• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Stříhaná vánočka s náplní
Napište svůj komentář k receptu

Stříhaná vánočka s náplní

autor: xeliath
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Stříhaná vánočka s náplní
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 700
      g hladká mouka
    • 1
      špetka sůl
    • 40
      g droždí
    • 1
      lžíce cukr krupice
    • 400
      ml mléko
    • 1
      ks vejce
    • 1
      ks bílek
    • 3
      lžíce olej
  • náplň
    • 200
      g měkký tvaroh
    • 50
      g máslo
    • 2
      lžíce moučkový cukr
  • na dohotovení
    • 1
      ks žloutek
    • 1
      lžíce olej
    • 2
      lžíce mléko
    • moučkový cukr na posypání

Postup přípravy receptu

1
Mouku promíchejte v míse se solí, uprostřed vytvořte důlek, rozdrobte do něj droždí, přisypte krupicový cukr, přilijte olej a zbylým mlékem (dle potřeby) zadělejte v robotu vláčné měkké těsto. Mísu opět přikryjte utěrkou a těsto nechte v teple vykynout (cca 30 minut).
2
Jakmile zdvojnásobí původní objem, vyklopte je na vál a krátce přehnětené rozdělte pomocí váhy na poloviny. Z každé vyválejte na pomoučněné ploše čtverec o straně cca 25 cm a jeho povrch potřete polovinou připravené náplně. Její základ tvoří tvaroh vymíchaný s rozměklým máslem a moučkovým cukrem.
3
Potřený plát srolujeme a roládu přeneseme na plech s listem papíru na pečení. Ostrými nůžkami nastřihneme na jednom z jejích konců plátek silný cca 1 cm a uložte ho rovně v ose rolády. Nůžkami nastřihněte druhý plátek a uložte ho přes předchozí mírně doprava. Třetí nastřižený plátek vybočte doleva a čtvrtý uložte opět rovně v ose rolády. Takto nastřihujte téměř k podkladu další plátky a skládejte je dle tohoto modelu, dokud nespotřebujete celo roládu.
4
Z posledního plátku vytvarujte na konci úhlednou "patku" a vánočku nechte v teple dokynout (cca 40 minut). Nabyde na objemu a vykreslí na povrchu efektní pletený vzor. Celou pak potřete vejcem prošlehaným s trochou oleje i mlékem a v troubě vyhřáté na 170 stupňů ji dorůžova upečte (cca 35-40 minut, nutná zkouška špejlí).
5
Vánočku podávejte poprášenou moučkovým cukrem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vánočka - třená

Vánočka - třená

Vláčná bramborová vánočka

Vláčná bramborová vánočka

Domácí vánočka

Domácí vánočka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Ostatní Pečení Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Cukr krupice Droždí Hladká mouka Máslo Měkký tvaroh Mléko Moučkový cukr Olej Sůl Vejce Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Lehký salát

Lehký salát

Babiččin košíček - Pepíček

Babiččin košíček - Pepíček

Těstovinový salát s nakládanou zeleninou a zakysanou smetanou

Těstovinový salát s nakládanou…

Jogurtové muffiny

Jogurtové muffiny

Palačinky s ovesnými vločkami a jablky

Palačinky s ovesnými vločkami a jablky

Nutela (DUKAN)

Nutela (DUKAN)

Smetanové maso na paprice s bramborem - pečené

Smetanové maso na paprice s bramborem…

Papriky se šlehanou sekanou s rajskou omáčkou

Papriky se šlehanou sekanou s rajskou…

Gratinovaný květák

Gratinovaný květák

Doporučujeme

30 minut
Barevné jarní závitky se třemi omáčkami

Barevné jarní závitky se třemi…

30 minut
Třešňový kompot

Třešňový kompot

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Mexická kuřecí polévka

Mexická kuřecí polévka

30 minut
Těstovinový salát Caprese

Těstovinový salát Caprese

5 minut
Aperol Spritz

Aperol Spritz

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

98
Dýňová tortila
Dýňová tortila
85
Kančí guláš s bramborami
Kančí guláš s bramborami
77
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
63
Máslové řízky
Máslové řízky
59
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější asijské nudle a jak je použít
Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější…
Jak poznat dobrý meloun? 6 způsobů, díky kterým zjistíte, že je zralý a sladký
Jak poznat dobrý meloun? 6 způsobů, díky kterým…
Recepty s voňavou levandulí: Vychutnejte si ji v bábovce, zmrzlině nebo s grilovaným masem
Recepty s voňavou levandulí: Vychutnejte si ji v…
Quinoa: Superpotravina, která pomáhá s hubnutím a zachutná i dětem
Quinoa: Superpotravina, která pomáhá s hubnutím a…
Dort za vysvědčení: 10 krásných a jednoduchých sladkostí, ze kterých budou děti nadšené
Dort za vysvědčení: 10 krásných a jednoduchých…
AHA.cz Proč Marek Brodský prodává tátovu chalupu? Černocká promluvila!

Proč Marek Brodský prodává tátovu chalupu? Černocká promluvila!

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Menstruační plavky už nejsou sci-fi! Prošly naším křtem ohněm?

Menstruační plavky už nejsou sci-fi! Prošly naším křtem ohněm?

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Šokující finále Simpsonových: Marge zemře?!

Šokující finále Simpsonových: Marge zemře?!

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Jaký je váš anděl strážný podle dne, kdy jste se narodili?

Jaký je váš anděl strážný podle dne, kdy jste se narodili?

Další doporučené recepty:

Středomořská čočková polévka
Středomořská čočková polévka
Středozemní pizza - koláč
Středozemní pizza - koláč
Střecha z Be-Be sušenek
Střecha z Be-Be sušenek
Studená cuketová polévka se dvěma sýry a šunkou
Studená cuketová polévka se dvěma sýry…
Studená melounovookurková polévka
Studená melounovookurková polévka
Studená polévka z jablek
Studená polévka z jablek
  • Recepty.cz
  • Stříhaná vánočka s náplní
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact