Připravíme si vyšší pánev nebo hrnec. Kuřecí čtvrtky rozkrojíme na horní a spodní stehno, osolíme, lehce opepříme a osmahneme z obou stran do zlatova na trošce oleje s máslem. Pak přidáme mrkev nakrájenou na kolečka, papriku na proužky, okapané žampiony a vše chvíilku smažíme. Posypeme tymiánem, ještě trochu osmahneme a přidáme konzervu krájených rajčat i se šťávou. Pokud je tekutiny málo, doplníme vodou tak, aby kuře bylo téměř ponořené. Přidáme kostku bujonu a dusíme na mírném ohni doměkka, dle potřeby doléváme vodu. Když je kuře hotové, šťávu lehce zahustíme (já používám instantní jíšku) a dle chuti dosolíme.
2
Podáváme s těstovinami, ale můžeme i s hranolkami, rýží nebo kuskusem.