce moučkový cukr
  • na dohotovení
    • 1
      ks žloutek
    • 1
      lžíce olej
    • 2
      lžíce mléko
    • moučkový cukr na posypání

Postup přípravy receptu

1
Mouku promíchejte v míse se solí, uprostřed vytvořte důlek, rozdrobte do něj droždí, přisypte krupicový cukr, přilijte olej a zbylým mlékem (dle potřeby) zadělejte v robotu vláčné měkké těsto. Mísu opět přikryjte utěrkou a těsto nechte v teple vykynout (cca 30 minut).
2
Jakmile zdvojnásobí původní objem, vyklopte je na vál a krátce přehnětené rozdělte pomocí váhy na poloviny. Z každé vyválejte na pomoučněné ploše čtverec o straně cca 25 cm a jeho povrch potřete polovinou připravené náplně. Její základ tvoří tvaroh vymíchaný s rozměklým máslem a moučkovým cukrem.
3
Potřený plát srolujeme a roládu přeneseme na plech s listem papíru na pečení. Ostrými nůžkami nastřihneme na jednom z jejích konců plátek silný cca 1 cm a uložte ho rovně v ose rolády. Nůžkami nastřihněte druhý plátek a uložte ho přes předchozí mírně doprava. Třetí nastřižený plátek vybočte doleva a čtvrtý uložte opět rovně v ose rolády. Takto nastřihujte téměř k podkladu další plátky a skládejte je dle tohoto modelu, dokud nespotřebujete celo roládu.
4
Z posledního plátku vytvarujte na konci úhlednou "patku" a vánočku nechte v teple dokynout (cca 40 minut). Nabyde na objemu a vykreslí na povrchu efektní pletený vzor. Celou pak potřete vejcem prošlehaným s trochou oleje i mlékem a v troubě vyhřáté na 170 stupňů ji dorůžova upečte (cca 35-40 minut, nutná zkouška špejlí).
5
Vánočku podávejte poprášenou moučkovým cukrem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vánočka - třená

Vánočka - třená

Vláčná bramborová vánočka

Vláčná bramborová vánočka

Domácí vánočka

Domácí vánočka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Ostatní Pečení Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Cukr krupice Droždí Hladká mouka Máslo Měkký tvaroh Mléko Moučkový cukr Olej Sůl Vejce Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Palačinky plněné špenátem

Palačinky plněné špenátem

Bábovka s dvojitou porcí tvarohu

Bábovka s dvojitou porcí tvarohu

Koule Raffaelo

Koule Raffaelo

Majonéza ze zakysané smetany

Majonéza ze zakysané smetany

Rajčatový salát II.

Rajčatový salát II.

Jednoduchý segedín

Jednoduchý segedín

Falešný tatarák z uzeniny

Falešný tatarák z uzeniny

Banánové placičky

Banánové placičky

Jak opravit nepovedený dort

Jak opravit nepovedený dort

Doporučujeme

15 minut
Penne s tuňákem a kukuřicí

Penne s tuňákem a kukuřicí

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

73
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
68
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
59
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
58
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
57
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…

Zajímavé články

Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v čem je lepší než ta klasická?
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v…
Proč nevylévat vodu z těstovin? 5 skvělých způsobů, jak ji můžete využít
Proč nevylévat vodu z těstovin? 5 skvělých…
Mraky, mořské vlny nebo bouřka: Poznáváte dezert s tajuplným názvem?
Mraky, mořské vlny nebo bouřka: Poznáváte dezert…
Chcete mít větší úrodu? Pěstujte zeleninu společně s bylinkami. Které vysázet k paprikám, okurkám nebo mrkvi?
Chcete mít větší úrodu? Pěstujte zeleninu…
Jídlo jako kosmetický pomocník: 11 potravin, které vám zajistí krásnou pleť
Jídlo jako kosmetický pomocník: 11 potravin,…
AHA.cz Pastrňák pryč z domu! Zvláštní krok manželky Rebeccy

Pastrňák pryč z domu! Zvláštní krok manželky Rebeccy

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Blesk pro ženy Jak vypadá dokonalé ženské tělo? Těchto 8 slavných dam k němu dle vědců nemá daleko

Jak vypadá dokonalé ženské tělo? Těchto 8 slavných dam k němu dle vědců nemá daleko

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Manžel Banášové Viktor Vincze: Hořká zpověď o nečekaném konci v Televizních novinách!

Manžel Banášové Viktor Vincze: Hořká zpověď o nečekaném konci v Televizních novinách!

SportRevue.cz FOTO: Polonahé holky ve spodním prádle. To je americká X League

FOTO: Polonahé holky ve spodním prádle. To je americká X League

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy 7 nejhorších manželů zvěrokruhu: Na tyhle muže si dejte pozor!

7 nejhorších manželů zvěrokruhu: Na tyhle muže si dejte pozor!

Další doporučené recepty:

Středomořská čočková polévka
Středomořská čočková polévka
Středozemní pizza - koláč
Středozemní pizza - koláč
Střecha z Be-Be sušenek
Střecha z Be-Be sušenek
Studená cuketová polévka se dvěma sýry a šunkou
Studená cuketová polévka se dvěma sýry…
Studená melounovookurková polévka
Studená melounovookurková polévka
Studená polévka z jablek
Studená polévka z jablek
  • Recepty.cz
  • Stříhaná vánočka s náplní
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact