• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Stříhaná vánočka s náplní
Napište svůj komentář k receptu

Stříhaná vánočka s náplní

autor: xeliath
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Stříhaná vánočka s náplní
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 700
      g hladká mouka
    • 1
      špetka sůl
    • 40
      g droždí
    • 1
      lžíce cukr krupice
    • 400
      ml mléko
    • 1
      ks vejce
    • 1
      ks bílek
    • 3
      lžíce olej
  • náplň
    • 200
      g měkký tvaroh
    • 50
      g máslo
    • 2
      lžíce moučkový cukr
  • na dohotovení
    • 1
      ks žloutek
    • 1
      lžíce olej
    • 2
      lžíce mléko
    • moučkový cukr na posypání

Postup přípravy receptu

1
Mouku promíchejte v míse se solí, uprostřed vytvořte důlek, rozdrobte do něj droždí, přisypte krupicový cukr, přilijte olej a zbylým mlékem (dle potřeby) zadělejte v robotu vláčné měkké těsto. Mísu opět přikryjte utěrkou a těsto nechte v teple vykynout (cca 30 minut).
2
Jakmile zdvojnásobí původní objem, vyklopte je na vál a krátce přehnětené rozdělte pomocí váhy na poloviny. Z každé vyválejte na pomoučněné ploše čtverec o straně cca 25 cm a jeho povrch potřete polovinou připravené náplně. Její základ tvoří tvaroh vymíchaný s rozměklým máslem a moučkovým cukrem.
3
Potřený plát srolujeme a roládu přeneseme na plech s listem papíru na pečení. Ostrými nůžkami nastřihneme na jednom z jejích konců plátek silný cca 1 cm a uložte ho rovně v ose rolády. Nůžkami nastřihněte druhý plátek a uložte ho přes předchozí mírně doprava. Třetí nastřižený plátek vybočte doleva a čtvrtý uložte opět rovně v ose rolády. Takto nastřihujte téměř k podkladu další plátky a skládejte je dle tohoto modelu, dokud nespotřebujete celo roládu.
4
Z posledního plátku vytvarujte na konci úhlednou "patku" a vánočku nechte v teple dokynout (cca 40 minut). Nabyde na objemu a vykreslí na povrchu efektní pletený vzor. Celou pak potřete vejcem prošlehaným s trochou oleje i mlékem a v troubě vyhřáté na 170 stupňů ji dorůžova upečte (cca 35-40 minut, nutná zkouška špejlí).
5
Vánočku podávejte poprášenou moučkovým cukrem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vánočka - třená

Vánočka - třená

Vláčná bramborová vánočka

Vláčná bramborová vánočka

Domácí vánočka

Domácí vánočka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Ostatní Pečení Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Cukr krupice Droždí Hladká mouka Máslo Měkký tvaroh Mléko Moučkový cukr Olej Sůl Vejce Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Skořicové vafle

Skořicové vafle

Cuketa vynikající

Cuketa vynikající

Roštěnky se smetanovou omáčkou

Roštěnky se smetanovou omáčkou

Nádivka do kuřete, kachny, husy a vepřové kapsy

Nádivka do kuřete, kachny, husy a…

Krkovice s červeným zelím

Krkovice s červeným zelím

Pomerančový džem (marmeláda)

Pomerančový džem (marmeláda)

Vajíčková pomazánka (DUKAN)

Vajíčková pomazánka (DUKAN)

Buchta Margot  "píchaná"

Buchta Margot "píchaná"

Staročeská nádivka

Staročeská nádivka

Doporučujeme

40 minut
Masové koule zapečené v rajčatech

Masové koule zapečené v rajčatech

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

168
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
55
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
42
Klasické lečo
Klasické lečo
40
Hovězí kostky na špeku
Hovězí kostky na špeku
35
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…

Zajímavé články

Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s drobenkou, tvarohové řezy s jahodami a rychlý banánový koláč
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s…
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho připravit, aby byl dokonalý
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho…
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v čem je lepší než ta klasická?
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v…
AHA.cz Nejtěžší období Adamczykové: Pomoc od Markovy rodiny nutná!

Nejtěžší období Adamczykové: Pomoc od Markovy rodiny nutná!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Blesk pro ženy Na návštěvě u Heidi Janků: Knírač Eda je můj bodyguard do postele!

Na návštěvě u Heidi Janků: Knírač Eda je můj bodyguard do postele!

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Finále Eurovize bude bez Česka! ADONXS vypadl v semifinále

Finále Eurovize bude bez Česka! ADONXS vypadl v semifinále

SportRevue.cz VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Další doporučené recepty:

Středomořská čočková polévka
Středomořská čočková polévka
Středozemní pizza - koláč
Středozemní pizza - koláč
Střecha z Be-Be sušenek
Střecha z Be-Be sušenek
Studená cuketová polévka se dvěma sýry a šunkou
Studená cuketová polévka se dvěma sýry…
Studená melounovookurková polévka
Studená melounovookurková polévka
Studená polévka z jablek
Studená polévka z jablek
  • Recepty.cz
  • Stříhaná vánočka s náplní
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact