• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Středomořský bažant
Napište svůj komentář k receptu

Středomořský bažant

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
2.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Středomořský bažant
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • pršut
    • 5
      ks šalotka
    • 3
      stroužek česnek
    • červené víno
    • bouquet garni
    • tymián
    • bobkový list
    • pepř celý
    • pepř mletý
    • nové koření
    • oregáno
    • saturejka
    • bazalka
    • kapary
    • pomerančová marmeláda
    • olivový olej
  • Marináda
    • koření VŠE kromě oregána, saturejky a bazalky
    • víno
    • olej

Postup přípravy receptu

1
Bažanta naporcujeme a nejméně den předem naložíme do marinády a uložíme do chladu.
2
Poté maso osolíme, mírně opepříme a opečeme na oleji. Přidáme celé šalotky a stroužky česneku a ještě opékáme.
3
Přendáme do pekáče, vlijeme marinádu a pečeme. Postupně podléváme vodou a červeným vínem. Ke konci dochutíme oregánem, saturejkou a bazalkou a kousky masa obalíme či pokryjeme pršutem a dopečeme.
4
Omáčku v závěru trochu přisladíme pomerančovou marmeládou.
5
Podáváme nejlépe s francouzskou bagetou či italskou ciabattou, event. s opečenými brambory.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kuře ala bažant

Kuře ala bažant

Středomořský pekáč

Středomořský pekáč

Bažant na pepři

Bažant na pepři

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • jakub pekny | 17. 3. 2008 09:31

    fujjj

  • Patrick Schmitt | 16. 3. 2008 19:11

    Až na tu marmeládu se mi to líbí. To bych asi spíš přidal trošku pomerančové šťávy s cukrem nebo karamelem. Ještě bych chtěl udělat poznamku, že ta zkomolenina "pršut" je to, čemu se normálně říká proscuitto. Musel jsem si to vyhledat, protože mi to vůbec nic neříkalo. Znám jen italský název a jiní lidé možná také. V receptu by také mělo být uvedené, kdy se přidává divoké koření a bouquet garni, přičemže se divím, že kromě bouquetu garni se tam má přidát ještě tymián a bobkový list. Oboji je totiž součástí bouquetu garni...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Zvěřina
Maso Zvěřina Oběd Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Bobkový list Bouquet garni Červené víno Česnek Kapary Koření Nové koření Olej Olivový olej Oregáno Pepř celý Pepř mletý Pomerančová marmeláda Pršut Šalotka Saturejka Tymián Víno
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Sýrové rohlíčky s česnekem

Sýrové rohlíčky s česnekem

Dijonský koláč slaný - z listového těsta

Dijonský koláč slaný - z listového…

Makovec bez vajec II.

Makovec bez vajec II.

Dort od lenocha

Dort od lenocha

Smažená tlačenka s falešným bramborovým salátem

Smažená tlačenka s falešným…

Úterní salát s rukolou

Úterní salát s rukolou

Jednoduchý meruňkový dort (řez)

Jednoduchý meruňkový dort (řez)

Nakládané papriky, kozí rohy, feferony - nejen na gril

Nakládané papriky, kozí rohy,…

Makové muffiny s ovocem

Makové muffiny s ovocem

Doporučujeme

30 minut
Obalovaný asijský květák z trouby

Obalovaný asijský květák z trouby

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

21
Hrnkové muffiny s lesním ovocem a ořechovou drobenkou
Hrnkové muffiny s lesním…
18
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
16
Rýžové krokety (noky), základní recept
Rýžové krokety (noky),…
13
Šunkové silvestrovské rolky s Lučinou
Šunkové silvestrovské…
12
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou
Kotlety s ořechy a…

Zajímavé články

Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský moučník, který se stal v Japonsku hitem
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský…
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si dát pozor a tip na rychlejší variantu
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si…
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných receptů
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných…
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
AHA.cz Pohlreich u Krause neměl šanci! Znechucení diváci bijí na poplach

Pohlreich u Krause neměl šanci! Znechucení diváci bijí na poplach

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Blesk pro ženy Denní horoskop na pátek 24. 10. 2025: Kdo zazáří v práci a koho čeká náročný rozhovor?

Denní horoskop na pátek 24. 10. 2025: Kdo zazáří v práci a koho čeká náročný rozhovor?

Ženy.cz Jak si připravit retro Vánoce?

Jak si připravit retro Vánoce?

Blesk.cz Psychický kolaps Vilmy Cibulkové (62): Zásah policie a záchranky!

Psychický kolaps Vilmy Cibulkové (62): Zásah policie a záchranky!

SportRevue.cz VIDEO: Legendární trefy. 11 nejslavnějších gólů v dějinách české hokejové reprezentace

VIDEO: Legendární trefy. 11 nejslavnějších gólů v dějinách české hokejové reprezentace

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Kým jste byli v minulém životě podle zvěrokruhu? To vás překvapí!

Kým jste byli v minulém životě podle zvěrokruhu? To vás překvapí!

  • Recepty.cz
  • Středomořský bažant
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact