• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Středomořský bažant
Napište svůj komentář k receptu

Středomořský bažant

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
2.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Středomořský bažant
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • pršut
    • 5
      ks šalotka
    • 3
      stroužek česnek
    • červené víno
    • bouquet garni
    • tymián
    • bobkový list
    • pepř celý
    • pepř mletý
    • nové koření
    • oregáno
    • saturejka
    • bazalka
    • kapary
    • pomerančová marmeláda
    • olivový olej
  • Marináda
    • koření VŠE kromě oregána, saturejky a bazalky
    • víno
    • olej

Postup přípravy receptu

1
Bažanta naporcujeme a nejméně den předem naložíme do marinády a uložíme do chladu.
2
Poté maso osolíme, mírně opepříme a opečeme na oleji. Přidáme celé šalotky a stroužky česneku a ještě opékáme.
3
Přendáme do pekáče, vlijeme marinádu a pečeme. Postupně podléváme vodou a červeným vínem. Ke konci dochutíme oregánem, saturejkou a bazalkou a kousky masa obalíme či pokryjeme pršutem a dopečeme.
4
Omáčku v závěru trochu přisladíme pomerančovou marmeládou.
5
Podáváme nejlépe s francouzskou bagetou či italskou ciabattou, event. s opečenými brambory.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kuře ala bažant

Kuře ala bažant

Středomořský pekáč

Středomořský pekáč

Bažant na pepři

Bažant na pepři

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • jakub pekny | 17. 3. 2008 09:31

    fujjj

  • Patrick Schmitt | 16. 3. 2008 19:11

    Až na tu marmeládu se mi to líbí. To bych asi spíš přidal trošku pomerančové šťávy s cukrem nebo karamelem. Ještě bych chtěl udělat poznamku, že ta zkomolenina "pršut" je to, čemu se normálně říká proscuitto. Musel jsem si to vyhledat, protože mi to vůbec nic neříkalo. Znám jen italský název a jiní lidé možná také. V receptu by také mělo být uvedené, kdy se přidává divoké koření a bouquet garni, přičemže se divím, že kromě bouquetu garni se tam má přidát ještě tymián a bobkový list. Oboji je totiž součástí bouquetu garni...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Zvěřina
Maso Zvěřina Oběd Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Bobkový list Bouquet garni Červené víno Česnek Kapary Koření Nové koření Olej Olivový olej Oregáno Pepř celý Pepř mletý Pomerančová marmeláda Pršut Šalotka Saturejka Tymián Víno
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Plněný bramborák II.

Plněný bramborák II.

Italská bábovka II.

Italská bábovka II.

Vepřové nudličky zase jinak

Vepřové nudličky zase jinak

Pečené kuřecí s chřestem

Pečené kuřecí s chřestem

Bešamel od maminky

Bešamel od maminky

Brambory zapečené se zeleninou

Brambory zapečené se zeleninou

Plněné smažené žampiony

Plněné smažené žampiony

Pečené vepřové ocásky (nejen) s bramborami

Pečené vepřové ocásky (nejen) s…

Polévka z čerstvého špenátu - jednoduchá a rychlá

Polévka z čerstvého špenátu -…

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

45 minut
Meruňkový kompot

Meruňkový kompot

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

45 minut
Meruňkové knedlíky s marcipánem

Meruňkové knedlíky s marcipánem

Poslední sledované recepty

92
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
52
Dýňové nebo mrkvové šátečky s tvarohem
Dýňové nebo mrkvové…
40
Zapražená kuřecí polévka
Zapražená kuřecí polévka
40
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím
39
Svíčková na smetaně s karlovarským knedlíkem
Svíčková na smetaně s…

Zajímavé články

Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na bagety baví Instagram
Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na…
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy Pilarové nebo Jiřiny Šejbalové
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy…
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně a vaše tělo vám poděkuje
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně…
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel, která vám připomenou prázdniny na venkově
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel,…
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek, které oceníte nejen o letních prázdninách
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek,…
AHA.cz Nemluvná Bydžovská se odvázala: Otevřeně o chlastu a sexu

Nemluvná Bydžovská se odvázala: Otevřeně o chlastu a sexu

Mimibazar Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Dáma.cz Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Blesk pro ženy Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Ženy.cz Večerní sklenka vína: Pohoda, nebo cesta k závislosti?

Večerní sklenka vína: Pohoda, nebo cesta k závislosti?

Blesk.cz Divoký večírek ČT: Trojan s pivem v každé ruce, Dvořák s blondýnou i něžnosti Čermáka

Divoký večírek ČT: Trojan s pivem v každé ruce, Dvořák s blondýnou i něžnosti Čermáka

SportRevue.cz 15 nejpopulárnějších sportů na světě. Lední hokej v popředí nehledejte

15 nejpopulárnějších sportů na světě. Lední hokej v popředí nehledejte

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

  • Recepty.cz
  • Středomořský bažant
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact